Sofie Hexeberg
Avholdt
Generelle spørsmål
26 Februar, 2013 15:00 - 26 Februar, 2013 16:00
Kom med det du måtte ha av spørsmål om lavkarbo allerede nå.
De nye sjokoladene man får kjøpt på helsekosten med stevia som søtningsmiddel, er disse et godt alternativ til f.eks mørk sjokolade 86%? Inneholder stevia sjokoladen noen stoffer/ingredienser som ikke er så gunstige å få i seg? Kan du si noe om dette:)
Om man nå skulle bli litt fysen.... Hva er da best å velge, sukkerfri sjokolade, mørk 70% sjokolade, atkinsbar eller salte peanøtter?
Hei! Jeg lurer på en ting: Om man spiser lavkarbomat/med mye fett 2-3 måltider pr dag, og så ett måltid med mye karbohydrater - vil da det fettet man har spist lagres (som fett på kroppen)- eller ville det vært bedre å spise mindre fett hvis man vet man kommer til å "skeie" ut med ett karbohydratrikt måltid? Spent på svar :-)
Er det ok å bruke Tine sin yoghurt naturell?
For å komme igang med lavkarbokosthold hadde det vært greit om en kunne gå på nettet og finne enkle ukemenyer. Kanskje det alt finnes, bare at jeg ikke har funnet dem!
Jeg har problemer med å kutte ut poteter og ris. En potet/ litt ris til middag, ødelegger det mye for dietten?
Jeg skiftet til Lavkarbo (stabilt blodsukker) for 2 år siden da jeg hadde hatt leukemi.
Vi lever på veldig lavkarbo/høy fett, og uten melk og gluten.
Jeg stortrivdes med energi, god helse, ikke fysing på sukker etc etc, og jeg gikk ned endel i vekt.
Men etter tre omganger med kortison i medisineringen, hadde jeg gått på 10-11 kg igjen. (Kortisonen gjorde meg til karbo addict i to uker hver gang)
I oktober 2012 var jeg ferdig med alle medisiner, og regnet med at jeg ville begynne å gå ned igjen.
Vel, det skjedde ikke.
Så ble jeg fortalt at kroppen trenger å få ut giftstoffene først - høres klokt ut.
Så spørsmålet (endelig):
Nå har jeg alså hatt nesten 5 mnd uten medisiner, skulle ikke kroppen snart begynne å "røre på seg"?
Jeg VET at jeg gjør tingene riktig pga alle de andre fordelene. Lager mesteparten av maten selv, og føler meg topp, men GÅR IKKE NED I VEKT!!!
Hjelp!!! Hva kan jeg gjøre?? Eller er det bare at kroppen trenger mer tid?
Kan 1-2 flasker vin per uke sammen med ketogen mat som biff eller sjømat (og ingen andre utskeielser) ødelegg for ketose? Drikker kun Chablis eller Beaujoulais Trenel med 0,1 gram sukker per liter.
I motsetning til forrige etappe, forholder jeg meg selvfølgelig til et minimum av karbohydrater - men jeg er også meget forsiktig med sunt fettinntak. Ligger nok et stykke under det du /(Hexeberg-klinikken) anbefaler, og føler foreløpig ingen ulempe med det.
Vil denne mangelen på sunt fettinntak gi meg ulemper/sykdom e.l. i tiden framover?
Vil nevne at jeg under nåværende periode trener intervall 60 min. (tredemølle) 3-4 ganger i uka. Makspuls ligger i omerådet 130-150. Dette går meget greit. Styrketrening er ikke påbegynt.
Jeg klarer ikke å komme igang helt med lavkarbokostholdet, pga særs sterk sukkeravhengighet....(har vært medlem i snart et år og kommer til å fortsette da jeg vet dette er det jeg trenger) Jeg har nå vært syk med omganssyke etterfulgt av matforgiftning og kroppen skriker nå etter en ny start. Hva er lurt for meg å gjøre nå? Hva skal jeg starte med å spise? Er det noe jeg burde holde meg unna mens tarmene får bygd seg litt opp igjen etter den siste ukens belastninger?
Mvh Lise
Etter influensaer, lungebetennelse og bihulebetennelse, kunne jeg endelig trene igjen. Det var selvfølgelig i redusert tempo, men det gikk greit. Etter en to timers skitur måtte jeg handle til hele familien på vei hjem. Jeg var skrubbsulten, men motstod alle fristelser i butikken. Kjøpte en pakke kjøttpålegg og pepsi max som reddet total sprekk.
