Sofie Hexeberg
Avholdt
Generelle spørsmål
2 Juli, 2013 19:00 - 2 Juli, 2013 20:00
Kom med det du måtte ha av spørsmål om lavkarbo allerede nå.
Har hatt diabetes i 36 år og din mann mente en gang at jeg kanskje hadde tilført kroppen min så mye insulin over tid at det ville kunne bli vanskelig å ta de resterende kiloene av. Han har rett i at jeg har tilført kroppen min mye insulin. Jeg hadde satt insulin i lange tider slik som vi ettrehvert har blitt opplært til etter at insulinpennen ble innført, før jeg visste hva en insulinpenn var og hva den kunne brukes til.
Magen min er liksom delt i to.....en nede og en oppe. Den nederste krymper ved vektnedgang mens den øverste inneholder klumper etter insulinstikk. Jeg har ikke vært flink nok til å bytte stikksteder. Hvordan kan jeg endre å dette, - har du noe forslag?
Jeg har vært medlem av Kostreform for beder helse i 3 år og har hatt telefonmøte med Sofie Hexeberg . Har hatt det godt med å redusere karbohydrater. Astma er helt borte og fibromyalgi er blitt bedre. Har også litt plager med IBS.
Så nå har jeg fått STRENG beskjed å spise fettfattig og ikke spise egg? Er dette rett? Jeg har hørt at en kan ha litt meieriprodukter?
Jeg har også fått medisiner Plavix 75 mg Ezetrol 10 mg.
Jeg reagerte på Astorvastatin og Simvastatin sammen med Brillique 90mg.
Eg hadde en Inbodytest noen dager før jeg begynte på LC, og var 25 kg mer, da indikerte en stolpe at jeg hadde elendig hvileforbrenning (2012 kcal, og var på på 1 av 12 punkter). Etter 25 kg i minus, så viste hvileforbrenningen at jeg nærmet meg nøytral, 5 av 12, med 1945 kcal. Er det da målt stoffskiftet? Siden hvileforbrenningen jo var gått ned? Skjønner ikke helt den der, for muskelmassen min hadde minket med 5 kg.
Vet dere om en kan søke støtte til helsereisene deres? Tenker da spesielt på støtte til behandling av overvektige barn.
Hvor mange måltider anbefaler du per dag? Blir litt forvirret av dette. Noen sier mange små, mens andre mener at vi bør holde oss til kun to. Og hvordan bør en i så fall fordele kalorimengden? Mest om morgen eller kveld eller dele i to like?
Jeg sliter med å få min datter til å slutte å drikke brus, juice, iste o.l. Synes det er vanskelig når jeg må si nei til "alt" bortsett fra vann. Ser at dere har oppskrift på lemonade, men den kan jeg ikke bruke fordi hun ikke tåler sitrusfrukt. Lurer nå på om jeg burde tillate saft kjøpt i butikken, enten kunstig søtet eller med lite tilsatt sukker? Hvilke vil du i så fall anbefale?
Jeg spiser endel brød fra Funksjonell mat (brødmix)
synes du dette er greit i forhold til lavkarbo kosthold?
Jeg synes det er mye lettere å få struktur over måltidene med dette brødet, men enkelte sier at det kan være en så kalt "stopper".Synes ikke jeg merker noe til det men.....
Et annet spørsmål er hva du mener om Cavalier sjokolade med stevia,atkins barer ol.? er dette noe jeg kan ta av og til?
Jeg har en mor på 67 år som har fått påvist altfor høyt kolesterol 7,5 ,jeg sa hun burde prøve lavkarbo men legen sa hun skulle holde seg unna fiskefett og fett generelt,sukker samt at hun skal trene, trodde lavkarbo var perfekt for å stabilisere kolesterol, eller er jeg helt bak mål?
Vil også opplyse om at jeg ligger på ca 50 karbohydrater og ca 1000 kcal pr dag.( jeg er IKKE "flink" nok til å følge lavkarbo på ferier og selskap ol, så noen avvik blir det) Dette ble mange spørsmål,men setter stor pris på svar ;)
Jeg har diabetes 1 og dethar jeg levd med i 36 år nå. Jeg er godt regulert. Jeg liker å trene spinning veldig godt eller annen høyintensiv trening. Jeg opplever at jeg får så veldog høyt blodsukker etter en slik treningsøkt. Vet at det mest sannsynlig er stresshormoner som setter dette i gang. Men jeg liker ikke å ha så høyt blodsukker, opp mot 25, og det er ikke bra for vektkontrollen min!
