Tine Berg-Hansen
Avholdt
Generelle spørsmål
18 Mars, 2014 11:30 - 18 Mars, 2014 15:30
Trenger du ny inspirasjon i forhold til ditt lavkarbokosthold, tips til hverdag eller fest? Still dine spørsmål til Tine allerede idag.
Hei :) hva kan man bruke som erstatning for fløte/rømme etc. I varme retter som sauser, gratenger osv
Jeg har sett at Hexenberg har kurs i Spania, men disse er jo veldig lange. Har dere tenkt til å ha dagskurser eller lignende? I så fall hvor kan jeg finne noen lignende kurs.
Jeg har lyst til å dra på dette kurset http://www.mfgruppen.se/nutrition-for-health--maximum-performance men det der synd å måtte dra helt til Sverige.
Som ny på LCHF savner jeg en del matvarer, spesielt frukt. Om jeg holder meg innenfor karbohydratmengden, 50 -70 g daglig, ødelegger det da om jeg har en «kosedag» i uken hvor jeg tillater meg mer karbohydrater opp mot kanskje 150 -200 g da hovedsakelig frukt? Jeg trener 5 -6 ganger i uken og er normalvektig.
Jeg veier ofte maten i ferdig tilberedt tilstand, f.eks. stekt kyllingfilet. Men blir det riktig slik i kostdagboken? Den er vel basert på råvarer i rå tilstand, eller?
Egg er jo greit for de ligger inne med kokt og stekt egg, men hva med kjøtt og fisk o.l. generelt. Blir takknemlig for alle oppklarende tips;-)
korleis skal eg finna ut av kor mykje matvarene veg?
Vil bare komme med en oppfordring når det gjelder kostdagboken. Når vi registrerer nye varer så tror jeg at det ikke er alle (inkl. meg) som skjønner forskjellen på natrium og salt o.l, og når det oppgis i gram på pakningene, så bør vi kanskje gjøres oppmerksom på hva vi må gange antall gram med for å få milligram, mikrogram o.l.
Vi som er vant til å gjøre omregninger i det daglige liv tenker kanskje ikke over at det er det er mange andre som ikke gjør. Kanskje dere burde gi litt forklaringer øverst slik at vi unngår feilregistreringer?
Synes ellers at kostdagboken er gull, og håper etterhvert på "advarsler" om skadelig innhold. Evt. et par artikler om hvilke verstinger vi bør styre unna.
Kiiiiip øpp de gudd vørk, det setter vi stor pris på ;-)
Jeg har visst mye kvikksølv i kroppen. Og lurer i den forbindelse på hva det kommer av. Har byttet ut amalgan-fyllinger i tennene for en del år siden, og spiser veldig mye fisk, så det er kanskje litt av forklaringen. Men lurer ellers på hvor bra det er å spise mat fra boks? Tenker da på hermetiske grønnsaker o.l. Hva synes du om det?
Har du generelle anbefalinger til hva vi bør holde oss unna både mht skadelig emballasje men også skadelig tilsetningsstoffer (hormonforstyrrende e.l).
På forhånd takk;-)
En kapsel antioksidant + 30 mg vit. E / dag, samt litt 86% sjokolade i ny og ne, er det for mye ?
Jeg mener selv at det er nødvendig, p.g.a. harsknings- problemer, å til tilføre noe ekstra, men når er det nok ?
Jeg er ikke overvektig men har nylig gått over til LCHF for å få mer energi, bedre metthetsfølelse, bedre helse og generelt føle meg bedre. Problemet er at jeg er utrolig sulten og sugen. Jeg er sulten konstant og tenker mye på mat. Med min vekt trenger jeg omtrent 1700 -1800 kcal daglig og har de siste ukene prøvd å spise omtrent 100 g protein, 50 -70 g karbohydrater og omtrent 120 g fett.
Fra før av er jeg vant til å spise mye frukt, kanskje ti stykker om dagen (dette som eneste karbohydratkilde). Det jeg har lyst på nå er frukt, alt med kakaosmak, is og buljong eller soya saus. Sulten gjør at det er utrolig vanskelig å motstå suget. Har du noen tips? Jeg har lyst til å gi opp.
Dette spørsmålet er muligens ganske dumt, hvor svaret er viljestyrke.
Jeg lurer også på om det er greit å spise ubegrenset med grønnsaker? For å fylle magen kan jeg gjerne spise 1,5 kg grønnsaker om dagen. Det er da innenfor de 70 g med karbohydrater.
Tusen takk.
jeg er relativ nybegynner på dette kostholdet.
har noen spørsmål til deg:-)
jeg har irritabel tarm, me, halsbrann/oppstøt, og har over en periode nå luket ut brød/havregryn og merker stor forskjell, og har startet d samme med melkeprodukter. Tåler ikke melk,(har ikke laktoseintoleranse) men reagerer likevelt på melk, men er fryyyyyyyyyyyyktelig svak for rømme, fløte og oster. men tenkte å prøve å kutte ut, for å se hvordan magen reager.
1. om en kutter ut melkeprodukter, vil en jo gå glipp av
smaker, d er nå så, men en vil jo også gå glipp av
mineraler/vitaminer? holder d da å erstatte dette
kalsiumtabletter og evnt hvor mye?
2. sliter med halsbrann/oppstøt, og da er jo nettopp fett
en av fiendene, noen tips der sånn? bruker nexium
ved behov
3. er overvektig, 179, 120 kilo, så et stort behov for å
komme meg ned i vekt, men dette med prosenter av
proteiner og fett og karbiser, er ikke helt greit for en
nybegynner. Noen tanker og tips til en som er ny på
dette. vil gjerne få til en varig endring både mtp vekt
og bedre livskvalitet.
4. tar d-vitamin daglig, ligger nå på 63 og jeg tar en
multivitamintablett, noen tanker om behov for
mineraler/vitaminer når en skal legge om til
lavkarbo?
5. en opplever kvalme, frysebyger med omlegging, har
forstått d er vanlig, noen tips der sånn?
mvh
jada
Jeg lurer bare på om jeg kanskje spiser for mye fett, eller proteiner?
Vanligvis ligger jeg på 40 karber om dagen.
Protein er ganske varierende, men er veldig glad i meieriprodukter og proteinbarer så ligger på gjennomsnittlig 150 gram per dag.
Gjennomsnittet på fett er 155 gram..
Teller ikke kalorier, men det ender opp på ca 2500 til 3000 kalorier om dagen..
Jeg merker mye bra effekter allerede av lavkarbo, men merker magen ikke er endret seg noe særlig. Kan det være pga alt fettet og at jeg spiser mer kalorier enn gjennomsnittet?
Jeg er 170 høy og veide 53 kg sist jeg sjekket. Har også en jobb jeg beveger meg mye i, pluss trening flere ganger i uka.
Har du noen tips til evt endringer eller hva jeg gjør feil? Er ellers kjempefornøyd, men vil gjerne bli kvitt det farlige fettet..
Jeg leste om man spiser mye proteiner til frokost vil dette gå utover forbrenningen. Hva bør man spise til frokost og kan du komme med forslag? De andre måltidene syns jeg er greie. Spiser en del kjøtt, egg, grønnsaker el salat til de andre måltidene. Har spist fiberrik til frokost, men er litt lei det nå.
Er det ok å ha mindre enn 20 karbo noen dager?
Takk for svar.
Trenger noen tips til "snop" når hele kroppen roper at den vil ha sjokolade / smågodt.
Hva er det best å gå for hvis jeg bare "må" ha ??
Noen ideer til karbo fattige sportsbarer/energibarer som er greie å ha med på tur ?