Erik Hexeberg
Avholdt Diabetes
10 Februar, 2014 17:00 - 10 Februar, 2014 18:00
Er det noe du lurer på om diabetes? Denne gangen tar vi alle spørsmål knyttet til diabetes, både type 1 og type 2.
10 Februar, 2014 17:51Takk for svar. Jeg er helt sikker på at det produseres ny glukose under intensivtrening.

Jeg har forsøkt å redusere intensitet og det hjelper en del.
Aller best har jeg det når jeg går en rask tur hver dag.... Det er bare det at det er kjedelig i lengden. :)

Har du noen ide til hvordan jeg kan forholde me til høyt blodsukker under trening. Jeg kunne selvfølgelig sette litt insulin i forkant av timen, men å sette ekstra hurtigvirkende når blodsukkeretligger på mellom 4 og 6 skremmer meg litt. Er redd for å få føling. Det er så veldig demotiverende!
10 Februar, 2014 16:54Hei
Det har ikke noe med diabetes å gjøre, men hvor ofte kan man faste uten å ødelegge forbrenningen eller at kroppen går i krisefase? Er det bare noe man sier eller skjer det virkelig at kroppen får nedsatt forbrenning av å faste eller spise lite? Har det noe å si om man faster ofte eller periodisk, eller er det bare myter? Hva skjer egentlig når man faster og når man begynner å spise normalt igjen? Kan man legge på seg fett av å spise for lite?
10 Februar, 2014 15:02spørsmål fra medlem:
_______________________

Hei!
Dette gjelder fett og karbohydrater i samme måltid.
For er det slik at om jeg spiser f.eks. en baguett med fet ost og smør, så vil begge deler lagres som fett? Slik jeg forstår det så vil lipoproteinet " åpne døren" for fett om insulinnet er høyt, og er døren åpen så vil den lagre både glukose som omdannes til fett, og dette fette i fra ost og smør også lagres i samme slengen.

Om dette stemmer. Er det da best å spise fet mat for seg og et måltid med raske karbohydrater for seg selv?

Dette lurer jeg og flere på, så det hadde vært flott å om jeg fikk vite hvordan dette fungerer.

Takk for flott hjemmeside lavkarboklubben er.
10 Februar, 2014 10:59Hei. Jeg er gravid i 1 trimester, og plages av svangerskapskvalme som varer i bølger hele dagen lang. Når det er sagt så har jeg et ønske om å følge et lavkarbokosthold, og har alltid tenkt at jeg skulle være ekstra nøye med dette i et svangerskap. MEN nå er det slik med denne kvalmen, at jeg IKKE engang klarer tanken på noe annet enn evt.tørre rundstykker og poteter..... og så vidt dette! Eier ikke matlyst! Har prøvd med alt fra litt leverpostei til avocado, men ingenting hjelper. Brekker meg ved tanken, Er også redd for svangerskapsdiabetes da jeg til tider kun ønsker å spise frukt og andre sukkerholdige matvarer når lysten på mat først er der. Hva kan jeg gjøre? Takker for svar!
9 Februar, 2014 21:42Eg syns dette med diabetes er vanskeleg å forstå. Blodsukker, insulin, etc. Kva er"normalt" blodsukker? Er det store individuelle variasjonar? Eg spurde ei tidlegare lab.spl om kva som er normalt fastlandet blodsukker. Ho sa at 3.5 -4.5 var det ho huska for 25-30 år sidan. Eg spurde ein bioing idag, og ho seier at 4.5 -7 er innafor normalen. Stemmer det at det har vore ein slik utvikling.?
Eg har ein periode målt mitt blodsukker, og fastande er det ofte høgare enn om kvelden. Kveld ca5.3 . Fastande 5.5-6. Langtidsblodsukker 5.7. Er dette akseptabelt?
Eg prøver å vere veldig forsiktig med karbohydrater. Eg er som regel mett, men får ofte eit "sug" etter noko søtt på kvelden. Vanskeleg å sei kvar dette suget sit, men det er IKKJE i magen. Nøtter, ost el.l fjernar ikkje dette suget.
Mannen min et både brød og poteter, men et ellers lite sukker. Likevel er hans blodsukker mindre svingende enn mitt. ( han er 60 år/ normalvekt. Eg 57 år /normalvekt+2-3 kg).
Mvh
Hilde
9 Februar, 2014 19:24Er diabetes type 2 arvelig?

Både min mor og mormor har/hadde diagnosen.
9 Februar, 2014 17:44Har tidligere gått på lavkarbo i 1 1/2 år. Ved oppstart hadde jeg fått blodsukkerverdi på 7, dvs. diabetes.
Hele tiden på lavkarbo, hadde jeg jevne og fine blodsukkerverdier som var helt normale. En periode på tre kvart år før jeg skulle prøve å spise litt mer tilnærmet "normal kost"(spiste kun 10-15 karbo hele tiden) fikk jeg veldig hjertebank som var ubehagelig. Dette forsvant etter en stund når jeg hadde begynt med normalkosten igjen". Jeg har nå startet opp med lavkarbo igjen og er i gang med den 5. uken. Jeg kan merke at jeg har tendens til hjertebank igjen. Kan dette ha noe med insulinresistent å gjøre og har du forslag til hva jeg kan gjøre , da det er veldig ubehagelig. Har ikke lyst til å gå bort fra lavkarbo nå som jeg er så godt i gang. Ligger nok på ca. 10-25 karbo om dagen og dette er da i form av grønnsaker.
9 Februar, 2014 12:08Hei! Jeg er en slank jente på 28. Har diabetes type 2 i familien, og har tidligere hatt forhøyet fastende blodsukker og forhøyet blodsukker etter glukosetoleranse. Har nå barneønske, men plutselig (de siste månedene) får jeg ikke eggløsning og har fått symptomer på PCOS (høy LH + PCO). Er det ut fra det jeg opplyser sannsynlig for at et lavkarbokosthold vil hjelpe meg? Jeg la om til et strengt lavkarbokosthold for litt under 2 uker siden, men merker ikke bedring enda; kanskje fortidlig? Hilsen fortvilet.
5 Februar, 2014 20:56Hei :)
Har hatt diabetes en i 36 år, er godt regulert, lever på streng lavkarbo og går veldig sakte ned i vekt. Har noen kilo å ta av.
Jeg liker å trene spinning, 2-3 ganger pr. uke, men opplever at jeg får så høyt blodsukker av denne type trening og må sette ekstra insulin. Om jeg velger å gå en rask tur i stedefor opplever jeg stabilt og rolig blodsukker.
Noen har påstått at jeg ikke er riktig nok regulert....men jeg opplever at hverdagen min går veldig bra med flotte blodsukkerverdier og svært sjeldent følinger.

Er det stresshormoner som kan være årsaken?
Ville du råde meg til å slutte med kondiajonstrening og heller bevege meg i roligere tempo?

Jeg er 50 år og kvinne.
3 Februar, 2014 17:07Hei, datteren til min nevø har fått diabets 1, kun 2 år gammel. De er i fullt insulinregime, de måler blodsukkeret hver tredje time døgnet rundt, men har store problemer med å holde blodsukkeret under kontroll. De er ikke avvisende til lavkarbo, men lavkarbo det kunne hjelpe diabetessituasjonen for et så lite barn?
Mvh
Sidsel
© Lavkarboklubben AS
Dietika ASDr.Hexebergs klinikk