Erik Hexeberg

Avholdt
Generelle spørsmål
12 Mai, 2014 15:00 - 12 Mai, 2014 16:00
Har du noe du lurer på om lavkarbokosthold? Er det noe i kostholdsdebatten som opptar deg? Det er lov å spørre om alt du lurer på - så skal jeg svare så godt jeg kan!
_____________________________________________
Hei !
Jeg har noen spørsmål ang kolesterolverdiene mine. La om til lchf i april 2013. Kontrollerte blodrprøver i september 2013 og mars 2014. Legen min er i mot LCHF og anbefaler meg å kutte ut dette. Jeg har imidlertid god effekt av kostholdet, relatert til IBS. Hva syns dere om verdiene? Går det an å måle det på noe annet vis?
S-kolesterol:
9,7 Sep13 og 9,3 Mar 14
LDL:
7,3 Sep13 og 6,8 Mar 14
HDL:
2,1 Sep13 og 2,2 Mar 14
Triglyserider:
0,73 Sep 13 og 0,71 Mar 14
Jeg spør fordi jeg i det siste har lest litt om resistent stivelse og at forbedring i tarmfloraen kan bedre insulinfølsomheten og bedre blodsukkerkontrollen til pasienter som allerede har gått ned i vekt, spiser LCHF og trener.
Som du vet, så ble jeg stentet for et år siden. Jeg bruker ganske mye fett ( meieriprudukter, kokus,olivenolje)
Jeg er mye bedre bedre av fibromyalgi og min astma er helt vekk. Takket være å ha spist lavkarbo i mange år.
Kan jeg fortsette med mettet fett?
Blir bare mer og mer forvirret. Det var en hjertelege ( gammel professor) som hadde meg til kontroll.
Han spurte meg om hva jeg spiste og jeg sa at jeg var medlem i Kostreform for bedre helse og i Lavkarboklubben.
Da har du hele vettet og trenger ikke min hjelp?
Slutt med Ezetrol og begynn med minste dose av Crestor. Sa han . Jeg ble målløs.
Venter på svar fra ny blodprøve. Ønsker lipoprintprøve.
Kan det sendes til meg eller må jeg komme til Sandvika?
Videre skriver Gunn Helene Arsky om hjertegod mat på side 35. Slik som, hvis du har høyt kolesterol må du velge fett med omhu og unngå hardt fett (les: smør). Man må i tillegg begrense inntak av egg, rogn, lever og innmat. Hun kommer med andre gode råd, det er ikke det, men henger ennå igjen i fullstendig feilaktige oppfatninger om mettet fett.
Skjønner at dere ønsker å beholde spalten i bladet og slik kunne påvirke litt. Men når det er sagt, har dere spesielle anbefalinger til valg av type av type fett ved høyt kolesterol?
Etter å ha spurt et spørsmål på Vektklubbens "Tett på nett", så ler jeg litt av svaret, og kommer til dere for fasiten ;)
(Svaret jeg fikk var at siden jeg spiste lavkarbo så var det lite sannsynlig at jeg fikk i meg særlig med fiber.... Si DET til magen min som gikk helt krøll på etter å ha måtte bakse med tildels store mengder hjemmelaget marsipan, og diverse småspising av kaker/bakster med fiberhusk/sesam/mandelmel i påsken...)
Tilbake til spørsmålet:
Dersom jeg spiser mye fiber til et måltid, f.eks 20-25 gram, hvor mye vann bør jeg sørge for å drikke til, for å hindre at magen slår krøll på seg?
Tidligere nettmøter
Kolesterol
Diabetes type 2
Generelle spørsmål om mat og helse
Generelle spørsmål om mat og helse
Matintoleranser
Migrene
Generelle spørsmål
Generelle spørsmål om mat og helse
Generelle spørsmål om mat og helse
Spørsmål om diabetes type 1 og 2
Generelle spørsmål
Generelle spørsmål
Generelle spørsmål
Generelle spørsmål
Det franske paradoks
Diabetes
Generelle spørsmål om mat og helse
Generelle spørsmål
Spørsmål om diabetes type 1 og 2