Sofie Hexeberg
Avholdt ME
19 Juni, 2012 17:00 - 19 Juni, 2012 18:00
Jeg er ingen spesialist på ME, men har fått en del erfaringer når det gjelder pasienter med ME og kosthold. Still spørsmål allerede nå. Hilsen Sofie
19 Juni, 2012 12:34Hei
Jeg har holdt på med lavkarbo nå i noen få uker.Har hatt ME i noen år.Jeg sliter veldig med konsentrasjon,hukommelse og energitap.Har du noen gode råd som er veldig enkle og følge nå i starten for å komme godt inn i lavkarbokosthold?For mye på en gang gjør at jeg ikke klarer å forholde meg til det.Jeg må begynne smått.Har også et vektproblem som følge av ME.
Hilsen sliten og frustrert
19 Juni, 2012 11:49Jeg har ikke denne diagnosen, men sliter veldig med fattige, etter alvorlig sykdom. fatigue er endelig blitt anerkjent iflg nylig lest artikkel.
Ligner veldig på symptomer i deres artikkel om ME.

Har du erfaring med denne problematikken i forhold til kosthold, eller råd?
Etter 1 år på lavkarbo har det gått både opp og ned med energien
19 Juni, 2012 11:20Hei Sofie,
jeg er en kvinne på 55 som har slitt med ME i over 18 år. Fikke ME etter kyssesyken, men har også fått påvist borreliose smitte, men har ikke fått noen antibiotikabehandling. Sykdommen har hatt et progressivt forløp og de siste ti årene har jeg vært mer eller mindre husbunden, ute av arbeidslivet og ikke energi til sosiale aktiviteter. Har en hund som krever sin daglige tur på 45 min til en time, men går jeg lenger en det får blir jeg sengeliggende.
Jeg har vel slitt med alle symptomer som står på symptomlisten for ME, men i tillegg store problemer med mage-tarm og fordøyelsen. Har forhøyet leververdier og gallestein, glutenintoleranse og reagerer på melkeprodukter, frukt m.v. Prøver lavkarbo nå, men er usikker på hvordan lever og gallen reagerer på fettet. Klarer ikke spise mye fett før jeg føler meg småkvalm og uvel. Hva tenker du om det? Er glad i frukt, men unngår dette nå. Bruker lactosefrie melkeprodukter, og har funnet noen gode oppskriter på alternative og glutenfrie knekkebrød og brød med mye frø og nøtter. Spiser ellers mye salater og grønnsaker, og drikker 2-3 ltr vann pr dag. På forhånd takk for svar.
18 Juni, 2012 22:35Hei.

Jeg har operert bort skjoldbukskjertelen da jeg hadde struma. Etter det har jeg hatt fryktelig lite energi og jeg har sikkert lagt på meg 20 kg på det året som har gått. Jeg ligger inforbi grensene med tankt på levaxinen.
Er det noe jeg bør være oppmerksom på med tanke på at jeg nå har meldt meg inn i lavkarboklubben og vil prøve å følge opp her..

Mvh

Tove Mette
14 Juni, 2012 10:39Jeg prøver igjen (trykket enter litt for fort)...

Jeg leser en del blogger av folk med ME - og de fleste av dem er veganere. Har du i din praksis observert noen med ME som har gått fra veganer til lavkarbo? Hvordan påvisket dette helsen? Og hvilke råd ville du gitt om en person m ME gjerne ville fortsette å være veganer? (Man er jo gjerne det av andre grunner enn hva man ser på som sunt/usint)
13 Juni, 2012 15:38Hei! Jeg er 27 år gammel og har vært ME-syk i over 10 år. De siste 2,5 årene har jeg spist LCHF (ketogent) og gått ned mine 33 kg overvekt. Min BMI er nå omtrent 25. Jeg er også under 160 cm høy. Ofte spiser jeg ikke mer enn ca 1000 kcal på en dag (hvorav minst 70% energi fra fett). Dette er ikke med vilje, men jeg ser det når jeg fører inn i kostdagbok for å sjekke. Lurer rett og slett på om dette er passe mengde for meg (relativt liten og inaktiv kropp) - eller om det kan være til skade på lang sikt? Jeg er jo syk "uansett", så selv om jeg prøver etter beste evne å følge regelen "spis når du er sulten, til du er mett" blir jeg i tvil om hvorvidt jeg kanskje burde gjøre en innsats for å øke inntaket litt.
© Lavkarboklubben AS
Dietika ASDr.Hexebergs klinikk