Sofie Hexeberg
Avholdt
Generelle spørsmål
28 Mai, 2014 12:00 - 28 Mai, 2014 13:00
Kom med det du måtte ha av spørsmål om lavkarbo allerede nå.
Hei Jeg har akkurat startet på Lavkarbo og har holdt meg under 20 G karbohydrater hver dag i 1 mnd.Jeg går på streng lavkarbo grunnet begynnende Dia 2. Det jeg lurer på er om det er ideelt med under 20 G eller om jeg kan ligge mellom 20-40. Karbohydratene kommer da fra grønnsaker og melkeprodukter.
Er litt skuffet for jeg trodde at allergier skulle bedre seg med dette kostholdet, ikke oppstå.
Uansett, går aldri tilbake til høykarbo !!! Takk for jobben dere gjør for oss !!
Hei, kan det å veksle mellom lavkarbo (ketogent) kosthold og høykarbo kosthold påvirke menstruasjon (mengde og lengde)? Jeg syns jeg merker at den blir mye lenger og kraftigere(!) i de periodene jeg ikke er flink å holde meg til strikt lavkarbo (normalt vil det si under 30g kbh/dag).
når man må slutte med alt av melkeprodukter, pga reaksjoner på kasein, hvor lang tid vil d ta før d er "ute" av kroppen.
har hørt at laktose tar en ca 14 dgr? og at gluten/hvete tar et halvt år før " d er ute av systemet, stemmer d?
kalde poteter, versus kokte, så har jeg forstått at karbohydratinnholdet er d samme, mens når poteten er kald, så tas stivelsen/karbisene langsommere opp i kroppen, stemmer d?
mvh
jada71
HDL før 1,2 nå 1,3 LDL før 3,3 nå 3,7 Har levd på 10-20 karb, ser at LDL har gått litt opp. I min epikrise står det at den skal ned i 2,0?
Fikk lipoproteinprøve rekverert i fra dere og sendt til Lab 1 . Fått time i Aug.i Sandvika
Skal bli spennende å høre resultat, har gått på Plavix et år + Ezetrol etter et lite hjerteinfarkt. Vært på ultralyd og hals og hjerte er uten plakk. Har lest Det store kolestrolbedraget.
Hei. Når man går på streng lavkarbokost er det ideelt med Max 20 g karbo eller er det ok å ligge mellom 20-40?
Dagens spørsmål kommer litt i lys av innleggene til både deg og Erik, og tanker jeg har gjort meg ellers.
"Det meste av nye forskning viser at lavkarbo er bra" vs "det er ikke vitenskaplige holdepunkter for å kunne anbefale lavbkarbokosthold...." Dette er jo to ganske motstridende påstander, og tar man utgangspunkt i at alle har tilgang til samme forskningsmateriale, og alle er gode forskere.... Hvorfor i allverden tolkes dette så til de grader med to ulike resultater? Gjelder dette generelt ang forskning, eller er det kun kosthold så har så til de grader klare fronter?
Vi vanlige folk vi har jo friheten i å bare lese de artiklene som passer oss og fnyse av artikler og innlegg som ikke går i den retningen vi har lyst å lese, men regner ikke med dere kan gjøre det samme ;)
Jeg har prøvd et par uker å " faste" Mandagen og å redusere inntaket av karbo fra 3% -10%. Protein 46% -56% Fett 51% - 86% resten av ukene.
Frokost 1skive lavkarbobrød 100 ops., meierismør, kjøttpålegg, makrell i tomat, egg og sild,agurk og tomat.
Tar krill perler,B12 , magnesium og Cvitamin.
Føler meg veldig trett.? Gjør jeg noe galt?
Etter at jeg begynte på lavkarbo igjen ( etter et halvt år på høykarbo og 15 kg ekstra i forhold til hva jeg ellers hadde for mye ) har min sultfølelse blitt redusert. Dvs. at jeg spiser lunsj og middag, og det kan holde i massevis for meg. Problemet er at jeg går så saaaakte ned ( 1 kg på 4 uker, og svært få cm inn ) og motivasjonen forsvinner litt. Så sier de jeg snakker med at jeg må spise mer fett, at fettforbrenningen går ned om man inntar for lite, da kroppen går over i sparepluss. Mine spørsmål til deg er: Spiller det noen rolle hvor mye kalorier jeg inntar daglig hvis bare mengden fett er større enn karbo og protein? Kan jeg eksempelvis klare meg en dag på 100 gram brie, om matlysten ikke er der? Jeg ligger på ca pluss minus 1000 kcal, (spiser masse vitamintilskudd) og spiser mest grønnsaker og kjøtt (samt innimellom melkeprodukter som gulost, feta og brie) til hvert måltid. Om fettet utgjør ca 70% av disse 1000 kcal, (30 % protein og 5 % karbo) er dette da fremdeles for lite fett for å gå ned i vekt? Eller vil du anbefale et høyere inntak av kalorier pr. dag med like stor fettprosent? (Har fått utdelt ca 1250 kcal fra Lavkarboklubben.). Jeg har en meget stillesittende jobb, men prøver å være litt aktiv ca 3 ganger i uka a 1 time pr. gang. Noen ide om hvordan få kroppen til å slippe de 25 ekstra kiloene og miske det forferdelige magefettet?
Takker for svar!
Var i konfirmasjon hos et av mine barnebarn og spiste noen kaker.
Det resulterte i at fibromyalgien slo ut med full styrke?
Kan det være for jeg har levd på strikt lavkarbo?
Har ikke merket dette før ved 40 karbo.
Hva kan jeg gjøre hvis vi feirer slike dager? Har gullbrullup snart. Skal jeg ltrappe litt opp?