Men da jeg kom hjem og hadde spist middag (200 gr lask i form med rømme og blomkål mos med litt fløte til, ble jeg vannvittig sulten. Jeg hadde frysninger og innvendige isninger i hele kroppen, hadde en vannvittig sult og spiste masse ekstra ketogen kost, uten at det hjalp. Tilslutt spiste jeg etpar never mandler og nøtter, og isingen roet seg.
Kan det være Pesi Max på tom mage etter trening som laget slikt et kaos i systemet?
Jeg føler jeg ødela det som kunne være et skift over til superforbrenning, men er det normalt å få sånne helt ville frysninger og isninger?
Vi fikk 2 runder influensa fra jul og frem til midten av januar. I tillegg fikk jeg lungebetennelse og bihulebetennelse, så det var antibiotika og Rinexin pluss flere esker paracet og Ibux fordelt over 7 uker. For første gang ever klarte jeg å holde meg til lavkarbo når jeg var syk og gikk ned etpar kilo. Det hører til historien at min mann og barn gikk ned mye mere i fhold til kroppsvekt, og var reglerett på bevisst fetekur med masser nøtter, juice og potetgull etterpå.
Men det jeg lurer på er om denne sykeperioden kan ha belastet lever/indre organer slik at fettforbrenningen er redusert? Jeg lå jo rett ut i 7 uker.
Takknemlig for svar!
Etter å ha lhovedsakelig levd på lavkarbo (under 50 karbohydrater) i 3 år har jeg slanket meg over 40 kilo med kortere perioder med ketogen kost (spisdegslank), men veier idag nøyaktig det samme som da jeg startet for 3 år siden. Årsaken er at såsnart jeg har dratt på ferie eller det er jul/påske/jobbereiser, så har jeg gått opp 10 kg per 3-4 ukers ferie og 5-7 kg i kortere ferier. dderetter følger en kort periode med ketogen kost, før jeg ikke klarer å holde dette lenger, og ewr over på moderat lavkarbo.
Nå innsett at jeg aldri mere kan "sprekke" heller ikke enkelt sprekker som når jeg bake cup-kakes til barnebursdager (2 i året) eller pepperkakehus. Jeg blir trøtt og dårlig og får vondt i hodet - og selvfølgelig et enormt søtsug.
I julen klarte jeg å begrense det il 3 kg opp, og nå er jeg lei!
Så nå bestemte jeg meg for at denne gangen skal jeg klare det. Aldri mere sprekk. Jeg får støtte fra familien, de spiser stort sett det samme som meg fisk, kylling, kjøtt med grønnsaker - men med ris /pasta/wraps/taco shell etc. Etpar dager i uka drar de til farmor og spiser kjøttkaker og fiskeboller. Når jeg er på besøk tar jeg med bær og fløte på boks til dessert og peanutter med skall ellere ren bacon crips hvis jeg vet det er snacks.
Nå er julekiloene borte, men den siste måneden har jeg kun gått ned 1 kg på keotgen kosts. Men kommer aldri over i det stadiet hvor jeg føler meg mett. Forsøker en stund med spisdegslank produkter (som redeer meg ofte når tiden er knapp og de andre spiser granidosa eller lignende) , men etter 2-3 dager blir jeg helt gal etter ordentlig mat, og kokkelerer med kjøtt, fisk, fløte og rømme, smørbrød med reker eller roastbiff. Jeg har rett og slett en avhengighet etter mat, og har etter mye innsats klart å kanalisere denne over på lavkarbo produkter. Men hvorfor klarer jeg ikke å komme/forbli i ketose hvor man ikke lenger er sulten - og gå ned fortere?
Jeg kaller denne tilstanden Terrobalansen - hvor jeg egentlig avstår fra mye godt lavkarbo som masse bær, litt nøtter og en frukt i ny og ned, men holder meg til kost som i teorien skal gi ketose, men hvor jeg ikke klarer å komme over i det stadiet hvor jeg er god og mett og kroppen forbrenner fett via ketose. Jeg går allikevel langsomt ned etpar kg i måneden, men det sliter å holde kuren når det går så langsomt. Bør jeg i en periode kutte helt ut karbohydrater og leve på tilnæremt atkins med bare proteiner og fett og litt grønnsaker som vokser over jorden for å kick-starte ordentlig ketose?
