Tine Berg-Hansen
Avholdt
Generelle spørsmål
16 Juli, 2013 11:00 - 16 Juli, 2013 12:00
Kom med det du måtte ha av spørsmål om lavkarbo allerede nå!
Jeg er godt kjent med lavkarbo og glykemisk indeks. Likeledes lange og korte karbohydrater. Her på lavkarboklubben snakker vi mest om karbohydrater.
Hvis jeg tenker å spise f. eks moreller har jo denne en glykemisk indeks på 23, som jo er veldig bra. Så da tenker jeg at dette kan jeg spise med god samvittighet. Men så tenker jeg karbohydrater, og kun 10 moreller (ca 100 gr) gir 9 karbohydrater. Nå høres det ikke lite ut, men mye, når jeg skal ligge på under 40 karb pr dag. Kan du hjelpe meg?
toas
Vet ikke om du er rette person å spørre; Saken er at jeg etter ca 5 år på LCHF har begynt å få utbrudd av elveblest etter å ha spist forskjellig mat. Slik jeg ser det er det ikke faste matvarer som utløser en akutt kløe med røde prikker, som gir seg etter at jeg har tatt Zyrtek. Klør faktisk litt her og der nesten hele tiden og dette har vart i ca 2 måneder.
Må si at jeg tidligere ikke har hatt noen plager av noen slag, begynte med LCHF forebyggende for å prøve å unngå diverse livsstilsykdommer og unngå magefettet som kommer snikende etter 50. Dette er utrolig skuffende og jeg blir ikke plaget mindre for min livsstil når dette skjer hele tiden.
Hei, jeg ammer (enn så lenge 3-4 ganger i døgnet, men er nok på slutten av ammeperioden) - og lurer på hvordan bør jeg legge meg på fordeling av proteiner, fett og karbohydrater nå? + når jeg slutter å amme? Ønsker å gå ned ca 15 kilo. Et helt restriktivt lavkarbokosthold føler jeg meg uvel av, så må ha noe karbohydrater. Spiser for øvrig Cornells rundstykker noen ganger i løpet av en uke, er disse "godkjent"? Kan ikke spise mandler, hasselnøtter og valnøtter så mange av de gode lavkarbobrødene kan jeg ikke bake.
Er det vektnedgang?
Jeg mister mye hår og neglene mine er sprø og knekker lett. Kan det skyldes lavkarbomat?
Har laget meg aioli og majones av rapsolje, men den blir sterk i smak. Etter nylig å ha sett oppskrift på majones med kokosolje el. smult prøvde jeg med kokosolje, men etter å ha stått i kjøleskap ble den litt fast, men god på smak. Hva kan jeg ha i for å få den mykere? Er smult like bra fett som kokosolje? Er det sunnere å lage aioli og majones selv? Ble mange spørsmål men om samme sak. God hjelp i fine kokebøker dere lager.
Jeg liker mye bedre smaken av ristede hasselnøtter, mandler osv enn "rå". Eneste som igrunnen smaker best rå er valnøtter.
Er det hippsomhapp ernæringsmessig?
Jeg skal ha lange dager på kurs - hotell i høst, 6 uker sammenhengende, mandag - fredag. Ser en stor utfordring i maten..... Erfaringsmessig så er det 12 timers dager, "pausemat" osv vil være karbobomber "for å få opp energien", likeledes lunsjen, gjerne baguetter med litt ost/skinke. Usikker på om økonomien tåler å spise på "god" resturant hver dag (lettere å unngå karbo), så da blir vel alternativet mer av typen "Ris/poteter - Kjøtt - Saus"-kafeer.
Jeg har liten mulighet å oppbevare ting kjølig (evt skvise inn f.eks et spann gresk yoghurt i minibaren).
Hadde det vert snakk om 2-3 dager, så hadde eg bare tenkt pytt, pytt, og spist det jeg fikk servert og prøvd å kutte de verste karbokildene, men 6 uker... HJELP!!!!
Jeg bruker blodtrykksmedisin og statiner for kolestol.
Takknemlig for svar
Heia bare lure på om det er lov å spise mye av rabarbra i lavkarbo. Eg er veldig glad i det og har laga saft av det med sånn sukker me kan ha. Har tenkt å kjøpe masse stikkelsbær og rips og bjønebær når det komme i salg på torget. Har du noen tips til Hva eg kan laga av det uten om syltetøy og saft. Hilsen Laila T
Elisabeth (38), Bergen
Så: hva nå?? Hvordan spise? Jeg holder meg greit unna brød og poteter og snop, men en og annen utskeielser forekommer. Er foreløpig ikke kvalm, men har fått litt magetrøbbel andre veien. Spørsmålet er vel hvor streng jeg bør være? Også med tanke på minst mulig vektøkning under svangerskapet, da jeg igrunn har nok fett på kroppen...
Hilsen MarTar