Sofie Hexeberg
Avholdt Generelle spørsmål
30 Oktober, 2013 17:00 - 30 Oktober, 2013 18:00
Kom med det du måtte ha av spørsmål om lavkarbo allerede nå.
30 Oktober, 2013 17:27Hvordan er det med annet korn enn hvetemel (jeg blir svært fysen av hvit mel) i forhold til "greit å spise".

Ser A. Brimi har laget en byggrøt, og en bygg-lunsj f.eks, og i flatbrødene jeg iblant har pålegget på, så er det rug. Og så er det jo havregryn i Biola i forhold til om en i farta spiser frokosten på SATS.
30 Oktober, 2013 16:50Hei. Spør igjen jeg. Ser i en artikkel i det norske tidsskrift for legevitenskap at det er satt fokus på at kronisk inflammasjon også kan fremskynde aldringsprosess. Kom ikke som en bombe det. Høyt blodsukker og høye insulinnivåer trigger som kjent inflammasjon i kroppen og ubalanse mellom omega 3 og 6. Men, hvor stor betydning har stress i den sammenheng? I et australsk program vises til at stress er en av årsakene til inflammasjon og derav hjerte og karsykdom i tillegg til sukker og stivelse og omega. Jeg er en person som har endel "bekymringer" nesten konstant og er ofte følelsesmessig stresset. Vil jeg være i faresonen selv om jeg passer på blodsukker og insulin? Altså i forhold til kronisk inflammasjon.
30 Oktober, 2013 16:06Hei. Jeg har lest en del om kosthold og kreft, og har forstått det slik at sukker er "mat" for kreftceller. Så da lurer jeg på om hvordan det er med sukrin og stevia, gir det også næring til kreftceller?
Hilsen Swiffie.
24 Oktober, 2013 10:57Spørsmål fra medlem:

Hva tenker dere om den ideen om maten fra boken Jentemat? Er det slik at serotonin må få første plass til å komme inn i hjernen for den gir lykke og harmoni før en inntar protein og fett. Hun skriver også at Mette fett er ikke bra for kvinner. Er det noen studie på det da? Fint om jeg fikk vite litt om dette. Mulig det er flere jenter som lurer på det?
Vennlig hilsen Liv
30 Oktober, 2013 09:22Hei Sofie!
Min sønn på 21 er veldig opptatt av klatring og fysisk trening. Igår hadde vi en diskusjon hvor det blir påstått at lavkarbokosthold ikke lar seg kombinere med f.eks klatring og spesiellt ikke på toppnivå. Leste artikkel på det motsatte i siste VOF(Ken Halstensen), men den ble for "vitenskapelig" for ham. Finnes det noe litteratur eller studier på at det er mulig å hevde seg på topp innen en idrett på lavkarbokosthold? Vh Knut Kr. Fondal Aas
30 Oktober, 2013 14:11Takk for et fantastisk spennende og lærerikt kurs 12- 19 oktober. Lavkarbo er nytt for meg, men det kjennes godt ut for kroppen allerede nå etter 2 uker. En ting jeg imidlertid opplever litt ubehagelig er et "sug" etter noe et par timer etter måltid. Selv om jeg har spist masse fett til måltidet. Det er ikke et "karbo-sug" eller søtsug som jeg kunne kjenne før. Men det er akkurat som noe mangler, og dette virker unektelig forstyrrende inn både på kropp og tanke.
På forhånd takk for svar.
Mvh
Hilde Åsnes Tjønn
30 Oktober, 2013 08:44Kjenner du til Betaglu? Det er havrekjerner som senker kolestrol?
30 Oktober, 2013 07:28Hei, eg er ei dame på 50år med diabetes2 og prøver å halda blodsukkeret under kontroll med lavkarbodiett. Søtsuget er desverre fortsatt inntakt, og de fleste søststoffene som er 'lov' å bruke er ikkje særleg gode synes eg. Så fekk eg tak i noko som heiter Tagatesse som eg synes er heilt fantastisk, det kan også karamelliseres, laga karamellpudding med den og den blei heilt topp. Spørsmålet mitt er om dette søtstoffet er for godt til å være sant, eller om eg trygt kan bruke det utan å få blodsukkeret i taket.
29 Oktober, 2013 20:28Hei. Er snart 50 år og har nå levd over 2 år på LCHF. Mistet 35 kg. Betennelser i hofter er borte, halsbrann en saga blott, ikke trøtt på dagtid, ikke tannsten lengre, tykkere hår, sterkere negler, rolig mage osv. over 6 i totalkolesterol, normalområde på triglyserider, 1 i CRP (aldri skjedd før) osv. Har vært såååå fornøyd. For snart 2 md. siden ble jeg akutt svimmel etter å ha hatt væske i mellomøre, samt nedsatt hørsel og smerter. Jeg har hatt flere anfall av svimmelhet, og har fått diagnose virus på balansenerven av ørespesialist. Har du noe er faring med den slags problemstilling. Er det noe jeg kan gjøre mht. kost el.l.? Tar ingen ekstra vitaminer eller mineraler, kan det være noe jeg mangler?
Ufattelig irriterende tilstand, da jeg har opplevd så mye helsegevinst etter omlegging av kostholdet/livsstil.
29 Oktober, 2013 14:18Jeg er litt redd for alt dette fettet, derfor spiser jeg lite karbohydrater OG lite fett, og opplever selvsagt å bli sulten, som mange jo slipper på lavkarbo. Jeg blir skrubbsulten! Jeg er ikke overvektig, men skulle gjerne gjort noe med bl.a magefettet. Kan du gi en liten oppdatering på hvorfor man ikke bør være så fettskremt, og faktisk våge å tilføre nok godt fett til at fettforbrenningen øker og metthetsfølelsen varer lenger?

