Sofie Hexeberg
Avholdt
Vektreduksjon
15 Januar, 2013 17:30 - 15 Januar, 2013 18:30
Godt nytt år til dere alle!
Mange av våre medlemmer er opptatt av vektreduksjon, og jeg tar derfor et nytt møte om dette. Dere er velkommen til å stille andre spørsmål om lavkarbo og helse også :) Still spørsmål allerede nå. Hilsen Sofie
Litt utenomspørsmål kanskje. Har fått bra svar på spørsmålet mitt anngående kolesterolet. Men lurer på et spørsmål til jeg tar betablokker fordi jeg har litt for høy puls kan det påvirke kolesterolet?,
Jeg har gått lenge på lavkarbokost, og liker det. Blitt frist av leddplager, astma mm. Men men men. Jeg får ikke den vektnedgangen jeg vil. Jeg blir så deppa av det. Burde ned 10'kilo til. Jeg er 52 og ganske aktiv mht trening. Kan du sette meg på sporet?
Hvor lenge kan man være i ketose uten at det er skadelig?
Jeg er helt ny her inne og ser det finnes masse info. Benytter anledningen til å spørre litt siden det er nettmøte i dag: la om til gluten- og kumelkfritt kosthold med fokus også på lavkarbo for 3mnd siden for å se om det kunne hjelpe på min ME og diverse plager med hud, mage/tarm og kroniske betennelser. Dette er en stor utfordring og mye har skjedd. Etter ca 5 uker merket jeg stor endring i energien, den blytunge ME-følelsen er mye mindre!!! Men da kom sterke magesmerter og kvalme som varte noen uker. Smertene gled over, men jeg er fortsatt uvel og kvalm av maten. Er en dame på 46 år, har blodtype a (liker ikke så godt kjøtt, kun hvitt kjøtt og fisk), er ekstremt kresen og er nå blitt lei av alle de "vanligste" tingene man spiser i lavkarbo og desperat etter å slippe å være konstant kvalm/uvel. Derfor gled jeg før jul dessverre tilbake i gammel sukkeravhengighet og sliter fortsatt med at jeg prøver å døyve kvalmen med snop. Er også veldig sulten på kveldstid og spiser sikkert for lite. Nettopp dette med kvalme er det aller verste med denne omleggingen - er det noe man kan gjøre eller må man bare være tålmodig over lang tid? Er fortsatt motivert, men frustrert. Har jo også lagt på meg sikkert 2-3 kilo siden før jul og har nå ca 7-8 kilo igjen til ønsket vekt, men tenker at jeg ikke kan forvente å gå ned, det viktigste nå er å klare å nyte og glede meg over maten og klare spise riktig igjen... Har lest bøkene dine og har stor glede av det, men hører ikke om noen som har det som meg, virker som "alle" bare legger om og så går alt ganske greit for de fleste. Ser veldig frem til kokeboken med gluten- og melkefritt kommer ut forresten! Takknemlig for råd :-)
Det gode fettet må ut av maten, ogmed "riktig" mengde karbohydrater og protein, for meg, blir det svært lite mat.
Inntil det er løst, ønsker jegog holde meg til lavkarbo, men uten fett blir vel det lite mat om det vedvarer. Forslag?
Yvonne
Ifølge BMI er jeg overvektig (165 cm/ 70 kg) Trener styrke 1-2 ganger pr uke + rask gange minimum en halv time pr dag ved siden av skiturer, fjellturer etc. Prøver alle varianter av kostholdssamensetninger for å gå ned 5 kg fordi jeg føler jeg er for tung i treningssammenheng. Lever nå strikt paleo, men det vises ikke på vekten.
