Anne Lene Johnsen
Avholdt Frisk med riktig fett
2 April, 2013 13:00 - 2 April, 2013 14:00
Anne Lene har bred erfaring med de mange fettsyrene og hva som er den optimale fettsyresammensetnineg i kroppen - still dine spørsmål til Anne Lene allerede nå!
2 April, 2013 13:55Hva anbefaler di til oss med Ulcerøs Colitt?
2 April, 2013 01:51Kan du nevne de noen av de matvarene som gir de største bidragene til omega-6-mengdene vi får i oss gjennom kosten.
1 April, 2013 23:32Hei igjen

Noen steder kan jeg lese at mettet fett øker også betennelser. Hvilket fett er det da igjen å spise om en vil unngå betennelser?

1 April, 2013 23:29Hei

Hvordan kan en spise slik at en får i seg nok EPA?

Og hvilket kostilskudd inneholder mest/høyest kvalitet på EPA kan jeg ta, når jeg ikke spiser bra nok.

Takk for svar.
1 April, 2013 20:50Hei,
Finner ikke helt ut hvordan jeg skal formulere meg, men jeg får prøve… Jeg lurer på hvor mye man bør variere i forhold til fettkildene? Jeg tenker på fett fra koteletter, ost, frø og nøtter, fisk og kokosmelk osv. Jeg har tendens til å bli veldig ensporet i maten til tider… Er for eksempel ost noe man ikke bør spise så mye av? Er det noen spesielle ting som man ikke bør ha altfor mye av?
31 Mars, 2013 23:34Hei Hei
Jeg har insulinresistens, hjertesvikt samt søvnapne og bruker pustemaskin. Problemet er at jeg stadig vekk møter meg selv i døra for det som er bra for det ene er feil for det andre. Jeg har gått en periode på lchf i kombinasjon med blodtypedietten. Trives godt med dette og vil gjerne fortsette.
Fikk plutselig jagende smerter i begge knærne med hevelse og varmefølelse. Lurer litt på om dette kan være podagra. Går fra før på Zyloric forebyggende, for nettopp å unngå dette.
Mitt spørsmål er. Er det greit for meg å gå på lchf og erstatte halvparten av kaloribehovet med smør/oljer. Jeg bruker helst meierismør, rapsolje og olivenolje. Og i hvilke % forhold bør jeg bruke smør og oljer?
25 Mars, 2013 18:20Hei.
Over de siste fire måneder har jeg endret typer fett jeg spiser i tillegg til animalsk fett. I håp om å gå ned i vekt har jeg kuttet ut alle meieriprodukter (bortsett fra litt smør). Istedet benytter jeg cocosa, kokosmelk, Udo's choice og litt olivenolje. Da jeg var hos legen nylig hadde flere blodprøver bedret seg betraktelig og da særlig kolesterolet. En annen ting er at jeg i mange år var plaget med flass som dannet tykke skorper i hodebunnen, som det var umulig å få bukt med. Dette flassproblemet er nå helt borte! Er det kokosfettet som er så bra for meg?
24 Mars, 2013 23:02Hei! Har fått målt fettsyrefprofil på: 82
Omega 6(AA) / Omega 3 (EPA): 5,1:1
Omega 3 (EPA + DHA) nivå er: 9,5%

Pluss mange flere tall. Til slutt sto det at mitt kosthold er : Ubalansert og semi - innflammatorisk. Legen sa jeg måtte spise masse fet fisk, øke inntaket av omega 3 tilskudd til 3 gr. Anbefalt dagsdose på boksene er 1000 mg. Hva mener du om det?
Leste i VOF magasinet nr. 2-2013 om San Omega 3, en fiskeolje med høyt EPA innhold for å få fettsyrebalanse. Har du noe erfaring med denne. Hvis jeg skal ta tilsudd er det greit å vite om det er bra.
Takk for svar.
24 Mars, 2013 10:52Hei!

Har startet på lavkarbo etter jul. Har spist mindre karbo i ett år før det, men valgt å prøve lavkarbo etter jul... har nok funket sånn relativt, sliter med litt søthunger..

Har stort sett bare telt kalorier og gram karbo pr dag. Men etter å lest meg litt opp på fett og kombinasjoner skjønner jeg at jeg har gått glipp av noe her. Leste på forrige nettmøte-logg noe om balansen mellom fettsyre 3 og 6?
Kan du forklare dette enkelt for en nybegynner?

Jeg har nå min andre betennelse i munnen siden jul, og skjønner(etter lesing) at det muligens kan være min pluttselig økte inntak av majones som kan ha skylden for dette?(grunnet økt omega 6 inntak - soyaolje eller noe?)

Håper du kan hjelpe meg :)
24 Mars, 2013 09:58Hei...
Gått på lavkarbo i 3 uker nå... Og lurer veldig på dette fettet jeg skal ha i meg... Bruker meierismør, cocosa, olivenolje og rapsolje..
I olivenolje er det omega 3, 6 og 9. Så har jeg hørt at en skal ikke ha i seg for mye omega 6.. Hvorfor??? Hr det invirkning på kolesterolet? og hvor mye omega 6 er greit? leser mye forskjellig om mettet fett og hvor sundt det er, og må si jeg er litt bekymret. Har endel kreft i familien og tenker endel på dette. hvaa mener du om mettet fett og kreft??
Takknemlig for svar.

Tuppelure
22 Mars, 2013 11:20Ref. tidligere spm vedr. Udo's choice og omega-6. Jeg og min datter (18 år) har pga våre ADD-diagnoser blitt anbefalt å ta tilskudd av Eye-Q, men også denne inneholder jo omega-6, som vi vil ha mindre av. Har du tips til bedre alternativ, og ellers noen gode råd mht ADD (og PCOS)?
21 Mars, 2013 08:14Udo's choice oljen anbefales fordi den har et optimalt forhold mellom omega 3, 6 og 9, men hvor lurt er det å ta den som tilskudd når den inneholder omega 6 som vi allerede får for mye av gjennom kostholdet? Er det ikke da bedre å ta et rent omega 3 tilskudd for å rette opp ubalansen som kan føre til betennelser o.l? Og hvordan er det med omega 9, får vi nok gjennom kostholdet?
20 Mars, 2013 21:36Hei :)

Jeg har diabetes 1 og bruker insulin. Siden 2009 har jeg gått ned 20 kilo men har fremdeles 10 kilo igjen. Har holdt meg stabil på vekten i flere år nå og er fronøyd med det, men skulle gjerne tatt av resten også!

Forrige uke fikk jeg svar fra Erik Hexeberg:

"Hvis ikke du spiser frokost, vil jeg forsøke med en liten fettrik frokost så snart som mulig etter du våkner."

Har du forslag til en fettrik, liten frokost? Holder det med en tsk. cocosa i teen eller en ss tran og/ eller enss udos?
Kan bare fett regnes som et måltid?
Tidligere nettmøter
Frisk med riktig fett
© Lavkarboklubben AS
Dietika ASDr.Hexebergs klinikk