Mvh Trine
29 Oktober, 2013 14:11Jeg leser mye om trening og lavkarbo, og ønsker selv å trene aktivt fordi jeg syns det gjør meg så godt. Jeg er glad i litt hard trening som sliter meg litt ut. Jeg trener ofte tidlig på morgenen så jeg greier ikke spise først. Hvordan skal jeg tenke videre utover dagen ift lavkarbo, og også her, sammensetningen av fett og proteiner? Og generelt, vil man kunne opprettholde et ganske strikt lavkarbo-kosthold og relativt hyppig utholdenhetstrening over tid?

Vennlig hilsen Trine R
29 Oktober, 2013 14:07Jeg syns sammensetningen av protein og fett kan være litt vanskelig, spesielt fordi man ofte leser at for mye proteiner kan være helseskadelig, farlig for nyrene og bidra til vektøkning. Hvordan bør man tenke om dette?

Vennlig hilsen Trine R
29 Oktober, 2013 13:51Vil et lavkarbo-kosthold kunne redusere utbrudd av akne hos ungdom? Og om det er tilfelle, vil det også kunne hjelpe når man er ganske hardt rammet?

Vennlig hilsen Marte
29 Oktober, 2013 13:47Jeg har spist karboredusert kost i over to år, i hovedsak fordi jeg alltid har hatt veldig sensitiv kropp og mage, og har funnet ut at stivelse og sukker ikke gjør noe godt for meg. Jeg spiser veldig lite fett, og heller ikke kornprodukter, belgfrukter o.l Jeg spiser litt frukt, men har ikke funnet at jeg reagerer spesielt negativt på det. Problemet mitt nå er at jeg er tom for energi, helt tom. Jeg trener aktivt og har daglige lufteturer med hunden, men er trøtt og sliten hele tiden. Jeg har to spørsmål i den forbindelse: kan frukten påvirke meg så til de grader at jeg tappes helt? Og kan for lite fett være mulig årsak?

Vennlig hilsen Trine :)
29 Oktober, 2013 11:40Hei!
Jeg har et spørsmål om karbohydrater og amming. Hvor mange karbohydrater bør man ta pr. døgn når man ammer?
29 Oktober, 2013 08:49Hva brød kan jeg spise når jeg er i Spania? Jeg har levd så lenge at jeg må ha en skive på morgenen.
Reagerer på kjøpebrødet.m.m
Hjemme baker jeg ditt brød.
Nå blomstrer FM og IBS og jeg skal ordne min tarm igjen som ødelegger nerver, muskler.
Har du noen råd til meg? Jeg har fått et råd om økologisk eplesider?
28 Oktober, 2013 18:33Jeg sliter med å komme igang med LCHF og bli der !
Er så godt i gang med fløte i kaffien og smør , Creme fresh, rømme og fet ost....Proteinbrødet lager jeg og synes er veldig godt. Mange helseprobl som har godt av dette. Reaktiv hypoglykemi feks gjør at jeg plutselig er tom og tar lett feil mat. Vanskelig å være på offensiven i disse mørke tider ( bruker lysskjerm ! ). Er så glad i mat , spes karbohydrater. Sosiale sammenkomster.... Føler at nå gir jeg opp. Bedre å legge om til noe som jeg kan leve med. Ønsker bedre helse ang betennelser i kroppen.... og vektreduksjon. Jeg må gjøre et skikkelig grep !! Hva er nest best ?? Vet at LCHF er best ! Men det er snakk om å komme videre.....
28 Oktober, 2013 14:02Hei!


