Sofie Hexeberg
Avholdt Generelle spørsmål
2 Juli, 2013 19:00 - 2 Juli, 2013 20:00
Kom med det du måtte ha av spørsmål om lavkarbo allerede nå.
2 Juli, 2013 18:42Jeg spiser spnn noenlunde hva gjelder prosentandel fett, protein og karbohydrater. Har ligget lavt en stund på kalorier, - under 1300 men uten at det hjelper på vekten, desverre. For å komme enda høyere i fettandel tenker jeg at det er cocosa i te jeg kunne få i meg. En teskje cocosa inneholder mange kalorier. Ville du ha lagt dette til "på toppen" eller blir det for mange kalorier totalt sett. Jeg har fremdeles ti kilo for mye, de sitter som spikret!
Har hatt diabetes i 36 år og din mann mente en gang at jeg kanskje hadde tilført kroppen min så mye insulin over tid at det ville kunne bli vanskelig å ta de resterende kiloene av. Han har rett i at jeg har tilført kroppen min mye insulin. Jeg hadde satt insulin i lange tider slik som vi ettrehvert har blitt opplært til etter at insulinpennen ble innført, før jeg visste hva en insulinpenn var og hva den kunne brukes til.
Magen min er liksom delt i to.....en nede og en oppe. Den nederste krymper ved vektnedgang mens den øverste inneholder klumper etter insulinstikk. Jeg har ikke vært flink nok til å bytte stikksteder. Hvordan kan jeg endre å dette, - har du noe forslag?
2 Juli, 2013 14:48Jeg er en dame som har hatt et hjerteinfarkt for en måned siden . Har fått lagt inn to stent inplantat.
Jeg har vært medlem av Kostreform for beder helse i 3 år og har hatt telefonmøte med Sofie Hexeberg . Har hatt det godt med å redusere karbohydrater. Astma er helt borte og fibromyalgi er blitt bedre. Har også litt plager med IBS.
Så nå har jeg fått STRENG beskjed å spise fettfattig og ikke spise egg? Er dette rett? Jeg har hørt at en kan ha litt meieriprodukter?
Jeg har også fått medisiner Plavix 75 mg Ezetrol 10 mg.
Jeg reagerte på Astorvastatin og Simvastatin sammen med Brillique 90mg.
24 Juni, 2013 19:35Hvileforbrenning vs stoffskifte. Har forstått det slik at hvileforbrenningen regnes ut av hvor mye muskler en har/vekt en har, mens stoffskiftet er noe en kan måle i blodprøver? Påvirker disse hverandre?

Eg hadde en Inbodytest noen dager før jeg begynte på LC, og var 25 kg mer, da indikerte en stolpe at jeg hadde elendig hvileforbrenning (2012 kcal, og var på på 1 av 12 punkter). Etter 25 kg i minus, så viste hvileforbrenningen at jeg nærmet meg nøytral, 5 av 12, med 1945 kcal. Er det da målt stoffskiftet? Siden hvileforbrenningen jo var gått ned? Skjønner ikke helt den der, for muskelmassen min hadde minket med 5 kg.
2 Juli, 2013 12:08Vet dere om en kan søke støtte til helsereisene deres? Tenker da spesielt på støtte til behandling av overvektige barn.
2 Juli, 2013 12:06Hvor mange måltider anbefaler du per dag? Blir litt forvirret av dette. Noen sier mange små, mens andre mener at vi bør holde oss til kun to. Og hvordan bør en i så fall fordele kalorimengden? Mest om morgen eller kveld eller dele i to like?
2 Juli, 2013 08:24Jeg sliter med å få min datter til å slutte å drikke brus, juice, iste o.l. Synes det er vanskelig når jeg må si nei til "alt" bortsett fra vann. Ser at dere har oppskrift på lemonade, men den kan jeg ikke bruke fordi hun ikke tåler sitrusfrukt. Lurer nå på om jeg burde tillate saft kjøpt i butikken, enten kunstig søtet eller med lite tilsatt sukker? Hvilke vil du i så fall anbefale?
1 Juli, 2013 20:04Hei
Jeg spiser endel brød fra Funksjonell mat (brødmix)
synes du dette er greit i forhold til lavkarbo kosthold?
Jeg synes det er mye lettere å få struktur over måltidene med dette brødet, men enkelte sier at det kan være en så kalt "stopper".Synes ikke jeg merker noe til det men.....
Et annet spørsmål er hva du mener om Cavalier sjokolade med stevia,atkins barer ol.? er dette noe jeg kan ta av og til?
Jeg har en mor på 67 år som har fått påvist altfor høyt kolesterol 7,5 ,jeg sa hun burde prøve lavkarbo men legen sa hun skulle holde seg unna fiskefett og fett generelt,sukker samt at hun skal trene, trodde lavkarbo var perfekt for å stabilisere kolesterol, eller er jeg helt bak mål?
Vil også opplyse om at jeg ligger på ca 50 karbohydrater og ca 1000 kcal pr dag.( jeg er IKKE "flink" nok til å følge lavkarbo på ferier og selskap ol, så noen avvik blir det) Dette ble mange spørsmål,men setter stor pris på svar ;)
1 Juli, 2013 20:03Hei Sofie,
Jeg har diabetes 1 og dethar jeg levd med i 36 år nå. Jeg er godt regulert. Jeg liker å trene spinning veldig godt eller annen høyintensiv trening. Jeg opplever at jeg får så veldog høyt blodsukker etter en slik treningsøkt. Vet at det mest sannsynlig er stresshormoner som setter dette i gang. Men jeg liker ikke å ha så høyt blodsukker, opp mot 25, og det er ikke bra for vektkontrollen min!
Jeg spiser frokost og lunch og ikke noe mer før jeg drar på trening som begynner klokken fem. Er ikke hjemme før klokken er 19.30. Det er lenge å gå uten et lite puff med insulin, alikevel er jeg redd for å få føling under trening. Tror du at det ville fungert bedre for meg om jeg inntok et lite måltid før treningen? Som du skjønner er ikke dette noe jeg har lyst til da jeg jobber frem til jeg må reise for å rekke treningen.
Hva vil du råde meg til?

