Erik Hexeberg
Avholdt
Generelle spørsmål om mat og helse
3 Juli, 2012 17:00 - 3 Juli, 2012 18:00
Har du noe du lurer på om lavkarbokosthold? Er det noe i kostholdsdebatten som opptar deg? Det er lov å spørre om alt du lurer på - så skal jeg svare så godt jeg kan!
Mann, 55år. Lavkarbo i ca. 17 mnd. Godt fornøyd!
Problemet er at mine nærmeste mener jeg siden oppstart av min nye livsstil har luktet vondt. Til tider skal hvis dette være til stor sjenanse. Dette gjelder både kroppslukt og dårlig ånde. Det førstnevnte rapporteres som harsk og "gammelmannslukt", mens ånden er syrlig / sur. Generell meget god hygiene hjelper tilsynelatende ikke.
Er klar over at tilstanden ketose kan gi slike utslag - men etter 17 mnd.?
Hvis man går inn og ut av denne tilstanden - starter da denne "lukteprosessen" på nytt hver gang?
Årsaken kan jo selvfølgelig være sykdom. Har du forslag til hvilke som eventuelt kan gi dette symptombilde?
Blodprøver v/ Hexeberg klinikk og status fra min tannlege, gir imidlertid ikke grunn til sykdomsårsak.
Jeg har deltatt i et forskningsprosjekt på Hjerteavdelingen på Haukeland Sykehus. Der er det tatt utvendig ultralyd av hjerte og blodårer. På en blodåre på halsen er det påvist litt forkalkning. I lysken og andre siden på halsen samt hjertet er alt normalt. Nå har hjerteavdelingen sendt brev til fastlegen min om at jeg må begynne på kolesterolsenkende medisin. Dette er jeg ikke interessert i viss det ikke er helt nødvendig.
Totalkolesterol er 6.1, HDL 1.6, LDL 4.8 og Triglyserider 1.29. BT 120/70. Jeg har gått på Eurodiet siden beg. av mai og har til nå tatt av 13 kg. Målet er 13 kg til. Før jeg begynte på kuren var BT 160/90. Så til spørsmålet: Er det noe jeg kan gjøre for å forebygge slag utenom å bruke kolesterolsenkende?
Hva menes med å være relativ konsekvent på lavkarbokosthold?
Hvor ligger balansegangen mellom å brenne fett eller karbohydrater?
Jeg er ikke overvektig, men jeg vil gjerne stabilisere vekten der jeg er nå, 3-4 kilo lettere enn før jeg begynte på lavkarbo, for to måneder siden.
Jeg er 51 år, hatt diagnosen leddgikt (RA) i snart ett år, og ble derfor advart mot å holde meg på ren lavkarbo på grunn av hjerte- og karsykdommer. Jeg tar 15mg Methotrexate i uka.
Har i 10 måneder tatt Levaxin, 50mikrogram daglig for lavt stoffskifte. Halverte dosen for to måneder siden, uten at prøvene endret seg. Sluttet helt for en liten uke siden, i håp om at kroppen igjen skal klare å produsere dette selv.
Er takknemlig for svar!
Forbrenner kroppen fra forskjellige "fettkilder" på LC vs lavkalori? (eks magefett vs fett fra pupper)
2) Om jeg plutselig hadde gått amok og spist 200 gram sjokolade (sånn for å være sikker på at jeg definitivt ikke er lavkarbo). Hvor lang tid vil det i såfall ta før det vises på f.eks ketostix at eg ikke er i ketose?
3) Kan insulinresistens "nullstilles" ved at jeg holder meg på lavkarbo over lang tid, eller vil det altid være slik at om jeg (kortsiktig, 1 uke f.eks) går over til karborikt kosthold forverre situasjonen?
4) er C-peptid = 0,73 "mye" insulinresistens?
