Erik Hexeberg
Avholdt
Spørsmål om diabetes type 1 og 2
29 Mai, 2013 18:00 - 29 Mai, 2013 19:00
Har du noe du lurer på om diabetes? Er det noe du lurer på i forhold til kosthold for diabetikere? Det finnes ikke dumme spørsmål - ikke vær redd for at spørsmålet er for enkelt!
Nå er det jo tid for is (joda, det ER det ;) og for en x-kcal teller, så har jeg jo lyst å kunne kose meg med en FLØTEis for engang skyld, etter å ha spist saftis pga kaloriene.
Eller, sier du også at jeg bør velge saftisen (15g/100 g, 0 fett) fremfor kroneisen (35 g karbo/100 g, 12 g fett)?
Hei, jeg er allergisk for nøtter. Ser at i oppskriftene på lavkarbo benyttes mye nøtter, har dere et annet alternativ som jeg kan erstatte nøtter med?
På forhånd takk for svar.
Håper at jeg denne gangen klarer det.... Vet det er viktig, rett og slett for å ha glede av livet.Lurer på om du har erfaring med sukkeravhengighet? Blir tung i tankene straks blodsukkeret synker, selv om det ikke er lavt. Fryktelig å bli så deppa... Stabilt blodsukker er nok det beste. Så da er jeg vel på rett vei...??
Jeg tillater meg et spørsmål som ligger noe utenfor temaet for debatten. Jeg har fulgt et LCHFkosthold siden mars ettersom jeg fikk barn for 4 måneder siden og har noe overvekt etter svangerskapet. Jeg har også påvist PCO fra tidligere, men er vanligvis normalvektig. Mitt spørsmål er knyttet til utslett som har oppstått etter at jeg endret kostholdet. Utslettet er lokalisert i nakken, fra hårfestet og 1-2 cm nedover, og det strekker seg frem mot ørene. Det kan utseendemessig sammenlignes med elveblest og det klør intenst. Jeg har erfart at Canesten hjelper mot kløen, men utslettet vedvarer selv om det tørker noe inn etter 4-5 dager. Det er nå det tredje utbruddet jeg har siden mars og jeg registrerer at dette på andre forum knyttes mot kosthold, LCHF og ketoner. Jeg kan derimot ikke finne faglitteratur og forskning som omhandler denne bivirkningen, har du kjennskap til dette? Jeg kan tilføye at jeg ligger på ca 30 g karbohydrater per dag ettersom jeg ammer, og av samme årsak har jeg heller ikke introdusert nye og ukjente matvarer som kan tenkes knyttet til utslettet. LCHF er et kosthold som jeg trives svært godt med men situasjonen slik som beskrevet gjør meg usikker vedrørende fortsettelsen.
Med vennlig hilsen Cathrine
2 skiver til frokost - Hvitost
2 skiver til lunsj - Skinke
3 poteter til middag + (Fiskepudding/servelatpølse/Vossakorv/Fiskekaker i brun saus/Kokt torsk)
2 skiver til kvelds - Brunost
1 skive til sen kvelds - 1/2 boks tunfisk + 1 rad melkesjokolade
At han har lagt på seg, mistenker vi nok er mest fordi han har fått mye lavere aktivitetsnivå etter hun flyttet ut, samt at han sluttet å røyke (etter 50 år) for et års tid siden.
Helsen hans er ikke spesielt god etter så mange år med røyking, han har hatt endel drypp osv osv.
Hvordan er det med utviklingen av diabetes? Går det gradvis, eller vil det være noe som han kan plutselig få utfra at kostholdet hans nå er blitt veldig ensidig siden min mor ikke er der og sørger for grønnsaker/variasjon i middager/pålegg? Hvordan vil han evt kunne oppdage dette?
(Han ble jo veldig nysgjerrig på mitt kosthold siden han så jeg hadde gått ned 25 kg siden sist, men ble jo stresset da jeg skulle vise han hvor lett det var å lage andre ting enn de 5 rettene han klarer å lage, og hvor utav komfortsonen han ble da jeg foreslo å spise litt mer pålegg og heller halvere antall brødskiver)
Mannen min er 51 år, og etter et helt liv med feil mat (han er spansk og sukker og bakeverk utgjør stor del av kostholdet) har han fått veldig høyt sukker. Han tar tabletter for å holde sukkeret nede. Det høye sukkeret (iflg.legen) drar også med seg noe forhøyet kolesterol og blodtrykk)
Vi skiftet til lavkarbo for 2 år siden, men han strever fremdeles med dette. For 1/2 år siden oppdaget jeg at han spiste for mye frukt og at det ble litt sukker i kaffen innimellom, og han snudde da på dette.
Det eneste han nå spiser som jeg vet innvirker er litt frukt. Han spiser ikke mye, men det blir nok en frukt (eple, en kiwi, en pære etc) om dagen. Han kombinerer det alltid med et måltid eller nøtter for å holde blodsukkeret stabilt.
Han trener 3 ganger i uken, og spiser som sagt lavkarbo. Likevel går ikke sukker ned, og han som ellers er slank og med noe muskler (pga helsestudio) har "ølvom" som plager ham.
Hva er det vi gjør feil? Må han kutte frukten helt, eller er det bare at kroppen trenger mer tid på å snu? (som sagt, bare 6 mnd siden vi rettet på "feil")
På forhånd takk
Tidligere nettmøter
Kolesterol
Diabetes type 2
Generelle spørsmål om mat og helse
Generelle spørsmål om mat og helse
Matintoleranser
Migrene
Generelle spørsmål
Generelle spørsmål om mat og helse
Generelle spørsmål om mat og helse
Spørsmål om diabetes type 1 og 2
Generelle spørsmål
Generelle spørsmål
Generelle spørsmål
Generelle spørsmål
Det franske paradoks
Diabetes
Generelle spørsmål om mat og helse
Generelle spørsmål
Spørsmål om diabetes type 1 og 2