Jeg spiser frokost og lunch og ikke noe mer før jeg drar på trening som begynner klokken fem. Er ikke hjemme før klokken er 19.30. Det er lenge å gå uten et lite puff med insulin, alikevel er jeg redd for å få føling under trening. Tror du at det ville fungert bedre for meg om jeg inntok et lite måltid før treningen? Som du skjønner er ikke dette noe jeg har lyst til da jeg jobber frem til jeg må reise for å rekke treningen.
Hva vil du råde meg til?
Ønsker deg en deilig sommer!
Er det håp ???????
Jeg har den siste tiden gått ned ca 500 gram hver uke den siste tiden. ( skal ned 25 kg til sammen, men har slitt med å få vekta til å bevege seg) Men så var jeg på fiskeferie her til lands, og da spiste jeg ørret til middag hver dag i en uke, stekt i smør, med brokoli og creme fraish, samt lunsj og frokost som ellers. Tenkte ikke så mye på kaloriinntak ( har fått "utdelt" 1245 kcal her på Lavkarboklubben) Og da jeg kom hjem, hadde jeg gått ned hele 3 kg på denne uka!! Hva tror du kan ha skjedd? Er dette normalt? Neste uke hadde jeg ikke gått ned mer enn 100 gram igjen.... Ikke lett å forstå seg på. Kan det være at jeg responderer bedre på fisk enn på kjøtt og at jeg heller burde spise fisk hver dag???
Kan jeg bare sette i gang med lavkarbo eller må jeg ha en sjekk med blodprøver
Hei Sofie. Har lest boken Matrevolusjonen av Andreas Eenfeldt. Ypperlig bok. Det jeg lurer litt på er dette med sukkeralkoholer... Han skriver at det er å lure kroppen å tenke i netto karber, at ca halvparten av karbene av sukkeralkoholer blir tatt opp i kroppen likevel og trigger insulinproduksjonen, og at det vedlikeholder søt hungeren. Hva skal man høre på? Andre sier at det er ok å benytte seg av søtningsstoff som hovedsakelig består av sukkeralkoholer i mat, te ol.?? Føler ikke at søthungeren trigges nevneverdig, men liker en kopp søt te en gang i blant, men det er kjipt dersom det setter i gang insulinproduksjon med beskjed om fettlagring!! Det er jo stikk motsatt av hva jeg ønsker! Lurer også litt på hvordan det da stiller seg med Atkins sine barer.... Er de et ok måltid i nøden, eller er de skikkelig fy fy, fordi man faktisk ikke kan regne netto karber?? Ikke at jeg bruker dem ofte, men kan være greit å ha i veska når du er på farten. Heidi.
Sommerhilsen fra Heidi.
Nedbryting av fruktsukker i leveren- er det noen smerte grense for inntak før det blir skadelig ? Da tenker jeg på frukt som ikke er overmoden.
Hva med bruk av Tagatesse fremfor bruk av Stevia?
Takk
Jeg har lagt om til lavkarbokosthold for ca 40 dager siden. Mitt mål er ikke vektnedgang, men å holde migreneplager i sjakk. Jeg har hatt migrene siden 15 års alderen. Jeg har hatt gode perioder (svangerskap og barsel), men de siste årende har eg vært mye plaget med migrene 3-5 dager i uka. Jeg er 32 år og har to barn på 5 og 8 år. Er i 100% jobb. Bruker Atacand fast, Zomig ved behov.
Jeg har har nå bare hatt migrene 2 ganger på disse 40 dagene, noe som føles veldig bra. Problemet mitt er at jeg fortsatt går ned i vekt. Jeg synes nå at jeg ikke kan gå mere ned i vekt, så jeg lurer på om du har noen tips til hvordan jeg kan unngå vektnedgang. Jeg er aktiv i hverdagen og trener med høy puls 2-3 ganger i uken.
Jeg spiser mye rent kjøtt, avocado, grønnsaker, kokkosolje, smør, ost og rømme, mandler og valnøtter og yoghurt naturell. På grunn av at min datter har alvorlig eggallergi (hun går i allergisk sjokk av små mengder egg, også stekos) kan vi ikke ha egg hjemme.
På forhånd takk for svar.
Tidligere nettmøter
Velkommen til Lavkarboklubben!
Overvekt og vektreduksjon
Polycystisk ovariesyndrom (PCOS)
ME
Generelle spørsmål om mat og helse
Generelle spørsmål om mat og helse
Lavt stoffskifte
Stress og vektøkning
Generelle spørsmål
Førjulsspørsmål
Vektreduksjon
Generelle spørsmål
Generelle spørsmål om mat og helse
Generelle spørsmål
Generelle spørsmål
Generelle spørsmål
Generelle spørsmål
Problemer med magen?
Generelle spørsmål
Generelle spørsmål
Generelle spørsmål