Erik Hexeberg
Avholdt
Generelle spørsmål om mat og helse
30 Januar, 2013 18:00 - 30 Januar, 2013 19:00
Still spørsmål allerede i dag.
Har et spm ang søtningsmidler. Jeg har brukt sukrin, men syns dette er veldig søtt og ubehagelig. Litt vanskelig å forklare, men det virker "kaldt" og har en nesten metallisk smak.
Finnes det noen alternativer som er like bra å bruke.
Prøver helst å unngå søtt, men i noen tilfeller må jeg bare ha det.
Hvorfor kan jeg drikke te, men ikke kaffe? Kofein i begge. Savner en kaffekopp i uka...
Jeg går på ekstrem lavkarbodiett og strever litt med fettet. Det vil si; etter at jeg begynte å føre inn hva jeg spiste i kostdagboka, ble jeg sjokkert over hvor mye energi som kom fra fett. Jeg har derfor gradvis kuttet ut en del at fettet for å komme på et akseptabelt kaloriinntak per dag. Men mindre flytende fett, har også ført til at magen har blitt tregere. Eller kan det være en annen årsak?
spm gjelder ulculøs colitt... kan du si noe om hvorfor dette oppstår, og hva kan være utløsende faktorer...er noen mer utsatt enn andre? kan et dårlig balansert kosthold gi uc? og hvordan behandler du dette i forhold til kosthold/medikamenter? takknemlig for svar
Hun er sprek og i god form på vanlig kosthold,
men nå når jeg vet bedre" har jeg jo lyst til å introdusere henne for lavkarbo.
Men nøler litt - da jeg ikke tror motivasjonen er helt på topp for masse nytt.
Og vil jo ikke ødelegge noe som ser ut som fungerer ....
Etter flere år på lavkarbo var jeg kvitt alle mine hudplager, betennelser osv., bortsett fra to: En meget irritert hodebunn med skorper av flass/sår, samt hyppig kramper i hender, føtter, legger.
I ditt forrige nettmøte ba jeg om råd mht vektnedgang og du anbefalte å kutte ut meieriprodukter (minus smør). Nå er disse plagsomme tilstandene borte. Jeg er gledelig overrasket. Kan det være melkeproteinet jeg ikke tålte?
Jeg skal ned ganske mange kg mellom 15 og 20 til (gått ned 12). Begynner å få dreisen på maten, veier noen dager innimellom og fører inn her slik at jeg holder kontroll...
Vektnedgangen stoppet plutselig opp for et par uker siden og jeg lurer på hvorfor (den hadde da stått stille en måneds tid) - kan det være fordi jeg plutselig begynte å trene igjen? 3-4 ganger i løpet av en uke eller fikk jeg et så kalt platå?
Gjorde som anbefalt og økte karbo inntaket en ukes tid og vips så begynte jeg å gå nedover igjen - skal sies at jeg heller ikke trente den uken pga mye jobbing.
Så lønner det seg for meg å trene, rent vektmessig sett? Vet jo det er bra for kroppen uansett, men ønsker forholdsvis kjapp nedgang pga ønsker barn og jeg har PCOS og fibromylagi og derav litt plager. Skal sies at jeg går min 30 minutter om dagen, som regel opp i mot en time!
Takker for svar :)
Betyr dette rett og slett og vente med å spise til man er sulten ?
Aller ha dager med flytende føde ?
Mark Sisson s norske bok, ble det nevnt som motsats til anbefalingene om å spise 6 måltider om dagen..
Dere skriver mye om overvekt men hva slags råd gir dere til de som ønsker seg opp i vekt og som har problemer med å legge på seg og hvorfor?
Jeg leste et sted at stivelsen i poteter forsvinner når den avkjøles etter koking. Stemmer det? og vil det da være greit å spise poteter til middagen likevel?
Hva slags kosthold vil dere anbefale en med magesår? Hva skal en unngå? Sterk mat og syredannende mat? Noen tips og råd?
For å erstatte potetene er jeg avhengig av å øke andelen av rotgrønnsaker, både for å bli mett (jeg er storeter), men også for å få i meg de næringsstoffene disse grønnsakene inneholder. Jeg har, samlet sett, et ganske stort konsum av mettet fett. Min BMI er 18,6, og utover dette med rotgrønnsaker er jeg en ganske asketisk lavkarboist.
Ved siste legebesøk i mai 2012 var total K, som forventet, tydelig forhøyet (8,8) og HDL 1,8, som igjen gir en noe ugunstig ratio. Dette var etter 2 mnd. med lavkarbo, og HDL var på vei oppover, og triglyceridene på vei nedover, så jeg synes ikke dette er så mye å bekymre seg for.
