Admin
Avholdt
Kostdagboken i teori og praksis
8 Mai, 2014 20:00 - 8 Mai, 2014 21:00
Vi svarer på spørsmål om bruk av nettsidene og kostdagboken. Du kan også komme med ønsker om hva du ønsker mer eller mindre av. Vi tar i mot ris og ros og vil forsøke å forbedre oss.
Det hadde vert veldig greit å ha en funksjon for å se hva en har sendt av spørsmål til nettmøtene, ofte tenker jeg på å sende et spørsmål, glememr å gjøre det, og kommer på noen dager senere at jeg hadde tenkt å spørre, men da er jo problemstillingen... Hmmmm.... Sendte jeg spørsmålet eller ei?...
Samme dette også, vet jeg har hatt lyst på den funksjonen tidligere, men har jeg spurt om det før tro?.... (nei, jeg gidder ikke bla meg tilbake i x-antall nettmøter for å sjekke :P)
Kan dere sette opp anbefalte kostplaner i lavkarboklubben eller må vi til Dr Hexebergs klinikk da?
______________________________________________
Har egentlig ikke brukt rapporter før nå, det er veldig bra. Men hva er alle røde stjernene som står foran næringsstoffene, og hva kan jeg gjøre for å få dette helt riktig?
På rapporter sjekker jeg hvordan jeg ligger an i forhold til vitaminer og mineraler. Kan jeg på en enkel måte finne ut hvorfor jeg ligger så høyt på vitamin E for eksempel? Ligger noen ganger på borte i 200% av ADI (vet ikke om det betyr så mye, men…)
Hei, jeg synes lavkarboklubben er veldig bra med masse fine artikler og tips, oppskrifter og nettmøter ikke minst. Jeg bruker kostdagboken som en pekepinn en gang i blant, og sjekker hvordan jeg ligger an i forhold til målene mine. Så jeg har et innspill/ønske å komme med! Synes egentlig at mål på næringsverdi bør komme foran vekt- og kalorimål, ettersom vi er mer opptatt av proteiner, karbohydrater og fett enn kalorier.
______________________________________________
Det er så mange Fjordland og andre ferdigretter i registeret deres – vi bruker jo ikke det så hvorfor ligger det der?
Hva betyr ”ny gruppe” i kostdagboken – hva skal vi legge der? Har du noen eksempler?
______________________________________________
Når jeg skriver inn entrecote eller kjøttdeig for eksempel i kostdagboken så kommer det opp så mange forskjellige merker, Firstprice, Gilde, Matmerstern etc – er ikke næringsinnholdet i entrecote det samme hvilken leverandør det gjelder, hvorfor ligger det ikke ”bare entrecote”?
Det dreier seg om salat :o) Jeg bruker mye hjertesalat. Både som underlag for pålegg og i sjeldne tilfeller som omslag til gode pølser. Herlig når norske varer endelig har kommet til butikken. Får ikke opp det alternativet. Men vet dere om det er cirka samme innhold som i isbergsalat, som synes å være eneste rene salatalternativet?
Jeg har i løpet av to år redusert vekta med nærmere 40 kg. -Helt uten problem eller sult. Trikset var bare å ikke spise noe som ga blodsukkerstigning. Nå veier jeg omtrent 68 kg og skal ikke ta av mer.
Jeg opplever at fokus hos dere er for mye på vektnedgang og ikke på å beholde oppnådd vekt. Kostdagboka har jeg ikke prøvd meg på, syns den virker svært tungvint.
Jeg er også litt skuffet over liten aktivitet i forumet, men det kan jo ikke dere gjøre noe med...
Hadde vært fint om dere kunne oppdatere treningsmenyen litt, ift til treningsformer som er litt i skuddet, f. eks tabata, sh'bam, kettlebell osv.
Takk-takk! :)