Ønsker deg en deilig sommer!
27 Juni, 2013 21:30Hei! Sukkeravhengig, Reaktiv hypoglykemi, Hypothyreose, Metabolsk syndrom, PCOS, HbA1C ca 6,2, Fibromyalgi , Artrose med slitasje i begge knær,.... Jeg sliter, men kjenner at LCHF er god mat for meg. Likevel er jeg av og på fordi jeg elsker mat...enten jeg er glad eller lei meg. Spiser jeg for lite skikkelig mat sliter jeg resten av dagen. Har lest det meste om LCHF , fra våren 2010. Vanskelig sosialt... og så detter jeg av. Stress hater jeg!! Har i 12 år jobbet 75 % , men har fra høsten 2012 arbeidet ca 50 %. Det er nok bedre for meg, men sliter!!! Skulle redusert jobben tidligere. Har ikke orket at folk skulle stikke innom og be folk gjorde jeg heller ikke. Har så vidt begynt med det nå. Maten er et problem... blir lei av salat... Får lyst på gammeldags mat. I dag begynner jeg ferie og vet ikke hvordan det går. Skulle ønske andre laget riktig mat og serverte meg, til jeg var i gang. Teorien kan jeg og kan prate engasjert om dette i diskusjoner, men lysten på karbo kommer snikende...og så er jeg i saksa. Føler at jeg ikke orker mer, så sliten av mye karbo. Får hjertebank og blir varm.. Men jeg lager lavkarbobrødet ditt ! Lite poteter, men sjokolade flere ganger hver dag ( 70 % ).
Er det håp ???????
26 Juni, 2013 23:34Hvordan vil du anbefale en på lavkarbo å leve, som skal på 14 dagers ferie til Kreta. Er redd dette vil by på store utfordringer, da jeg er en tidligere pomme frites junkie, samt at jeg er svak ( mildt sagt) for is, særlig i varmen. Noen forslag? Takk!
26 Juni, 2013 23:32Hei.