Spørsmålet mitt gjelder i grunn bare første delen av teksten, nemlig om rotgrønnsaker, men synes du det er betimelig å kommentere andre ting, so be my
guest !
Jeg har begynt på lavkarbo nå etter jul og er veldig tilfreds med det.
Jeg begynte hovedsaklig på grunn av migrene som hadde blitt verre det siste året. Etter en mnd på lavkarbo har jeg ikke hatt migrene og den murrende hodepinen jeg også har slitt med er borte! Ren lykke!
I tillegg til problemene med migrene ønsker jeg også å gå ned fem kilo.
Synes det går veldig greit å spise slik jeg gjør nå. jeg bare lurer på dette med sukkerfrie produkter.
F.eks tyggis og pastiller der det står sukkerarter og sukkeralkoholer i innholdsfortegnelsen. En venninne av meg sa det var greit å spise tyggis da det inneholder sukkeralkoholer som ikke påvirker blodsukkeret.
Stemmer dette?
Takk for svar og et fint forum for en nybegynner:)
Skulle så gjerne sett en "2 weetbix med 1 skje syltetøy-uten-tilsatt-sukker og skummetmelk" som var min frokost i "alle år" når jeg har prøvd å kaloritelle meg ned i vekt :D
Er i mitt 5. år på LCHF og det fungerer utmerket. Men hadde håpt at mitt behov for østrogen i forbindelse med overgangsplager skulle minkes. Dette har ikke skjedd. Forsøker å kutte ut østrogen i perioder, men føler meg nedstemt og amper. Finns der noen alternativer for meg?
Anyway:
Hvor lang tid etter overgang til lavkarbokosthold tar det vanligvis før blodprøvesvar for kolesterol/triglyserider osv stabiliserer seg?
Er ei dame på 52 år, 167cm høy, har spist lavkarbo i over 4år. Normal fordøyelse nå. Problemet er at jeg går lite ned i vekt og midjemålet for høyt.
Startet på 77 kg, nå 73 kg. LV på 93 cm som bør være ca 80 cm.
Trener aerobic/ stepp + styrke 3 dg i uka.
Spiser 15 - 25 g karbh. pr.dag
80 - 100 g protein
150 - 170 g fett ? usikker
LIgger i % på 3-5 karb. 19-23% protein 75-80 % fett
Glad i ost, fløtesaus, smør og kaffe m/ fløte.
Spiser ofte 2 små knekkebrød m/smør og ost til kveldsmat etter trening ( kl.21) Spiser 4 måltid pr dag. Når det er selskap er karbo. på 30 - 50 g. Hva gjør jeg feil?? Vanskelig å skrive ned noe mere. Enklere hvis du kunne sett kostdagboka mi.
Han ene hadde typisk mannlig form, med magen hengende over beltet og relativt tynne ben/rumpa
Han andre hadde litt lovehandles/mageflesk, men mye fett på lår og rumpe.
Hva som skiller fettlagringen når det gjelder menn?
Er det andre grunner enn muskelmasse som gjør at menn generelt går raskere ned i vekt enn kvinner når de finn ut de skal slanke seg?
Jeg målte kolesterolet og diverse andre faktorer i juni ved oppstart med LCHF i juni 2012. Når kan jeg forvente at kolesterolet/andre faktorer har stabilisert seg, sånn at jeg kan se helseeffektene også i blodprøvene? (sånn bortsett fra vektnedgang, bedre opplevd helse, bedre opplevd energi, bedre opplevd ditt og bedre opplevd datt?)
Hei, med mistanke om lavt stoffskifte gikk jeg til legen for en stund siden å sjekket, men mine verdier var normale ble det sakt. Etter å ha tatt en såkalt ( tanita , Body composition analyser ) kom det fram at eg nesten ikke har forbrenning i det hele tatt, er 26 år men har en forbrenning som kan sammenliknes med enn 38 åring !!, damen ble overrasket over gode verdier på fett og bmi til tross for lav forbrenning. Mitt spørsmål er da om eg har lavt stoffskifte alikevell ? at det kanskje ligger rett over grensen slik at eg ikke får konstantert det hos legen, spiser lavkarbo , men trudde det skulle øke forbrenningen ?
Hvilke kostanbefalinger vil dere gi til en person på 55 år som skal i gang med en hepatitt C-kur? Kuren skal gå over 6 mnd. og har relativt store bivirkninger for de fleste. Normalt god helse fra før. Aldri brukt rusmidler utover vanlig bruk av alkohol.