Er nå inne i dag 2 av 3 med faste for å se om det kan løse opp, kan dette være et alternativ?
og spise noe som likner på kjappe karbohydrater. Får vanvittig hjertebank og blir kraftig deprimert. Har vært til utredning for hjertesymptomene mine, uten å finne noen egentlig "Feil". Bukspyttkjertelen (ultralyd) er også normal. Normalt blodtrykk, kolesterolsammensetningen er også bra. Har jeg "Ødelagt" noe med helsen min når jeg nå reagerer så kraftig på "vanlig" mat? Håper inderlig på svar fra deg, Sofie! På forhånd takk!
Hei. Kvinne, 36 år, PCOS, 168 cm, 65 kg. Bruker p-piller for PCOS (Yasmine). Prøver å holde meg til lavkarbo, men føler jeg "sprekker" til stadighet. Når man er bedt bort på f. eks kaker og kaffe, klarer jeg ikke å si nei takk. Og når jeg først har spist noe "høykarbo" av verste sort, sier hjernen min at nå har du allerede sprukket, og jeg fortsetter hele dagen gjennom... og da gjerne mengder (sjokolade, kaker, is, potetgull osv).... Jeg føler sug etter noe å ha i munnen absolutt HELE tiden, også når jeg har passet på å spise lavkarbo, og fått i meg nok fett. Jeg er ikke sulten, så det er ikke sulten som får meg til å spise... Hvordan skal jeg klare å få kontroll??
Jeg begynte på lavkarbo/ketolyse i begynnelsen av januar. Det går kjempefint. Jeg har trent tre ganger i uken tidligere, men nå er det akkurat som om jeg har mistet all energi. Jeg orker knapt å gå i trapper. Er dette vanlig og vil det gi seg?
Jeg tar magnesium og d-vitamin ved siden av kostholdet.
Hilsen Cecilie
Hei Sofie, jeg har gått på lavkarbo i over 3 måneder nå. Jeg og samboern min trives veldig med det nye kostholdet. En av hensiktene var for å gå ned, men også å endre livsstil. Det som er det fine er at man ikke føler at man slanker seg, fordi man sjelden går sulten og fordi man spiser mye god mat. Problemet mitt er vel kanskje da at jeg har spist for mye? For jeg gikk ned 7 kg de første ukene, men så sa det stopp, og jeg har stått stille i sikkert en måned nå. Man sier jo egentlig at man ikke skal telle kalorier når man går på lavkarbo, men må man være litt bevist alikevel?
Jeg opplevde stor reduksjon fra august til slutten av oktober. 120->112. Etter det står det aldeles fast. Jeg synes selv jeg spiser det samme og rører meg like mye/lite. Jeg har hele tiden balansert høyt i karboinntaket. 50-100 g. Også helger over 100. Er det dette med å gå ut og inn av ketose som kan være grunnen? eller er det bare at kroppen tviholder på fettet. Jeg har gått på Grete Rode og opplevd omentrent det samme, Det gode er jo at blodprøvene er så mye bedre, har sjekket hos dere.
Er det slik at våre ulike kropper responderer svært ulikt på hvilken metode vi bruker for å gå ned i vekt.
Jeg har diabetes 1 og i jula gikk jeg på en skikkelig smell og klarte å øke vekten min med 8 kilo. Satte selvfølgelig MYE ekstra insulin for å håndtere dette.
På disse dagene som har gått etter jul valgte jeg å strupe karbene drastisk i tillegg til at jeg økte fettprosenten i kosten. Jeg hopper over frokost men tar en ss tran. Det holder til lunch og dette har jeg aldri opplevd tidligere. Spiser nå bare to måltider om dagen. Har selvfølgelig brukt veldig mye mindre insulin også i denne perioden! Har redusert vekten med 9,1 kilo siden veiingen etter jul. Kan det tenkes at min kropp liker bedre å spise bare to måltider om dagen selv om jeg får i meg gjennomsnittlig samme antall kalorier, litt færre karber (redusert i fra 15- 5g) lik proteinmegde og litt mer fett?
Jeg undres!
