Sofie Hexeberg
Avholdt
Generelle spørsmål
12 Mars, 2014 12:00 - 12 Mars, 2014 13:00
Kom med det du måtte ha av spørsmål om lavkarbo allerede nå.
Jeg har holt meg til et lavkarbokosthold siden desember. Dette har vært bra for meg, har blitt nesten helt frisk fra migrene og har fått et godt blodtrykk. Problemet mitt nå er at jeg, mest sansynlig, har fått gallestein. Fastlegen min sa jeg må kutte fet mat, altså slutte med lavkarbo. Hva gjør jeg nå? Takk for svar :)
vurderer lavkarbokosthold
men er noe usikker på "hvordan" og lurer på om d vil være hensiktsmessig å kontakte lege før oppstart av lavkarbo?
jeg tenker da på oppfølging av blodprøver, vitaminer og mineraler osv
synst d blir litt heftig og kaste seg ut i dette alene?
har forhøyet ferritin, som er forklart med at jeg er overvektig ( er 179 cm og 120 kg) d er sjekket ut at jeg ikke har hemokromatose.
er også nylig diagnosert med ME og har mange sammensatte problemstillinger som irritabel tarm, frysninger og kaldsvette, tørre øyne,kjevemusklesmerter, matoverfølsomhet osv.
henvisning er sendt til videre utredning/behandling for ME til nærmeste sykehus.
for noen år siden ble d funnet at jeg har glutenintoleranse, og har siden 2008 tilstrebet å holde meg unna hvete. spiser svært lite poteter, og holder meg langt unna brød og melk.
så i praksis spiser jeg glutenfritt havregryn og et glass med kefir til frukost med litt kanel, eller litt blåbær/bringebær. eller egg/eggerøre, laks,nøtter og litt bær. og resten av dagen prøver jeg å holde meg til rene matvarer, og dampete/kokte grønnsaker da dette er lettere for meg å fordøye.
så i praksis er jeg ikke langt unna lavkarbo?
men er redd jeg ikke får i meg nok av viktige mineraler og vitaminer og viktige byggeklosser for kroppen.
tar d- vitamintiskudd.
har lest bøkene til skaldemann med stor interesse,
men kun å spise fett og proteiner i lange perioder for å komme seg ned i vekt, virker uoverkommelig for meg.
må ha noe grønt med meg på veien.
og så er spørsmålet HVOR MYE FETT, skal en ha ved siden av kjøtt/fiske middag.
bruker noe rømme og fløte, og smør.
men føler på meg at jeg burde hatt en eller annen lege "ved min side" som fulgte meg..
brødmat og melk holder jeg meg som sagt unna, så d er ikke noe problem. disse produktene medfører så store problemer for meg.
mvh jada
Hei. Hvordan er lavkarbo kost ift å øke sjangsen for å bli (raskt) gravid? Har tidligere levd på lavkarbo, med god hell. Det siste året har jeg spist litt variert, med endel karbo, men likevel prøvd å holde det på et visst nivå. Så ble jeg gravid, og grunnet svangerskapskvalme økte karboinntaket til det maksimale, da dette var det eneste jeg fikk i meg. Dessverre endte graviditeten i en spontanabort første trimester. Kan høyt inntak av karbo hatt en innvirkning tror du? Har nå lagt opp til lavkarbo kost igjen i håp om at det skal medføre en ny graviditet, som ikke ender i spontanabort. Hvor stor rolle mener du lavkarbokost evt kost generelt har av innvirkning på graviditet og evt muligheten til å bli gravid etter en spntanabort? Takker for svar!
Hei! Har endelig prøvd å sette i gang på en lavkarbodiett, men har jo skjønt at det å være kvinne (68 år, 92 kg , 173 cm) kan gjøre det vanskelig å gå ned i vekt. Har nå spist lavkarbo i ca 2 uker uten at vekta rikker seg. Leste også at som kvinne bør man kanskje redusere på fettet.Men hvor mye fett kan jeg spise? Synlige fettkanter på kjøtt orker jeg ikke spise så det blir jo gjerneEn som skal ned i vekt på lavkarbo smør, ost, majonnæs som jeg spiser. Lavkarbobrød med nøtter vet jeg ikke om jeg kan spise da jo også nøtter sies å være ting som man kanskje bør unngå hvis man ønsker å gå ned i vekt. Leste også at man bør spise ca 300 gr kjøtt per dag for å få tilstrekkelig med proteiner. Det er nok langt ifra mengden jeg spiser, det går heller mer i egg,ost, cottage cheese og fisk av og til.Kan for lite proteiner motvirke vektnedgang? Melk har jeg nesten kuttet ut helt, fløte brukes litt i maten. Går på Metoprolol, og Amlodipin (mot hjerteflimmer og høyt blodtrykk); kan disse medisinene bremse på en vektnedgang? Jeg lurer også på om dårlig ånde som man gjerne får når man er i ketos er et overgående fenomen el. hva man kan gjøre for å unngå det. Synes ikke pastiller å tyggis er så greit å tygge hele tiden.Takknemlig for svar.Mvh Henriksdotter
Har spist lavkarbo i to-tre år nå. Prøver tatt hos dere i 2012 ga spesielt kraftig utslag på egg, samt casein.