Takket være deg, så har astma og IBS forsvunnet.
Har time iSandvika i august. God sommer
Mitt spørsmål går litt på dette med søvnapne, som
jeg ble diagnosert med for 3 år tilbake. jeg prøvde med crp, uten den store gevinsten, så d ble kuttet ut.
Har du noen tanker om hva søvnvansker/søvnapne har å si for vektreduksjon?
ps:-) har sammen med Erik blitt enige om et karbohydratinntakt på 20 basert på prøver tatt gjennom lab, samt deres klinikk.
men tiden går fort, og glemte å ta dette opp med søvn/slanking med erik sist.
mvh
jada
for ikke lenge siden kontaktet jeg Erik og har tatt en rekke tester (Lab1)
vi ble enige om at melk og melkeprodukter, samt hvete måtte ut av kosten.
S-Casein IgG 66.85
S-Geitemelk IgG 62.36
S-Kumelk IgG 30.81
S-Geitost 14.72
S-Casein IgG4 119.8
S-Gliadin IgG4 8.1
S-Casein IgA 124.3
Kan jeg etter dette jeg har gjengitt her i d hele tatt bruke tine ekte smør elller rørosmeieriene sitt smør?
eller er d bare å utelukke?
d er jo casein i disse produktene, men er d såpass mye at smør må bort mon tro?
er en smule bekymret for ikke å få i meg nok fett...
og hvordan øke fettandelen?
jeg bruker kokosolje, bl. a til steking og olivenolje
til salater og sånt noe, og bruker majones.
men d blir ikke nok fett for meg.
Jeg har en ferritin på 601
S-urinsyre på 585
og lavt d-vitamin på 61
jeg tar nå en tablett d-vitamin D3
samt multivitamin tilskudd, dog uten d og a vitamin
blir tran overflødig?
og foruten sol/dagslys nå om sommeren, hva mengde d-vitamin vil du anbefale meg for å komme opp rundt 100?
ang krydder er jo disse ofte tilsatt melk og hvetetilsetninger, har du noen tips der hva man kan bruke?
jeg er forøvrig startet med å prøve og feile hva angår klaret smør og koke kraft.
Men savner smør.....:-)
med ønske om en fin dag!!
mvh jada
I tillegg til dette merker jeg selvsagt det som de fleste gjør, at magesmertene og luftplagene, som før var dagligdagse, forsvinner helt når jeg spiser ketogent, jeg sover bedre tror jeg, er i bedre humør og har mer energi :)
Jeg spiser vanligvis ikke mat med mer enn 5 g karbo.
For å forske litt på egen kropp har jeg kjøpt et blodsukkerapparat for å se hva som skjer med kroppene våre gjennom dagen. Før måltid, etter måltid og hva skjer hvis en spiser bare 3 måltider i motsetning til fler? Dette er spennende. Blodsukkeret ligger mellom 4,1 og 6,4. gjennom dagen.
Vi har ligget på under 50 karb pr døgn i flere år og det funker fint. Men tenker at det må jo gå ann å gå opp noe. F eks innføre noe gulrøtter og kålrot og en skive brød i ny og ne. Hva er ditt råd om opptrapping og hva er i såfall øvre grense før en igjen er ute på glattisen.
Er jo veldig glad for at vi begge er erklært friske, men gå ned i vekt gjør vi ikke selvom vi spiser så sunt som vi gjør og trener 2 ganger pr uke. Torild
Jeg har gått på LCHF i drøye to år. Jeg merker bare en forandring : Jeg blir nesten aldri ordentlig sulten, selv ved tungt muskelarbeide. Jeg er bare veldig interessert i få tatt noen prøver : Apolipoproteintest og Micro.CRP.
Må disse sendes til utenlandsk laboratorium ? Kan du gi meg adressene ? Jeg må prøve å få dette utført hos min fastlege. Hvis det ikke går, så må jeg ta den lange veien ned til dere. På forhånd takk for all hjelp !
For å få ned kaloriene litt, bør jeg da spise mindre porsjoner eller er det greit å gå over til matfløte, lett rømme, lettere cottage cheese osv. ???? Vet jo at det var dette fettet jeg skulle ha da, men......
Ligger på ca. 9 % karboer, 24 % protein og 67 %fett hver dag. 2500 kcal.
Er det ok å bruke delfiafett? Kan du eventuelt forklare (gjerne detajert) om hvorfor/hvorfor ikke. På forhånd takk.
Hei Sofie . Jeg er en relativ fersk lavkarbo'er og vil så gjerne få en riktig start på min nye livsstil. Jeg er 169cm høy og 86 kg og vil ned ca 16kg. Sliter med blant annet migrene, reflux og irritabel tykktarm, hvilket det siste har blitt mye bedre kun etter 1 1/2 uke på lavkarbo ! :-) Jeg spiser mellom 20-30 karbo , 75g protein og 125 g fett pr dag. Og prøver etter råd her å spise ca 1500kcal pr dag. Høres dette riktig ut? Er i ketose om jeg holder meg under 30 gram karbo. Har gått ned 1 kg første uken og er positiv ! Mvh Eva
Tidligere nettmøter
Velkommen til Lavkarboklubben!
Overvekt og vektreduksjon
Polycystisk ovariesyndrom (PCOS)
ME
Generelle spørsmål om mat og helse
Generelle spørsmål om mat og helse
Lavt stoffskifte
Stress og vektøkning
Generelle spørsmål
Førjulsspørsmål
Vektreduksjon
Generelle spørsmål
Generelle spørsmål om mat og helse
Generelle spørsmål
Generelle spørsmål
Generelle spørsmål
Generelle spørsmål
Problemer med magen?
Generelle spørsmål
Generelle spørsmål
Generelle spørsmål