Sofie Hexeberg
Avholdt Problemer med magen?
27 Januar, 2014 11:00 - 27 Januar, 2014 12:00
Kosten vi spiser har stor betydning for at mage-tarm systemet fungerer som det skal, for et bra immunforsvar, og for at vi holder oss friske og sterke.
26 Januar, 2014 11:28Hei!
Jeg har en datter på 14 år som er mye plaget med luftsmerter i magen. Hun har vært på sykehuset for flere år tilbake og fikk påvist bakteriell oppvekst i tynntarmen. Fikk da Flagyl 1200 mg x 3 i to uker. Hun blir raskt bedre av dette. Har tatt denne kuren to ganger med noen års mellomrom. Nå er de samme symptomene der igjen, men jeg har ikke lyst å gi henne så sterk kur med medisiner. Jeg tenker å begynne med probiotika. Hvilken type anbefales? Hun drikker i perioder biola, men synes ikke dette hjelper. Er det noen andre tilskudd hun bør ta? Hun tar vitaminbjørner og tran. Hun har også en del strekkmerker som hun tar sink for (vet ikke om dette er nyttig).
24 Januar, 2014 11:32Jeg har levd på lavkarbo i noen år og tarmen fungerer perfekt (hadde treg mage tidligere). Derimot får jeg ofte ubehag og svie i mellomgulvet når jeg spiser frø og nøtter. Jeg tar to stk Aciglumin når det skjer, med godt resultat, men jeg burde kanskje holde meg unna disse matvarene?
24 Januar, 2014 10:51Hei Sofie!

Dette spørsmålet handler ikke direkte om korn, men håper du kan svare fordet. Hvor mange kalorier bør en gravid kvinne ha for IKKE å gå nevneverdig opp i vekt under svangerskapet. Jeg er i 1. trimester, og har fra tidligere fått utdelt 1300 kcal pr dag. Er dette ok, eller bør det økes? Vet man ikke skal fokusere på slanking under en graviditet, men saken er at jeg allerede er 20 kg overvektig, og det vil bli et SVÆRT TUNGT svangerskap for meg om jeg legger på meg 20 kg til, i tillegg til det ekstra jeg allerede har. Tusen takk for svar!!!!
23 Januar, 2014 15:57Hei! Har forstått at magen har mye å si når det gj. immunforsvar. Gjennomgikk for 10 år siden lymfekreft og fikk etter det immunsvikt som blir "reparert" med jevne mellomrom med infusjoner med Octagam. Har derfor en kronisk bihulebetennelse som jo herved holdes i sjakk med disse infusjoner. Tror du at en LCHF -diett kunne ha gjort noe med immunforsvaret mitt til tross for at jeg har denne immunsvikten eller greier ikke mitt immunsystem å tilgodegjøre seg sunn kost ? Jeg bare lurer på det....Hilsen Henriksdotter
23 Januar, 2014 15:49Hei Sofie ! Har hatt en del rytmeforstyrrelser i livet og for et drøyt år siden fikk jeg atrieflimmer som jeg har greid å holde i sjakk med betablokkere . Men leste bl.a. at magnesium kunne ha en god effekt på slike rytmeforstyrrelser og begynte derfor først med magnesium 300mg , noe senere med 600mg. I begynnelsen assosierte jeg ikke en uførutsigbar diarre med medisinbruken og gjennomgikk bl.a. koloskopi og gastroskopi som begge var negative. Etter diarre i 1,5 år både dag og natt var det noen som lurte på om ikke magnesium kunne være syndabukken. Jeg sluttet med magnesium og har vært kvitt diarren siden. Men har jo fortsatt rytmeforstyrrelser og lurer på om det finns noe magnesiumpreparat som var litt skånsammere mot tarmen? Har også forstått at LCHF kunne gjøre noe med atrieflimmer men mangler litt motivasjon .Er altfor gla i brød og lite kreativ når det gj. å erstatte brødet med noe litt sunnere.At jeg hadde trengt å gå ned en del kilo gjør ikke tingene enklere selv om jeg har erfart at denne dietten gjør underverker med en oppblåst mage .Hjelp!!!
Hilsen Henriksdotter
22 Januar, 2014 22:10Hva tror du om probiotikatilskudd? Er det noe du anbefaler?
22 Januar, 2014 21:48Problemer med magen? Ja hver dag! Og det er slitsomt, og plagsomt. Masse luftplager og knip utover ettermiddagen og kvelden, i verste fall så ille at magen utvider seg en hel buksestørrelse, ofte diare, av og til kraftige magekramper som er så ille at jeg et par ganger har dratt på legevakten (uten at de har funnet noe galt)... Jeg mistenker gluten og/eller karbohydrater og har i lavkarbo-perioder merket at jeg har vært bedre i magen. Hva tror du? Har fått beskjed om at det ikke er bra å kutte ut gluten dersom man ikke vet sikkert at man ikke tåler det. Stemmer dette? Jeg trodde gluten var noe vi alle kunne klare oss uten...
22 Januar, 2014 12:12Hei Sofie,

Dersom jeg begynner med 5:2 dietten og spiser 500 kcal 2 dager i uken, hvor mye skal jeg spise de andre dagene?

Tenker da på om jeg skal legge meg på anbefalt inntak for kvinner (ca 2000 kcal?), eller de kalorianbefalingene som dere gir ut fra mine mål på mine sider (ca. 1500 kcal)?

Ønsker å spise lavkarbo hele veien, bare kontrollere kcal-innholdet. Begynte med 4 dagers vannfaste som gikk overraskende bra. Hva synes du om dette opplegget?

På forhånd takk for svar;-)
22 Januar, 2014 12:05Jeg har tidligere fått påvist lekktarm, men etter å ha spist lavkarbo over lang tid (men med noen sukkersprekker innimellom) håper jeg at jeg har blitt "frisk".

Hvordan kan en få sjekket dette, og er det dyrt?

Når en først har hatt det en gang, hvordan er da sannsynligheten for tilbakefall? Hva bør jeg gjøre for å unngå dette?
© Lavkarboklubben AS
Dietika ASDr.Hexebergs klinikk