Sofie Hexeberg
Avholdt
Generelle spørsmål
30 Oktober, 2013 17:00 - 30 Oktober, 2013 18:00
Kom med det du måtte ha av spørsmål om lavkarbo allerede nå.
Ser A. Brimi har laget en byggrøt, og en bygg-lunsj f.eks, og i flatbrødene jeg iblant har pålegget på, så er det rug. Og så er det jo havregryn i Biola i forhold til om en i farta spiser frokosten på SATS.
Hei. Spør igjen jeg. Ser i en artikkel i det norske tidsskrift for legevitenskap at det er satt fokus på at kronisk inflammasjon også kan fremskynde aldringsprosess. Kom ikke som en bombe det. Høyt blodsukker og høye insulinnivåer trigger som kjent inflammasjon i kroppen og ubalanse mellom omega 3 og 6. Men, hvor stor betydning har stress i den sammenheng? I et australsk program vises til at stress er en av årsakene til inflammasjon og derav hjerte og karsykdom i tillegg til sukker og stivelse og omega. Jeg er en person som har endel "bekymringer" nesten konstant og er ofte følelsesmessig stresset. Vil jeg være i faresonen selv om jeg passer på blodsukker og insulin? Altså i forhold til kronisk inflammasjon.
Hilsen Swiffie.
Hva tenker dere om den ideen om maten fra boken Jentemat? Er det slik at serotonin må få første plass til å komme inn i hjernen for den gir lykke og harmoni før en inntar protein og fett. Hun skriver også at Mette fett er ikke bra for kvinner. Er det noen studie på det da? Fint om jeg fikk vite litt om dette. Mulig det er flere jenter som lurer på det?
Vennlig hilsen Liv
Min sønn på 21 er veldig opptatt av klatring og fysisk trening. Igår hadde vi en diskusjon hvor det blir påstått at lavkarbokosthold ikke lar seg kombinere med f.eks klatring og spesiellt ikke på toppnivå. Leste artikkel på det motsatte i siste VOF(Ken Halstensen), men den ble for "vitenskapelig" for ham. Finnes det noe litteratur eller studier på at det er mulig å hevde seg på topp innen en idrett på lavkarbokosthold? Vh Knut Kr. Fondal Aas
På forhånd takk for svar.
Mvh
Hilde Åsnes Tjønn
Kjenner du til Betaglu? Det er havrekjerner som senker kolestrol?
Hei, eg er ei dame på 50år med diabetes2 og prøver å halda blodsukkeret under kontroll med lavkarbodiett. Søtsuget er desverre fortsatt inntakt, og de fleste søststoffene som er 'lov' å bruke er ikkje særleg gode synes eg. Så fekk eg tak i noko som heiter Tagatesse som eg synes er heilt fantastisk, det kan også karamelliseres, laga karamellpudding med den og den blei heilt topp. Spørsmålet mitt er om dette søtstoffet er for godt til å være sant, eller om eg trygt kan bruke det utan å få blodsukkeret i taket.
Ufattelig irriterende tilstand, da jeg har opplevd så mye helsegevinst etter omlegging av kostholdet/livsstil.
Mvh Trine
Vennlig hilsen Trine R
Vennlig hilsen Trine R
Vennlig hilsen Marte
Vennlig hilsen Trine :)
Jeg har et spørsmål om karbohydrater og amming. Hvor mange karbohydrater bør man ta pr. døgn når man ammer?
Reagerer på kjøpebrødet.m.m
Hjemme baker jeg ditt brød.
Nå blomstrer FM og IBS og jeg skal ordne min tarm igjen som ødelegger nerver, muskler.
Har du noen råd til meg? Jeg har fått et råd om økologisk eplesider?