5) Jeg regner med at jeg kommer til å miste endel muskelmasse om jeg klarer å gå ned de planlagte 35 kg (siden mye av muskelarbeidet med å holde meg på bena forsvinn), hva vil da fysologisk skje i forhold til forbrenning, insulinhåndtering, glukosesensitivitet osv
Blir litt trist når kunnskapsløsheter får boltre seg i pressen. Det har nettopp kommet en kjempefin dokumentar fra bbc, hva med å lenke til slikt? Og Eenfeldt sin nyeste. Ellers, er fornøyd med denne siden, men synes det blir litt lukket.
Synes forøvrig det var et litt rart svar jeg leste på siste ekspertmøte. Barn som alternerer mellom lavkarbo en uke og høykarbo neste (delt bosted.) Er det ikke det som er "farlig" da, å kombinere mettet fett med mye karbohydrater? Eller tåler kroppen greitt å "svitche" fra det ene til det andre på ukesbasis?
I min familie lever jeg og min mann nokså strikt på lavkarbo, 30 -80 gr, avogtil noe mer. De nokså store guttene ønsker det ikke, så det blir litt blandingskost for dem, dvs. endel mer mettet fett enn hvis vi hadde levd "høykarbo". De spiser vanlig brød, bruker smør og vanlig ost, spiser middagen vi har men gjerne med potet til. Bør jeg servere et "lettere" tilbehør til de? Det bekymrer meg nemlig at mettet fett faktisk er farlig kombinert med mye karbo. Og nettopp det er vel faren med dette kostholdet, at "folk flest" kan komme til å adopterer fettvanene, og senere falle tilbake til gamle vaner på det andre. Takk ellers for mye god informasjon.
Jeg har et spørsmål ang. FRUKT. Har lest at man helst skal spise både protein og fett samtidig med frukt. Men et annet sted har jeg lest at når man spiser fett, bør man unngå karbohydrater helt. At til og med omega 3 bør tas uten å spise karbohydrater samtidig.Har du noen mening om dette?
jeg fikk beskjed om å starte med en pille om morgenen og øke forsiktig inntil 6 piller i døgnet.
Jeg glemte å spørre legen min, som jeg ikke ser før i august, om hvor ofte jeg skal øke og om pillene skal fordeles på tre måltider eller bare morgen og kveld. kan du rettlede meg litt på dette så jeg ikke gjør noe feil? Jeg måler blodsukkeret veldig ofte og er påpasselig med kontrollen over egen diabetes!
Hei jeg har gått på lavkarbo i snart to år. Jeg har gått ned 15 kilo. Men nå har jeg begynt å legge på meg igjen. Har gått opp flere kilo på kort tid så jeg merker det på klærne. Har slitt med at jeg ofte har følt meg sulten. Sug i magen. Spesielt om kvelden og har da ikke fått sove. Jeg har spist litt ekstra på kvelden i det siste for å hjelpe på suget. Men syns ikke det har hjulpet. Har til og med tatt i bruk gaviscon. Føler at jeg ikke er helt på sporet nå og lurer på hva jeg kan gjøre med dette?
Myndigheter, leger og kostholdseksperter som er tro mot den oppfatning at et lavfettkosthold er det eneste rette, hvilke kilder er det de støtter seg på for å hevde det de gjør?
Jeg savner dessuten veldig brus til lørdagskosen. I hverdagen går det greit med Farris, men det blir litt "tamt" når en sit i sofakroken på lørdagskvelden og ser en god film. Tips til alternativer?
Tidligere nettmøter
Kolesterol
Diabetes type 2
Generelle spørsmål om mat og helse
Generelle spørsmål om mat og helse
Matintoleranser
Migrene
Generelle spørsmål
Generelle spørsmål om mat og helse
Generelle spørsmål om mat og helse
Spørsmål om diabetes type 1 og 2
Generelle spørsmål
Generelle spørsmål
Generelle spørsmål
Generelle spørsmål
Det franske paradoks
Diabetes
Generelle spørsmål om mat og helse
Generelle spørsmål
Spørsmål om diabetes type 1 og 2