Min kollega er med på en studie ved UiB med lavkarbo (70/20/10%) vs lavfett, men både jeg og en annen lavkarbo-kollega reagerer på at han til lunsj nesten hver dag spiser havregrøt (1 dl havregryn , 1 dl vann, 1 ss honning, 4 ss usaltet smør). Hva er det med havregryn som gjør at så mye av karboene hans pr dag går med til det? (Ellers er karboene av type "1,3 ss kokt ris" til middag, 0,3 stk rugsprø til kvelds osv,)
Jeg har problemer med halsbrann for tiden. Jeg har gått på lavkarbo/høyfett i over 2 år, men fikk altså en del halsbrann for et par måneder siden. Jeg lurer på hva det kan komme av?
Jeg har en brokk i lukkemuskelen ned til magen, men går på medisiner for det. Jeg var helt uten halsbrann de 2 først årene med LCHF.
Hilsen "Elida"
Jeg har forsøkt meg på lavkarbo i ca 5 uker nå. Ligger på ca 20+ karb pr dag. Disse kommer vesentlig fra salat og grønnsaker. Drikker melk veldig sjeldent, men har fløte i kaffen 2-3 ganger daglig. Spiser som regel tre måltider pr dag.
Varierer mye med egg både til frokost og kvelds; kokt i kyllingsalat, speilegg og bacon, eggerøre og røkt laks, omelett med skinke og ost.
Bruker fløte i eggerøre og omelett.
Baker av og til knekkebrø av frø og nøtter. Ellers spiser jeg aldri brød.
Middag består av ulike typer fisk; eks, laks, ørret, sild, torsk, sei, hjemmelagde fiskekaker uten mel. Eller kjøtt; nakkekoteletter, entrecote, kylling med skinn, kjøttdeigretter, hjemmelagde kjøttkaker osv.
Har alltid godt med grønnsaker eller salat til, aldri potet, ris eller pasta.
Jeg steker med meierismør eller cocosa, og lager saus basert på smør, fløte og rømme.
Er kanskje ikke nok flink til å drikke vann. Drikker ikke brus, juice eller noen slags søte drikker. Alkohol har jeg inntatt ved to anledninger, 1-2 enheter (rødvin, cognac)
Jeg føler meg mett til enhver tid (iallefall ikke sulten som før) og spiser måltidene med 4-6 timers mellomrom.
Jeg føler meg veldig bra på dette kostholdet (mage i balanse), men har altså ikke gått ned i vekt... Veier 81 kg, og har tenkt meg ned mot 70. Er 176 høy og BMI er litt over 25
Så hva gjør jeg feil?
Min samboer går heller ikke ned noe særlig, og han har 20 overflødige kilo som skal vekk.
Har du noen gode tips?
Noen tips til hvordan jeg kan unngå å være så sløv når det kommer til sånne hverdagsting som dukker opp?
(Og et lite tilleggspørsmål: At jeg spiste bollen 10 min før jeg skulle på trening, var det da med å "begrense skadene" i forhold til om jeg hadde spist bollen f.eks her i sofakroken noen timer etterpå?"
Derfor fører jeg matdagboken hver dag.
Fikk nylig et reklameblad fra Soma. Der sto det at 3 - 4 ss med Udos Choise var å anbefale i vintermånedene. Dette blir veldig mange kalorier! Jeg tar daglig gjennom hele året en ss med Tran.
Hva er din mening om denne anbefalingen, uten å tråkke noen på tærne?
For det er vel sånn at daglig kalorimengde ikke bør overskrides volsomt selv om den ikke inneholder karbohydrater og proteiner? Eller?
Kan du forklare meg hvorfor fermentert røde ris ( HypoCol) virker kolesterolsenkende?. Får ikke det til å stemme med lavkarboteorien. Jeg er lege.
Har iøvrigt meldt hele legekontoret på kurs i Spania til sept,så da sees vi:-)
Mvh Hanne Mayo
Er akaisehonning bedre valg enn vanlig honning, eller er det bare det praktiske i at den er flytende og lettere å dosere som gjør at jeg ofte ser den anbefalt?