Har du noen positive erfaringer med lavkarbokosthold og kronisk bronkitt? Har de siste 6-7 årene vært plaget med bronkitt hvert eneste år, leter naturlig nok etter metoder for å bli kvitt dette. :)
28 Oktober, 2013 09:22Hei, jeg prøver å gå over på lavkarbomat, jeg har i alle år vært gal etter sukker. Viljestyrken er ikke på topp, og i helgene blir det som regel til at jeg spiser det samme som resten av familien (pasta, rundstykker, lørdagsgodteri....). Tirsdag-fredag klarer jeg som regel å holde meg til lavkarbo. Jeg vet at energinivået mitt er lavere når jeg spiser sukkerholdig mat, vekten står stille, og jeg er også redd for å få sukkersyke etter alt sukkeret jeg har spist i mitt liv. Mitt spørsmål er, hvordan hente vilje og styrke til å holde på lavkarbo, og unngå impuls spising? Har du erfaring med andre med ekstremt lav viljestyrke som har klart det? Jeg detter ut av lavkarbo programmet hver helg, og klarer ikke gå ned i vekt.....
25 Oktober, 2013 19:42Hei :)
Ser på et annet forum at det sies at det er vanlig å miste masse hår når en går ned i vekt. Er dette sant, og gjelder dette også lavkarbo-vektnedgang? hva med slankeopererte?

Har heldigvis ikek merket noe selv, hverken med kaloritellingsvektnedgang eller denne gangen når jeg har gått ned via lavkarbo.
25 Oktober, 2013 16:13Hei. Synes det er flott med denne muligheten på lavkarboklubben og har virkelig lest og lært mye av stor interesse av forskjellige eksperter. Mange gode oppskrifter også. Har fått litt ekstra puff denne uka til å fortsette med stabilt blodsukker. Tenker da på tre henvisninger hos Andreas Eenfeldt (kostdoktorn). Hjertelege i British Journal of Medical, program fra Australia og videosnutt fra bank i Sveits. Dette er en super "klubb" med utrolig mye bra, men har et lite ønske om at det blir mer daglige nyheter for eksempel. Er det mulig å få til?
24 Oktober, 2013 21:40Hei. Jeg har ulcerøs colit og lurer på om jeg må holde meg unna melkeprodukter når jeg har tatt en intoleransetest og den ikke hadde utslag på melk?
24 Oktober, 2013 21:11Hei. Hvorfor skal man ikke velge lett produkter på lavkarbo?
23 Oktober, 2013 12:03Hvor få kalorier per døgn er forsvarlig? Når jeg legger inn vektmål og tidsramme for dette, får jeg opp en varseltrekant med at færre enn 1200 kalorier per dag er helseskadelig. Jeg har hypothyreose, men er ellers frisk. Veier 66 kg, men vil ned til 62 kg før 2014. Er 166 cm høy.
Hilsen meg
24 Oktober, 2013 00:57Hei!
Jeg har prøvd å legge om til lavkarbo livsstil flere ganger. Første gangen spiste jeg for lite, andre gangen spiste jg for mye fett, men nå som jeg har fått litt mer kunnskap har det fungert bra for meg. MEN jeg holder bare så lenge jeg har energi til å lage mat fra bunnen, kan planlegge måltidene og får nok søvn. Med en baby på 7mnd og en mann som er mye borte blir det ofte lite med tid, dårlig søvn og jeg glemmer ofte å spise eller prioriterer babys behov så jeg utsetter maten. Så jeg har begynt å miste motivasjon og har begynt å ty til raske, enkle løsninger isteden for sunne lavkarboløsninger. Hva er dine beste tips til å holde motivasjonen og komme ut av gamle vaner/rutiner? Og hva er beste tips for raske, enkle måltider og snacks som kan jage bort cravings og samtidig ha riktig mengde protein, fett og karbo? Prøver et moderat lavkarbo, sånn mellom 40-70g pr dag og under 1400 kcal.
24 Oktober, 2013 11:02Spørsmål fra medlem:

Hei, vet ikke om dette er rette forum, men et behov jeg kjenner sterkt på fra dag til dag er å finne på gode lavkarboretter til middag og lunsj for min 4-åring. Hun er som barn flest, og noen grønnsaker liker hun, andre ikke. Jeg lager typiske blandinger som tradisjonelt er barnevennlig, men hun liker ikke gratinerte ost på grønnsaker og stuinger er heller ikke blant favorittene. Pasta, ris og potet funker derimot alltid. Når det gjelder lunsj og frokosten er det litt enklere, men kunne tenke meg noen tips der også. Så spørsmålet mitt er vel rett og slett om dere har noen planer om lavkarbokokebok for barn? Jeg har ikke funnet så mye av de der ute, og jeg tror det vil være velkomment.
24 Oktober, 2013 07:42Heisann!
Jeg har alltid hørt at det å spise for mange tabletter er skadelig for leveren. Nå er det slik at min mann og jeg lever på et strengt lavkarbokosthold, hvor jeg enkelte dager ikke inntar mer enn 5 gram karbohydrater pr. dag. I tilegg ønsker vi å få barn, så vi inntar endel ekstra vitamintabletter av den grunn. Dette er hva jeg tar (fordelt på morgen og kveld):
C-vitamin:1500 mg
Bidronning gel(E-vi.): 1 tabl.
D-vitamin: 80 mikrogram (vinter)
Sink: 25 mg
Folsyre: 400 mikrogram
Pyridoksin: 40 mg
B-vitamin: 2 tabl.
Magnesium: 600 mg
Betakaroten: 1-2 tabl.
Omega 3: 3000 mg
Bio.dophilus: 1 tab.
Spørsmålet mitt er; kan dette inntaket av vitaminer skade leveren, slik "medisinske" tabletter gjør? Når bør det kanskje nevnes at vi har inntatt denne "dosen" hver, i nesten 1 år, og vi er aldri syke lenger, samt at vi ellers føler oss friske og raske. Hvis vi må kutte ned på noen vitaminer; hva skulle det så være?

Takker for svar!
23 Oktober, 2013 15:55Hei jeg lurer på om hvor mye av dette brødet jeg kan spise spesielt i hvilke faser når jeg starter Euro dietten.

protein brød inneholder

5 egg
1 beger med cotte chees
1 dl oliven olje
4 dl kruskakli
1 1/2 dl havre kli
3 ts bakepulver
2 ts fiber husk
2 ts Johannesbrødkjerne mel
1/2 dl sesamfrø
1 1/2 dl linfrø
Litt himalaya salt


Hilsen en spent sykepleier dame i Drammen og venn å student sammen med Anne Marit Erstad
22 Oktober, 2013 22:52Hei
Jeg regner med at jeg sliter med insulinresistens, er det noe spesielt jeg må ta hensyn til i forhold til lavkarbokosthold?

Bodil
20 Oktober, 2013 09:43Hei.
Jeg leser en del om gode effekter av LCHF kosthold ifht bipolar lidelse. Kan dere skrive litt om det og psykiske lidelser generelt opp mot et lavkarbokosthold?
18 Oktober, 2013 00:04Hei!
Jeg la om til lavkarbokosthold i april pga IBS-problematikk. Har hatt god effekt av dette, men kolesterolet har steget. Total kolesterol ligger nå på 9.7, LDL 7.2, HDL 2.1 og legen min anbefaler meg å gå bort fra denne kosten. Jeg har lest meg godt opp på lavkarbokosthold, og trives best med dette. Derfor lurer jeg på om du kan gi meg noen gode råd og tips?? Det er vel ikke greit med så hlye verdier av spesielt LDL?
© Lavkarboklubben AS
Dietika ASDr.Hexebergs klinikk