Sofie Hexeberg
Avholdt
Generelle spørsmål
12 Desember, 2013 12:00 - 12 Desember, 2013 13:00
Kom med det du måtte ha av spørsmål om lavkarbo allerede nå.
Jeg lurer på om du har noen anbefalinger i forhold til ADI når det kommer til vitaminer. Hva er dine anbefalinger i forhold til daglig inntak av f.eks D-vitamin? Jeg opplever at jeg får i meg mye A-vitamin når jeg spiser lchf. Tror jeg har fått for mye av dette en periode i overgangen til lavkarbo før jeg kuttet ut multivitaminene mine. Bør jeg bekymre meg for dette?
Hva mener du om det? Jeg bruker kanel på for eksempel jordbær og fløte for å ikke bruke søtstoff, eller kaffe og fløte. Jeg måler aldri opp mengden, bør vi følge det rådet som mattilsynet har kommet med?
Har fått beskjed å holde opp en måned?
Jeg har spist et variert kostho,d med ca 40- 50 karbo pr dag.
Hjertelegene på sykehuset sier at jeg ikke skal spise hardkokt egg?
Jeg føler selv at jeg spiser bløtkokt og stekt egg og at min kropp har det godt. Jeg har tatt et valg og fortsetter med min livstil.
Hva mener du?
Takker for gode bøker. Har dem alle.
hei Sofie. Jeg spiser din frøblanding til frokost med tyrkisk youghurt og litt melk. Jeg har 2 spørsmål. 1. kan det bli for mye omega 6 med så mye sesam og solsikkefrø? bruker jo også det i knekkebrød. 2. Er H-melk sunnere enn Soyamelk? Ellers så takk jeg deg for innspirasjon og for å ha gått ned 21 kg siden jeg startet på lavkarbo.
Jeg har diagnose komplisert migrene, og etter mange forsøk med ulike medisiner som ikke har fungert er det nå streng lavkarbo som står for tur. Jeg har i flere år spist lavkarbo - ca 50-100g karbo hver dag og har hatt god effekt men er veldig sensitiv og kan få anfall av bare litt rent sukker. Ønsker nå å se om jeg kan ha større effekt av å spise enda mindre karbo. Jeg er nå i ketose, har ikke holdt på lenge nok til at jeg kan se noe på anfallshyppigheten. Spiser per i dag 15-20 g karbo hver dag. Spørsmålet mitt er hvor lavt bør jeg ligge på karboen? Ser vekta går ned og har i fra før ikke overvektsproblem.
Hei. Jeg har fått erklært insulinresistens etter et slag mot hypofysen, iflg endokrinilog. Jeg googlet meg fram til dette flotte nettstedet og har med kostdagboken et godt verktøy. Utfordringen min er bare at jeg fikk ikke noe annet råd enn at "kost ser ut til å hjelpe godt på deg" ettersom jeg raste ned 8-10kg bare ved små endringer, vekta går opp og ned som en jojo uten endringer i kosten. Nå prøver jeg meg frem til en type kosthold ut ifra hva som fungerer for kroppen. Plutselig fungerer det ikke igjen og vekta bla fyker opp, jeg blir så dårlig at jeg blir sengeliggende i flere dager. Så hva ville du rådet meg til å gjøre? Hvordan får jeg fastlegen min til å bistå meg? Hun kan ikke så mye om dette her hun heller. Jeg skulle ønske jeg kunne si til henne at jeg er blitt rådet til å avsjekke den og den blodprøven og henvises til den og den fagpersonen. Sukk :-)
Har diabetes 1 og har vært godt regulert i mange år.
Har spist svært lite karber siden 2009 og vært veldig fornøyd med det. Har hatt et godt vekttap men veier enda noen kilo for mye. Vekten har stått stille i to år. Forsåvidt fornøyd med det også, - er ikke så ille:)
Men har den siste tiden fått mye høyere blodsukker og det trives jeg ikke med! Kostholdet spiller ikke noen rolle. Lever jevnt og trutt.
Skal ikke til diabeteslegen min før etter nyttår. Har du noen tips til hvordan håndtere dette. Setter mer insulin og ser da at vekten øker forsiktig... Ikke tilfreds med det!
Har du erfaringer på hvorfor slike endringer skjer uten merkbar/ synlig grunn?
Blir veldig takknemlig for svar!
"Teoretisk" vet jeg jo at jeg fungerer mye bedre med lavkarbo, og "teoretisk" vet jeg jo hva som skal til.
Mentalt derimot, så sitter sukkermonstret på skulderen min og prater "søte ord" i øret mitt. "Snart jul, du kommer jo til å ryke utpå da likevel, vi kan vente med å gå tilbake til strengere lavkarbo til nyttår, unn deg litt pepperkaker.....".
Det er akkurat som å høre "nikotintrollet". Der klarte jeg omsider å overvinne han med å komme til et pnkt hvor jeg bare følte at "nei, NÅ er det nok, nå vil jeg ikke mer, dette er bare tull". Så nå er det snart 3 år siden jeg sluttet å røyke, etter å ha vert "jojo-røyker" i 10-15 år med stadige på-og-av-røykeperioder.
Har ikke helt klart å bestemme meg for om jeg skal "vente" med å gå tilbake til "skikkelig" lavkarbo til jeg er mentalt klar, eller om jeg bare må bestemme meg og ta disse 4-5 dagene med "avvenning". For på samme måte som med røykingen, så kjenner jeg jo så utrolig godt på kroppen at det er rett for meg.
På den andre side så vet jeg jo at jeg gjerne er veldig motivert for vektnedgang og allslags "nytt og bedre liv" når januar kommer etter mange uker med frislipp av kalorier (altså fra da jeg prøvde å slanke meg med kaloritelling)
Hva ville du anbefalt? Å gjøre begge deler, altså spise lavkarbo frem til kl 19, og så kjøre innpå med høykarbo mellom kl 19-23 fungerer iallefall dårlig, Har klart å holde vekten noenlunde stabil i høst (+/- 2 kg), men pilen viser tendenser til å å stige ved at det er sånn typiske -1,8 kg en uke, og +1,9 neste uke.
Avogtil får jeg sånne voldsomme "kick" og hiver innpå en pose med smågodt/sursøtt/lakris. Kan glatt spise 200 g i løpet av en times tid. Dette foregår jo da gjerne i sofaen, godt avslappet. Så går det en times tid så får jeg en skikkelig pulsøke (gjerne fra 55 -> 70) og jeg kan både se og føle pulsslagene. Hva er det egentlig fysiologisk som skjer?
Tidligere nettmøter
Velkommen til Lavkarboklubben!
Overvekt og vektreduksjon
Polycystisk ovariesyndrom (PCOS)
ME
Generelle spørsmål om mat og helse
Generelle spørsmål om mat og helse
Lavt stoffskifte
Stress og vektøkning
Generelle spørsmål
Førjulsspørsmål
Vektreduksjon
Generelle spørsmål
Generelle spørsmål om mat og helse
Generelle spørsmål
Generelle spørsmål
Generelle spørsmål
Generelle spørsmål
Problemer med magen?
Generelle spørsmål
Generelle spørsmål
Generelle spørsmål