Er så godt i gang med fløte i kaffien og smør , Creme fresh, rømme og fet ost....Proteinbrødet lager jeg og synes er veldig godt. Mange helseprobl som har godt av dette. Reaktiv hypoglykemi feks gjør at jeg plutselig er tom og tar lett feil mat. Vanskelig å være på offensiven i disse mørke tider ( bruker lysskjerm ! ). Er så glad i mat , spes karbohydrater. Sosiale sammenkomster.... Føler at nå gir jeg opp. Bedre å legge om til noe som jeg kan leve med. Ønsker bedre helse ang betennelser i kroppen.... og vektreduksjon. Jeg må gjøre et skikkelig grep !! Hva er nest best ?? Vet at LCHF er best ! Men det er snakk om å komme videre.....
Har du noen positive erfaringer med lavkarbokosthold og kronisk bronkitt? Har de siste 6-7 årene vært plaget med bronkitt hvert eneste år, leter naturlig nok etter metoder for å bli kvitt dette. :)
Hei, jeg prøver å gå over på lavkarbomat, jeg har i alle år vært gal etter sukker. Viljestyrken er ikke på topp, og i helgene blir det som regel til at jeg spiser det samme som resten av familien (pasta, rundstykker, lørdagsgodteri....). Tirsdag-fredag klarer jeg som regel å holde meg til lavkarbo. Jeg vet at energinivået mitt er lavere når jeg spiser sukkerholdig mat, vekten står stille, og jeg er også redd for å få sukkersyke etter alt sukkeret jeg har spist i mitt liv. Mitt spørsmål er, hvordan hente vilje og styrke til å holde på lavkarbo, og unngå impuls spising? Har du erfaring med andre med ekstremt lav viljestyrke som har klart det? Jeg detter ut av lavkarbo programmet hver helg, og klarer ikke gå ned i vekt.....
Ser på et annet forum at det sies at det er vanlig å miste masse hår når en går ned i vekt. Er dette sant, og gjelder dette også lavkarbo-vektnedgang? hva med slankeopererte?
Har heldigvis ikek merket noe selv, hverken med kaloritellingsvektnedgang eller denne gangen når jeg har gått ned via lavkarbo.
Hei. Synes det er flott med denne muligheten på lavkarboklubben og har virkelig lest og lært mye av stor interesse av forskjellige eksperter. Mange gode oppskrifter også. Har fått litt ekstra puff denne uka til å fortsette med stabilt blodsukker. Tenker da på tre henvisninger hos Andreas Eenfeldt (kostdoktorn). Hjertelege i British Journal of Medical, program fra Australia og videosnutt fra bank i Sveits. Dette er en super "klubb" med utrolig mye bra, men har et lite ønske om at det blir mer daglige nyheter for eksempel. Er det mulig å få til?
Hei. Jeg har ulcerøs colit og lurer på om jeg må holde meg unna melkeprodukter når jeg har tatt en intoleransetest og den ikke hadde utslag på melk?
Hei. Hvorfor skal man ikke velge lett produkter på lavkarbo?
Hilsen meg
Jeg har prøvd å legge om til lavkarbo livsstil flere ganger. Første gangen spiste jeg for lite, andre gangen spiste jg for mye fett, men nå som jeg har fått litt mer kunnskap har det fungert bra for meg. MEN jeg holder bare så lenge jeg har energi til å lage mat fra bunnen, kan planlegge måltidene og får nok søvn. Med en baby på 7mnd og en mann som er mye borte blir det ofte lite med tid, dårlig søvn og jeg glemmer ofte å spise eller prioriterer babys behov så jeg utsetter maten. Så jeg har begynt å miste motivasjon og har begynt å ty til raske, enkle løsninger isteden for sunne lavkarboløsninger. Hva er dine beste tips til å holde motivasjonen og komme ut av gamle vaner/rutiner? Og hva er beste tips for raske, enkle måltider og snacks som kan jage bort cravings og samtidig ha riktig mengde protein, fett og karbo? Prøver et moderat lavkarbo, sånn mellom 40-70g pr dag og under 1400 kcal.