Hei har hatt god effekt av lavkarbo på vekt og helse. Har gått på dette snart i 2 år og har hatt ein vektreduksjon på 40 kg. Har prøvd å stabilisere meg ved å innføre litt fleire sunne karbohydrater i kostholdet men opplever at eg går opp i vekt. Må eg vere så streng og ligge på så lavt karbohydratnivå resten av livet? Faren er at kostholdet mitt vert einsformig og kjedelig.
Min datter er flyttet til Svalbard, og der er jo friske grønnsaker en mangelvare/svindyr, og hun har kun en liten hylle i fryseren, så det blir vel for det meste hermetiske grønnsaker osv. I tillegg er jo ferske råvarer generelt ganske mye dyrere for et studentbudsjett. Har du noen tips? Hvordan er det vitaminmessig i hermetiske grønnsaker?
Hvorfor er kokosfett så viktig i kosten?
Sliter litt med tanken på alle kaloriene (og smaken).
Unni :-)
Det siste året har jeg lagt om kostholdet mitt radikalt, og jeg er blitt 20 kg + lettere, fått meg et bedre liv for å si det rett ut! Jeg har en sjøgrens som også er blitt forbedret. Likevel ønsker jeg å miste ytterligere 10-15 kg (det hadde vært fantastisk). Men den siste tiden har det gått svært sakte nedover. Hva kan jeg gjøre for å "kick-starte" vektreduksjonen igjen? Jeg er svært motivert for det, men jeg står rett og slett helt fast. Av og til lurer jeg på om jeg spiser for lite (etter utregninger jeg gjør). Kan det stemme? Jeg føler innimellom at jeg kan gå en dag uten å spise, men jeg spiser litt fordi jeg føler jeg bør, og viss det går for lenge går jeg plutselig rett i kjelleren, uten forvarsel.
Jeg lurer en ting om kolesterol. Jeg har vært hos legen min, og han ønsker å sette meg på kolesterolsenkende medisiner, da han mener kolesterolverdiene mine er for høye. De er idag på 6,7 totalt. Han utdypet det med å si at det "gode" kolesterolet ikje er høyt nok ift. det dårlige(gir det mening?) jeg er svært skeptisk til statiner, men av uttrygghet valgte jeg å starte opp på det. Etter kort tid opplevde jeg mye bivirkninger, muskelverk og fatigue! Jeg valgte derfor å slutte med det. I tillegg har jeg for høyt blodtrykk, og litt forhøyet puls + litt arvelige ting i familien ift. blodpropp o.l.
Hva kan jeg gjøre for å senke kolesterolverdiene mine? Jeg følger mye av lavkarbo-kostholdet, og holder meg i fysisk aktivitet ved å gå turer med hunden + pluss yoga 1 dag i uken. Jeg har en svært aktiv jobb, og har tatt av meg 20kg+ det siste året.
Kan dere se hva vi fyller inn på våre sider? Det hadde vært fint for da kunne dere lettere kommet med forslag til forbedringr ris ros etc mht matvanene våre.
Jeg er jente 162 høyde og 72 kg. Ønsker å gå ned 10 kg. Svømmer noen ganger i uka, og har nå gått på lavkarbo en ukes tid. Synes det er vanskelig å vite hvor mange karb per dag jeg skal spise per dag? Er det noen andre viktige tall jeg bør se på enn antall karb? Ser under mitt mål at dere oppgir noe i kcal?
Hilsen meg
Tidligere nettmøter
Velkommen til Lavkarboklubben!
Overvekt og vektreduksjon
Polycystisk ovariesyndrom (PCOS)
ME
Generelle spørsmål om mat og helse
Generelle spørsmål om mat og helse
Lavt stoffskifte
Stress og vektøkning
Generelle spørsmål
Førjulsspørsmål
Vektreduksjon
Generelle spørsmål
Generelle spørsmål om mat og helse
Generelle spørsmål
Generelle spørsmål
Generelle spørsmål
Generelle spørsmål
Problemer med magen?
Generelle spørsmål
Generelle spørsmål
Generelle spørsmål