Har vært på lavkarbo 1,5 år, og gått opp ca seks kilo, har aldri veid så mye før.
Jeg er i gang med å registrer inntaket på Mine Måltider, og skal få orden på dette.
MEN
Det aller viktigste for meg å vite er om dette har vært helsefarlig for meg mht hjerte-kar?
Eller er dette en annen type vektøkning som ikke har paralelle i fht avleiringer i blodårer?
Jeg er disponert for høyt blodtrykk og relatert, da moren min har det, og har hatt bypass.
(har forøvrig satt meg opp på telefonkonsultasjon og blodprøvetest hos dere)
Jeg håper jeg ikke har utsatt meg for mere risiko ved å legge på meg.
I tilfellet jeg har, håper jeg på effektive tips for å redusere risikoen.
Jeg er en dame midt i 40 årene og har nå holdt på en stund å finne ut om jeg har meniskskade eller artrose i det ene kneet. Har vært til forskjellige undersøkelser, de lærde strides. Sist uke var jeg på Volvat til konsultasjon hos ortoped, han foreskrev preparatet Glucosamine plus extra strength. Dettte skal jeg ta i tre måneder for å se om det hjelper mot mine plager.
Etter jeg fikk melding fra ortoped i oktober om mulig artrose, har jeg kuttet ut all form for sukker og det som omdannes til sukker i kroppen. Har holdt meg til lavkarbo i lang tid, men nå er jeg ennå mer fokusert på å holde dette kostholdet strengt pga redsel for artrose. Har også merket positive tall på vekta, siste to år har jeg gått ned 10 kilo.
Jeg kjenner på kroppen at jeg er lettere og klarer anstrengende oppgaver lettere. Har ca 20 kilo til jeg er normalvektig (mitt mål) men fokuserer heller på helse og hvordan jeg føler meg, så får vektreduksjon være en positiv bivirkning.
Mitt spørsmål er hva du tenker om det preparatet legen foreskrev meg, har det hensikt å ta det eller vil et kosthold basert på fet fisk, kjøtt, fett, varierte grønnsaker, meieriprodukter og tilskudd av trankapsler være nok?
På forhånd takk for svar.
eg har lagt om til lavkarbo for 2 år siden og har hatt stor helsegevinst.Men sist eg var hos legen hadde kolestrolen gårr opp. Kan det ha sammenheng med at stoffskifte var i ulage(har fjernet skjoldbrukskjertel). Nå var dei prøvene fine men kolestrol var likt- Hilsen Hjertedamå
Kroppen føles bra med denne fordelinga men er usikker på om jeg hadde gått ned mer om jeg fikk i meg mer fett og mindre proteiner, men føler da at kostholdet blir veldig ensformig og er redd for å bli lei. Vil jo gjerne fortsette m denne type kosthold videre.
Jeg har over flere år vært ganske flink til å holde meg under 20 gram karbo/dag. For å få til vektreduksjon har jeg, sluttet med meieriprodukter (bortsett fra smør). Og det hjelper. Som erstatning bruker jeg kokosmelk (1 g karbo, 21 % fett), 3-4 bokser i uka. Lager kakao, som metter godt. Tror du det er usunt med så mye kokosmelk?
Jeg glipper innimellom og spiser enkelte måltider med mange karber og må derfor sette insulin deretter. Dette er ikke godt hverken for psyken, humøret, diabetesen eller vekten min. Jeg har stått mer eller mindre stille de siste to årene.
Jeg har fundert på om det kunne la seg gjøre for meg å spise litt knekkebrød for eksempel. Tror da at jeg må tenke kaloritelling og innta mindre fett.
Tror du at jeg har rett i dette og hva tror du økt insulinmengde vil si for vekten min over tid?
Jeg tenker en ss tran til frokost og to knekkebrød til lunch med pålegg og grønnsaker på. Middag er bestandig rent kjøtt eller fisk med ulike grønnsaker til.
Grunnen til at jeg tenker endring i kostholdet er for at jeg skal klare å spise likest mulig over tid, - på en best mulig måte for meg.
Tidligere nettmøter
Kolesterol
Diabetes type 2
Generelle spørsmål om mat og helse
Generelle spørsmål om mat og helse
Matintoleranser
Migrene
Generelle spørsmål
Generelle spørsmål om mat og helse
Generelle spørsmål om mat og helse
Spørsmål om diabetes type 1 og 2
Generelle spørsmål
Generelle spørsmål
Generelle spørsmål
Generelle spørsmål
Det franske paradoks
Diabetes
Generelle spørsmål om mat og helse
Generelle spørsmål
Spørsmål om diabetes type 1 og 2