Spiser endel gresk yoghurt (Lindahl)med frukt/nøtter, spesielt til frokost eller før trening, men iblant så er det tomt i butikken og jeg står med alternativene
"Yoghurt Naturell" (Tine)
"Tyrkisk Yoghurt" (Lindahl)
"Russisk Yoghurt" (Lindahl)
"Matyoghurt" (Tine)
"Kesam" (Tine)
"Cottage Cheese"
Hva er dine tanker om disse produktene?
Nå lever jeg strikt lavkarbo og jeg har det så bra! :D har mye energi og gjennomfører gode treningsøkter på fettforbrenning. Diabetesen min har aldri hatt det bedre og jeg kan ligge på 5 i blodsukker gjennom hele døgnet enkelte dager, og har aldri en måling på over 8. :D
Jeg har fått ny jobb og sitter mye mer stille, - jeg har travle dager og forsøker å spise når jeg kjenner sult. Har rett som det er dager da jeg spiser "for lite" i forhold til overnevnte og lurer da på om kroppen min bruker fettreservene mine til å forbrenne nok eller om jeg bør passe på å spise riktig antall kalorier?
Vekten går sakte og rolig nedover og jeg er svært tilfreds! :D
Når jeg spiser hvit fisk, så må jeg nesten alltid spise kveldsmat noen timer etterpå. Er det forskjell i proteinene i hvit fisk vs f.eks laks, eller er det kun fordi torsken er mager og laksen fet fisk?
Leser iblant på diverse forum at "nei, uff, det er soya" (altså ikke bra), mens andre plasser er sies det at det er bra i forhold til melk osv. Hva mener du?
Hvordan er det med lavkarvo og proteinpulver? Finnes jo de som ikke har så stort innhold av karbohydrater. Men har du noen å anbefale?
Jeg er ei jente på 25 år, veier 75 kilo og 165 cm høy. Jeg prøver å ligge på 20 karbs hver dag. Men funnet ut at jeg må litt mer når jeg trener utholdenhet eller intervall. Hvor mye burde jeg ligge på i karbs da?
Og hvor stort inntak av fett og kcal burde jeg ha? Ligger fr 1200-1400 kcals nå. Målet mitt er jo å gå sakte men sikker ned i vekt.
Jeg har hatt betegnelse i bukspyttkjertelen, og fått beskjed om å være forsiktig med fet mat. Jeg har også diabetes 2.
Hvordan spise lavkarbo da?
Tenkt eksempel: En skive Fedonbrød (lavkarbo) med masse meierismør og fleskepølse på. Vil denne skiven med brød påvirke blodsukkeret og insulinnivået så mye at fettet i smøret og fleskepølsa vil ta veien rett inn i fettcellene og lagres der.
Hva regnes som mye karbohydrater når det er masse fett involvert?
Jeg legger på meg, selv om jeg prøver å spise mye fett og lite karbo. Takknemlig for hjelp.
Jeg er en kvinne på 60 år og med lavt stoffskifte som blir medisinert med Levaxin. Jeg har nå gått på lavkarbo i 1 1/2 år og trives veldig godt med maten. Men jeg vil ikke ned i vekt, er 155 høy og nå veier jeg 47 kg. Går sakte ned hele tiden. Hvordan skal jeg stoppe vektnedgangen og forbli der jeg er? Har prøvd å spise litt frukt, men det hjelper ikke. Jeg ligger på ca. 2000 kcl pr. dag. Takk for en kjempefin klubb!
Hva er forskjellen på cocosa med og uten kokos? På helsekost uttrykte de at cocosa naturell er bearbeidet og bør unngås. Selv synes jeg den er god å steke i men det ble jeg absolutt ikke anbefalt. Kan du si noe om dette?
Tidligere nettmøter
Velkommen til Lavkarboklubben!
Overvekt og vektreduksjon
Polycystisk ovariesyndrom (PCOS)
ME
Generelle spørsmål om mat og helse
Generelle spørsmål om mat og helse
Lavt stoffskifte
Stress og vektøkning
Generelle spørsmål
Førjulsspørsmål
Vektreduksjon
Generelle spørsmål
Generelle spørsmål om mat og helse
Generelle spørsmål
Generelle spørsmål
Generelle spørsmål
Generelle spørsmål
Problemer med magen?
Generelle spørsmål
Generelle spørsmål
Generelle spørsmål