Hei, vet ikke om dette er rette forum, men et behov jeg kjenner sterkt på fra dag til dag er å finne på gode lavkarboretter til middag og lunsj for min 4-åring. Hun er som barn flest, og noen grønnsaker liker hun, andre ikke. Jeg lager typiske blandinger som tradisjonelt er barnevennlig, men hun liker ikke gratinerte ost på grønnsaker og stuinger er heller ikke blant favorittene. Pasta, ris og potet funker derimot alltid. Når det gjelder lunsj og frokosten er det litt enklere, men kunne tenke meg noen tips der også. Så spørsmålet mitt er vel rett og slett om dere har noen planer om lavkarbokokebok for barn? Jeg har ikke funnet så mye av de der ute, og jeg tror det vil være velkomment.
Jeg har alltid hørt at det å spise for mange tabletter er skadelig for leveren. Nå er det slik at min mann og jeg lever på et strengt lavkarbokosthold, hvor jeg enkelte dager ikke inntar mer enn 5 gram karbohydrater pr. dag. I tilegg ønsker vi å få barn, så vi inntar endel ekstra vitamintabletter av den grunn. Dette er hva jeg tar (fordelt på morgen og kveld):
C-vitamin:1500 mg
Bidronning gel(E-vi.): 1 tabl.
D-vitamin: 80 mikrogram (vinter)
Sink: 25 mg
Folsyre: 400 mikrogram
Pyridoksin: 40 mg
B-vitamin: 2 tabl.
Magnesium: 600 mg
Betakaroten: 1-2 tabl.
Omega 3: 3000 mg
Bio.dophilus: 1 tab.
Spørsmålet mitt er; kan dette inntaket av vitaminer skade leveren, slik "medisinske" tabletter gjør? Når bør det kanskje nevnes at vi har inntatt denne "dosen" hver, i nesten 1 år, og vi er aldri syke lenger, samt at vi ellers føler oss friske og raske. Hvis vi må kutte ned på noen vitaminer; hva skulle det så være?
Takker for svar!
protein brød inneholder
5 egg
1 beger med cotte chees
1 dl oliven olje
4 dl kruskakli
1 1/2 dl havre kli
3 ts bakepulver
2 ts fiber husk
2 ts Johannesbrødkjerne mel
1/2 dl sesamfrø
1 1/2 dl linfrø
Litt himalaya salt
Hilsen en spent sykepleier dame i Drammen og venn å student sammen med Anne Marit Erstad
Jeg regner med at jeg sliter med insulinresistens, er det noe spesielt jeg må ta hensyn til i forhold til lavkarbokosthold?
Bodil
Jeg leser en del om gode effekter av LCHF kosthold ifht bipolar lidelse. Kan dere skrive litt om det og psykiske lidelser generelt opp mot et lavkarbokosthold?
Jeg la om til lavkarbokosthold i april pga IBS-problematikk. Har hatt god effekt av dette, men kolesterolet har steget. Total kolesterol ligger nå på 9.7, LDL 7.2, HDL 2.1 og legen min anbefaler meg å gå bort fra denne kosten. Jeg har lest meg godt opp på lavkarbokosthold, og trives best med dette. Derfor lurer jeg på om du kan gi meg noen gode råd og tips?? Det er vel ikke greit med så hlye verdier av spesielt LDL?
Tidligere nettmøter
Velkommen til Lavkarboklubben!
Overvekt og vektreduksjon
Polycystisk ovariesyndrom (PCOS)
ME
Generelle spørsmål om mat og helse
Generelle spørsmål om mat og helse
Lavt stoffskifte
Stress og vektøkning
Generelle spørsmål
Førjulsspørsmål
Vektreduksjon
Generelle spørsmål
Generelle spørsmål om mat og helse
Generelle spørsmål
Generelle spørsmål
Generelle spørsmål
Generelle spørsmål
Problemer med magen?
Generelle spørsmål
Generelle spørsmål
Generelle spørsmål