Klarer stort sett å holde meg unna dette og kornprodukter. Medisineres for høyt blodtrykk, og var for en tid siden hos hjertespesialist for sjekk, da overtrykket er vanskelig å få på optimalt nivå. Dette er antagelig familiært, og ifølge spesialisten vanskelig å kontrollere. Han fant imidlertid litt avleiring på den ene halspulsåren, alt annet var i orden. Skal nå måle kolesterolet igjen, sist (for et års tid siden) var total 7, HDL "greit" og LDL noe høyt iflg. fastlegen. Det presses hardt på for å få meg til å begynne med statiner igjen - har brukt det tidligere men sluttet for 3 år siden pga mye muskelverking. Har diverse artroser, Sjøgrens syndrom og fibromyalgi, så jeg trengte egentilig ikke mer verking---. Etter litt krisemaksimering kom spesialisten frem til at jeg muligens kunne få problemer pga denne avleiringen om 10-15 års tid - er snart 67 år. Er ellers i grei form, går mye, trener styrke med slynger, kunne veid 4-5 kg mindre. Regner med at legen heller ikke denne gangen vil være fornøyd med kolesterolet - ville du anbefalt å starte med statiner igjen?
Jeg har levd på lavkarbodiett siden desember. Har kuttet ut gluten og begynt å ta tilskudd av magnesium, noe som har hatt positiv innvirkning på mine sterke migreneplager. For fem uker siden begynte jeg å få sterke magesmerter etter frokost med inntak av egg. Disse smerteriene har siden bare økt i omfang og lengde etter fete måltider. I helga ble det så ille at jeg måtte holde senga et døgn. Var hos fastlegen min i dag, og han mistenker gallestein, og jeg skal undersøkes videre. Fikk råd om å ikke spise fetrik mat. Hva gjør jeg nå? Jeg holder ikke ut disse magesmertene, men vil heller ikke tilbake til migrenehelvetet og høyt blodtrykk.
Frokost: to fiberrik med jalapeno smøreost, kalkunskinke og egg eller avocado
Lunsj: salat med reker el skinke el egg
Mellommåltid: 1 (evt 2) Skyr
Middag: wok m kylling el svin, to fiberrik med samme pålegg som frokost, omelett, kjøtt/fisk meg grønnsaker... alt etter humør :)
Spiser ikke frukt, og drikker stort sett vann og Olden m kyllsyre og eplesmak (iblant et glass light brus).
Er dette for mye karbohydrater og evt for magert (Skyr) til at det vil være effektivt for vektnedgang?
Har spist som dette i to uker nå, og føler meg litt lettere og strammere i kroppen (tror jeg...), men merker lite på vekt og mål.
Jeg føler at jeg ikke får i meg nok grønnsaker i løpet av en dag, og trenger noen tips på hva jeg kan gjøre med dette. Jeg har lavt stoffskifte og har lest at det ikke nødvendigvis er så gunstig å spise broccoli og blomkål når man har lavt stoffskifte. Dette føler jeg jo blir litt vanskelig da man ofte lager tilbehør av disse to grønnsakene i lavkarbokosten. Hvor "ille" er det å spise f.eks. litt gulrot eller søtpoteter? Jeg er ca 20 kg overvektig og ønsker å gå ned i vekt.
Hei, enda et spørsmål: Holder meg til et paleo-kosthold pga gluten og melkeallergi. Sliter fortsatt av og til med magetrøbbel og har nå lest at nøtter og frø, tomater, paprika m.m, (''nightshades') kan være en grunn. Trodde frø og nøtter var et (lite men) viktig tilskudd i lavkarbokostholdet. Finnes det en god erstatning, for eks. I form av olje?
Hei - jeg spiser lavkarbo og holder meg stort sett under 40 karbohydrater om dagen, noe som fungerer veldig bra for meg. Jeg tar også vitamintilskudd og har lest en del om det. Slik jeg forstår det kan mye av et spesielt vitamin hjelper mot konkrete plager - men kan vitamin-kombinasjoner føre til at man 'ødelegger' vitaminenes gode effekter? Tenker for eks. på at en sykdom krever mye vit. E og en annen mye vit. B - kan man da bare ta begge deler samtidig? Takk for svar!
