Erik Hexeberg
Avholdt
Generelle spørsmål om mat og helse
17 Juli, 2012 20:00 - 17 Juli, 2012 21:00
Dersom det er noen som er på nettet i sommervarmen og har noe dere lurer på, skal jeg forsøke å hjelpe med svar. Ha en god sommer! Mvh Erik Hexeberg
Så var det meg med krampa igjen..... Tar visst litt tid å få på plass dette nye kostholdet.
Etter råd fra Sofie Hexeberg om å øke inntaket av karbohydrater, i tillegg til 800mg magnesium (råd fra deg) og et glass saltvann om kvelden(råd fra fastlege), så hjalp det endelig på krampene mine.
Jeg har ikke vært flink til å regne ut energifordelingen, men har trodd at jeg har lagt på 30-50 karbohydrater. Når dette er for lite hvordan skal jeg da tenke i forhold til å ikke legge på meg? Nå var jeg kommet akkurat dit jeg vil være med vekta.Hva må jeg redusere for å kompensere karbohydratene?
Takk for en flott klubb, utrolig fint å kunne stille spørsmål, motta informasjon, og ikke minst få tilgang til gode oppskrifter.
God sommer, håper det snart kommer noe skikkelig sommervarme!!!
Hvorfor frø i forhold til korn?
Når man har matvareintoleranse hvor mye kan man forvente at dette tas hensyn tll på spisesteder evt. på hoteller her i Norge og i utlandet.
Dette må jo være et utbredt problem for mange.Det er ikke så praktisk å dra med "matpakke" alle steder.
Hvis man får uventet besøk og ikke ha noe fristnde i huset og bor lagt fra butikk og kiosk,hva da.
Det er ikke alle som er klar over at an år på Lavkarbo.
beriten
Jeg lurer på om man rett og slett kan spise for mye til hvert måltid slik at magesekken utvider seg som igjen fører til at man trenger mer mat enn egentlig nødvendig. Altså, at dette pågår i lengre tid.
Mat er jo så godt og det er lett å overspise noen ganger.
Du har tidligere nevnt at jeg kan ta en prøve som viser sammensetningen av LDL-kolesterolet. Jeg nevnte det for legen min, men hun sa at det blir ikke gjort i Norge. At det gjøres i utlandet og koster flere tusen kroner. Hvor kan jeg evt. få gjort det her i landet? Jeg bor like utenfor Bergen.
Har jeg rett i at det på dette kostholdet (som jeg forøvrig er stor tilhenger av over flere år) er enda viktigere å kjenne etter på kroppen hva kroppen har behov for eller er det bare at min bevissthet har blitt større? Jeg har startet også denne dagen med to piller Metformin til frokost også velger jeg å se hva som skjer.
Ønsker deg en veldig god sommer!
Har gått på lavkarbo i snart et år, med litt fra og til i perioder, var hos legen og tok blodprøver, kolesterolet var gått litt opp, men det dårlige kolesterolet var gått ned fra 4,1 til 3,8, det syns jeg var overaskende. Men jeg hadde litt forhøyet leververdi, kan det ha noe med kostholdet og gjøre? Hilsen EMEB
Er "insulinresistent" en kronisk sykdom, eller vil lavkarbokosthold i x-antall måneder gjøre at en blir "normal" igjen? (under forutsetning av at en har LC livstil, og ikke bare kjører LC som en diett i noen mnd)
Jeg lager egne kornblandinger, supermat o.l - hvordan regner jeg ut næringsinnhold?
Jeg har til nå addert opp eks alt fettinnhold, hva de forskjellige ingrediensene inneholder pr 100 gr. Deretter delt summen på antall ingredienser (eks 4 forskjellige frøtyper) som vil bli gjennomsnittlig fettinnhold på 100 gr.
Høres det fornuftig ut?
Eller eks en salatblanding med diverse ingredienser?
Eller hjemmelaget sjokolade (rå sjokolade med hampfrø)?
Hvordan legger jeg dette inn i Kostdagboken?
På forhånd tusen takk!
Et par spørsmål
1. Jeg har for 1,5 mnd siden startet å trene CrossFit som er en intensiv form for trening. Jeg har ikke funnet helt ut av hvor lenge i forveien og hvor mye jeg skal spise før trening. Jeg leste noe om at man ikke skal spise karbo før trening, og heller ta dagens porsjon karbo etter trening for restitusjon av muskler. Jeg er mye lenger mett med lavkarbo, og er derfor ofte tung i magen når jeg skal på trening. Jeg blir også ofte kvalm midt i treningen, og har ikke funnet ut om kroppen bare syntes treningen er hard eller om årsaken er hva og når jeg spiste. (jeg har ikke skrevet noe om kropp, alder, hva jeg spiser el.l, men håper et generelt svar fra deg vil være til hjelp :) )
2. Ser det står en del om %-vis inntak av protein, karbo og fett. Lager man/dere en måltidsplan slik at man vet ca hvor mye man får i seg? Pr nå fyller jeg bare ut Kostdagboken og krysser fingrene for at det blir sånn ca rett. Så lenge karboene er på ca 50, og at Fett% tar størstedelen av sirkelen, så har jeg ikke tenkt så mye på protein o.l. Prøver også å unngå at kaloriene kommer over 2000.
På forhånd tusen takk!
Tidligere nettmøter
Kolesterol
Diabetes type 2
Generelle spørsmål om mat og helse
Generelle spørsmål om mat og helse
Matintoleranser
Migrene
Generelle spørsmål
Generelle spørsmål om mat og helse
Generelle spørsmål om mat og helse
Spørsmål om diabetes type 1 og 2
Generelle spørsmål
Generelle spørsmål
Generelle spørsmål
Generelle spørsmål
Det franske paradoks
Diabetes
Generelle spørsmål om mat og helse
Generelle spørsmål
Spørsmål om diabetes type 1 og 2