Sofie Hexeberg
Avholdt
Generelle spørsmål
2 September, 2013 18:00 - 2 September, 2013 19:00
Hei alle. Da tar vi en ny runde med spørsmål om mat og helse. Fint om dere gjemmer detaljspørsmål om mat til Tines nettmøter.
Er slank og veltrent, men vil opp i vekt. Er 168 cm og veier ca 70 kg. Trener variert 5-6 ganger i uken, ett par timer hver gang. Vil bygge muskler og redusere litt på fettmassen min. Hva skal jeg spise, og hvor ofte?
Tobias sier han blir kvalm av all mat.
Han spiser ikke lavkarbo. Det vet jeg heller ikke om jeg klarer å få ham til å spise, da han er svært kresen.
Kanskje vet du om noe kresne 14 åringer kan spise, og som han ikke blir så kvalm av?
Kan man ta matintoleransetester og blodprøvene dere anbefaler andre steder enn på deres laboratorium? Hos fastlegen min for eksempel? Synes dere gjør en kjempejobb i lavkarboklubben - tusen takk!
Åreforkalkning har vel egentlig ikke noe med forbruket av fett å gjøre, men heller forbruk av karbohydrater ikke sant? Hvordan kan jeg forklare min pappa det på en enkel måte?
bygger man muskler eller får man mer fett om man spiser mye proteiner? hvordan bør mat og treningsrutiner være om man vil være slank og ikke få for mye muskler?
Hvis jeg ikke spiser etter klokken 8 på kvelden, hvorfor våkner jeg da med blodsukker på over 6 neste morgen? Liker å gå en tur om morgenen, men da jeg kom hjem hadde blodsukkeret mitt steget enda mer. Hva skjer da? Har jeg begynt å lagre fett isteden for å forbrenne det? Og hvor kommer det høye blodsukkeret fra?
Hva skjer i kroppen hvis man ikke spiser frokost? Er det sunt eller ikke, jeg hører og leser så mye rart.
For et par uker siden kunne vi lese i media - om nok en ny undersøkelse. Denne gang handlet det om hastigheten på selve vektreduksjonen. I mange tiår har det blitt hevdet fra alle "spesialister" - også fra lavkarbomiljøet - at en "sakte" reduksjon på 1/2 - 1 kg. i uka er det tilsynelatende optimale. Nevnte undersøkelse - og den favnet flere hundre tusen personer - forteller det stikk motsatte. Jeg forstod den ihvertfall slik - at jo raskere man går ned i vekt - desto større sjanse er det for at man klarer å holde seg "der nede". Selve årsaken til dette var det visst ingen god forklaring på. Det ble spekulert om større motivasjon o.l.
Er det ting som tyder på at en ny "sannhet" er på vei ?
Er i Spania og har lyst å lage brødet fra boken din 100 opskrifter. Har du navnet på hva havrekli og bakepulver heter på spansk. Finner det ikke i hyllen?
Ellers er snart 8 kg av. Var 86 kg nå 77,5 kg . Håper å komme ned i 70. Kg
Håper å treffe deg på El Mercat?
Hasta pronto.
Har 14 dager igjen på hotell/kurs, men er begynt å "forberede meg" mentalt på at jeg snart må komme inn i gjenge igjen... Noen tips og tanker om hvordan jeg skal gripe tak?
Eg kjenenr jo at kroppen er litt uggen for tiden. Føler det er litt som jeg har det når jeg tidlgiere har begynt å festrøyke. jeg VET jo at det jeg driver med er bare tull og tøys og dårlig for kroppen, men.... det er jo så "godt" og sukkermonsteret river og sliter i kroppen min!
Hei. Nå i disse tider er det endel snakk om den nye slankemetoden 5:2. Hva mener du om denne, og er det noe du anbefaler å kombinere med en lavkarbo diett?
Er det mulig for et barn å leve på lavkarbo? Har et ønske om å videreføre lavkarbo til vårt fremtidige barn, og ønsker helt å droppe korn og melkeprodukter. Vet dette er litt kontroversielt, men det mener jeg kan være det beste for barnet. Er det noe man bør være obs på? Kunne ikke du skrevet en bok om barn og lavkarbomat med oppskrifter? Ha en fin dag!
Hvor mange karbohydrater anbefaler du pr. dag til gravide ift før man ble gravid. Kan jeg fortsette å ta vitaminer / tilskudd eller er det noen typer vitaminer som kan være skadelig for fosteret i store doser? Jeg bruker bl.a 40 mikrogram D-vitamin daglig og øker døsen til ca 60 på vinteren. Kan jeg evt. fortsette med dette? Noen vitaminer jeg burde ta mer av? Kan jeg leve på lavkarbo uten (evt. minimalt med) korn og melkeprodukter i et svangerskap? Takk for svar.
Hei - enda et generelt spørsmål: Påvirker moderat alkoholforbruk fettforbrenningen i stor grad, selv om alkoholen har lite karbohydrater? Eller med andre ord: Hvor viktig er det ikke å drikke alkohol i det hele tatt, hvis man vil gå ned i vekt?
Jeg lurer på hvordan jeg skal telle karbohydrater når jeg jucier grønnsaker og frukt?
F.eks om jeg jucier tre gulerøtter og et eple. Skal jeg beregne alle karbohydratene i gulerøttene og eplet da? Eller skal jeg ta vekk noen karb og isåfall hvor mange sålenge jeg ikke får kjøttet med?
Ønsker å få til så nøyaktig telling så mulig sålenge jeg bruker insulin.
Hei - min samboer har begynt med lavkarbo, og håper på 'sideeffekten' av å gå ned i vekt, helst 15 kilo. Han har veiet for mye i flere tiår, og vil nå ta grep før han fyller 50 om noen få år. Han er ned på ca. 30 karbohydrater per dag siden 4 uker, men har ikke gått mer ned enn 1 kilo. Han spiser fett, men ikke 75 -80 % av den daglige energimengden - han spiser heller mindre enn for mye fett. Spørsmålet mitt er nå hvor viktig fett er for fettforbrenningen, dvs om han bør 'tvinge' seg til å spise heller mer fett enn mindre mat generelt. Har du andre tips for å få fart på fettforbrenningen eller generelle info om hvor lang tid det kan ta før kroppen omstiller seg/begynner fettforbrenningen for fullt.
Tidligere nettmøter
Velkommen til Lavkarboklubben!
Overvekt og vektreduksjon
Polycystisk ovariesyndrom (PCOS)
ME
Generelle spørsmål om mat og helse
Generelle spørsmål om mat og helse
Lavt stoffskifte
Stress og vektøkning
Generelle spørsmål
Førjulsspørsmål
Vektreduksjon
Generelle spørsmål
Generelle spørsmål om mat og helse
Generelle spørsmål
Generelle spørsmål
Generelle spørsmål
Generelle spørsmål
Problemer med magen?
Generelle spørsmål
Generelle spørsmål
Generelle spørsmål