Jeg har den siste tiden gått ned ca 500 gram hver uke den siste tiden. ( skal ned 25 kg til sammen, men har slitt med å få vekta til å bevege seg) Men så var jeg på fiskeferie her til lands, og da spiste jeg ørret til middag hver dag i en uke, stekt i smør, med brokoli og creme fraish, samt lunsj og frokost som ellers. Tenkte ikke så mye på kaloriinntak ( har fått "utdelt" 1245 kcal her på Lavkarboklubben) Og da jeg kom hjem, hadde jeg gått ned hele 3 kg på denne uka!! Hva tror du kan ha skjedd? Er dette normalt? Neste uke hadde jeg ikke gått ned mer enn 100 gram igjen.... Ikke lett å forstå seg på. Kan det være at jeg responderer bedre på fisk enn på kjøtt og at jeg heller burde spise fisk hver dag???
26 Juni, 2013 21:44Kan jeg bare sette i gang med lavkarbo eller må jeg ha en sjekk med blodprøver
26 Juni, 2013 17:22Hei Sofie. Har lest boken Matrevolusjonen av Andreas Eenfeldt. Ypperlig bok. Det jeg lurer litt på er dette med sukkeralkoholer... Han skriver at det er å lure kroppen å tenke i netto karber, at ca halvparten av karbene av sukkeralkoholer blir tatt opp i kroppen likevel og trigger insulinproduksjonen, og at det vedlikeholder søt hungeren. Hva skal man høre på? Andre sier at det er ok å benytte seg av søtningsstoff som hovedsakelig består av sukkeralkoholer i mat, te ol.?? Føler ikke at søthungeren trigges nevneverdig, men liker en kopp søt te en gang i blant, men det er kjipt dersom det setter i gang insulinproduksjon med beskjed om fettlagring!! Det er jo stikk motsatt av hva jeg ønsker! Lurer også litt på hvordan det da stiller seg med Atkins sine barer.... Er de et ok måltid i nøden, eller er de skikkelig fy fy, fordi man faktisk ikke kan regne netto karber?? Ikke at jeg bruker dem ofte, men kan være greit å ha i veska når du er på farten. Heidi.
26 Juni, 2013 11:12Hei. Lavkboklubben sin kostholds oversikt er kjempeflott for å få oversikt over hva jeg spiser. Det jeg lurer på er protein, og mengden av det. Spiser streng lavkarbo (-20 g pr døgn, oftest mellom 10- 15 g) og jeg har lest et sted at dersom for mye av energien kommer fra protein, så kan det bidra til at man ikke tar av eller det ble omdannet til fett eller noe i den duren.... Leste også at mengden energi fra protein skulle tilsvare omtrent den vekten du ønsket å oppnå, bare i gram da selvsagt. Det synes jeg til tider kan være vanskelig, og det er litt lite..... Kommer ofte opp i 100 g+ ( 2-3 egg, kjøtt/ fisk til middag, litt ost/ fløte i mat, og kanskje kylling/ skinke i en salat..) Passer på å holde fettkvoten over 70% hver dag. Går ned, men sakte! Hvor mye protein er vanlig å spise på streng lavkarbo? Lavkarbo-matoppskrifter inneholder ofte ganske mye både proteiner og karber dersom man skal holde -20 g linjen, men matvariasjon er litt viktig for meg. Håper på en liten veiledning her. ( har lest artikkelen om energiprosent!)

Sommerhilsen fra Heidi.
26 Juni, 2013 08:58Hei!
Nedbryting av fruktsukker i leveren- er det noen smerte grense for inntak før det blir skadelig ? Da tenker jeg på frukt som ikke er overmoden.
Hva med bruk av Tagatesse fremfor bruk av Stevia?
Takk
25 Juni, 2013 11:42Hei!

Jeg har lagt om til lavkarbokosthold for ca 40 dager siden. Mitt mål er ikke vektnedgang, men å holde migreneplager i sjakk. Jeg har hatt migrene siden 15 års alderen. Jeg har hatt gode perioder (svangerskap og barsel), men de siste årende har eg vært mye plaget med migrene 3-5 dager i uka. Jeg er 32 år og har to barn på 5 og 8 år. Er i 100% jobb. Bruker Atacand fast, Zomig ved behov.

Jeg har har nå bare hatt migrene 2 ganger på disse 40 dagene, noe som føles veldig bra. Problemet mitt er at jeg fortsatt går ned i vekt. Jeg synes nå at jeg ikke kan gå mere ned i vekt, så jeg lurer på om du har noen tips til hvordan jeg kan unngå vektnedgang. Jeg er aktiv i hverdagen og trener med høy puls 2-3 ganger i uken.

Jeg spiser mye rent kjøtt, avocado, grønnsaker, kokkosolje, smør, ost og rømme, mandler og valnøtter og yoghurt naturell. På grunn av at min datter har alvorlig eggallergi (hun går i allergisk sjokk av små mengder egg, også stekos) kan vi ikke ha egg hjemme.

På forhånd takk for svar.
© Lavkarboklubben AS
Dietika ASDr.Hexebergs klinikk