Jeg bruker 1 stor toppet ts med Cocosa Pure Coconut Oil i morgenkaffien min. Spiser da ikke noe annet før til lunsj. Trives veldig godt med dette.
Det jeg lurer på er om denne inneholder like mye vitaminer, mineraler og antioksidanter som Cocosa Extra Virgin Coconut Oil?
Synes det er greit med den uten smak i kaffikoppen :)
Hvor mye kan jeg bruke pr. dag? Er 1 ts passelig eller kan jeg øke mengden.?
Jeg går på LCHF og ønsker å gå ned ca10 kg. Har ingen helseproblemer.
Beklager at jeg sporer litt av fra temaet igjen, men jeg har tenkt litt på alle disse kostholdsrådene relatert til hvilken blodtype en har. Hva synes du om det, er det noe vi alle burde ta hensyn til? Jeg har blodtype 0 (rhesus negativ), hva er i så fall det viktigste jeg bør ta hensyn til?
Hei. Jeg har nå forsøkt lavkarbo i over 2mnd. Leser mye og prøver nye oppskrifter. Bruker ikke halvfabrikata. Kuttet helt ut brød, poteter, pasta, ris. Byttet ut lett produkter med vanlige. Kjøpt masse nytt i helsekostbutikk. Baker knekkebrød. Følger råd fra deres oppskriftsbok. Både min mann og jeg har gått opp i vekt. Føler oss begge veldig "tunge" i kroppen. Nå har vi bestemt at dette går ikke lenger, vi får heller gå tilbake til Grete Roede metoden. Lurer veldig på hva vi gjør feil? Noen generelle tips?
Hva er viktigst å holde seg til lave karbohydrater eller kalorier eller begge deler?
Hei! Jeg er en mann på 68 år. Jeg har hatt polynevropati i ca. 10 år. Hadde for ca. 5 år siden blødende tarm, ulcerøs colitt, nederst i tarmen. Fikk råd om at for mye omega 6 virket betennelsesfremmende. Sluttet med Müsli og ble øyblikkelig frisk. Passer på og ikke spise noe som inneholder omega 6. Til og med Udos Choice ga tilbakefall. Jeg har gått på lavkarbokost i ca. 5 år. Nå har imidlertid blødningene kommet tilbake, ikke mye, men nok til å bekymre meg. Har vært plaget med noe forstoppelse. Har du noe(n) råd?
Jeg har over år fått en del hvite klumper ved øynene, mot neserota. Jeg tenker at det kan være talg, men vet ikke noe om det. Noen er som små klumper mens noen er som "puter".
Vet du hva det er og hva det kommer av? Hva kan jeg gjøre for å bli kvitt det? Må det fjernes kirurgisk?
Har spist lavkarbo i flere år, men ikke streng. Har vært av og på. Siden januar har jeg holdt meg til streng lavkarbo.
Jeg er glad i både øl og vin i moderate mengder, men da jeg er i pross med vektreduksjon så holder jeg meg unna øl og delvis vin også. Når jeg tar et glass vin, så er det gjerne tørre hvitviner eller musserende, evt champagne. Jeg vet at jeg kan sjekke sukkerinnholdet, men hva er et greit sukkerinnhold i vinen?
Mvh
Tove Fredheim
Har du noe erfaring med trening og lavkarbo ???
Skal sykle et ritt på 80 km i sommer....alle sier at jeg må ha sportsdrikk/ bar/gele med karbo underveis for å orke å komme i gjennom....må jeg det ???
Har du noe tips til andre ting å innta underveis for å holde energien oppe ( det må ta liten plass, og kunne være i lomma i 20-25 grader ) ???
Jeg kommer nok til å bruke ca. 4 timer, og jeg får nok ikke spist så mye de siste 2 timene før rittet, bare noe lettvint jeg kan ha i lomma ( tenkte noe nøtter etc. )
Tenkte bare å ha vann på flaske underveis, men så sier alle at det må jeg ikke finne på ( de spiser ikke lavkarbo altså )
Hva sier du ???
Tidligere nettmøter
Velkommen til Lavkarboklubben!
Overvekt og vektreduksjon
Polycystisk ovariesyndrom (PCOS)
ME
Generelle spørsmål om mat og helse
Generelle spørsmål om mat og helse
Lavt stoffskifte
Stress og vektøkning
Generelle spørsmål
Førjulsspørsmål
Vektreduksjon
Generelle spørsmål
Generelle spørsmål om mat og helse
Generelle spørsmål
Generelle spørsmål
Generelle spørsmål
Generelle spørsmål
Problemer med magen?
Generelle spørsmål
Generelle spørsmål
Generelle spørsmål