Erik Hexeberg
Avholdt
Generelle spørsmål
26 Juli, 2013 18:00 - 26 Juli, 2013 19:00
Har du noe du lurer på om lavkarbokosthold? Er det noe i kostholdsdebatten som opptar deg? Det er lov å spørre om alt du lurer på - så skal jeg svare så godt jeg kan!
Hei Erik! Jeg er en kvinne på 60 år og har lavt stoffskifte. Jeg begynte på lavkarbo for 2 år siden og har vært veldig standhaftig vil jeg si. Jeg har vært normalvektig hele tiden. Men når jeg måler tyroxinnivået mitt hos fastlegen, er det absolutt ingen endringer. Jeg tar Levaxin, 1 tablett 5 dager i uken og 1/2 tablett 2 ganger i uken. Tyroxinnivået er helt normalt sier legen. Hvorfor er det ikke endring? Takknemlig for svar!
Hei! Jeg er svak for kremfløte og bruker det mye i både mat og drikke da jeg kan bli helt "hekta" på fløte. Mulig dette svekker min vektnedgang noe, siden jeg bruker svært lang tid på å gå ned i vekt tross av at jeg spiser mellom 10-20 gram karbo pr dag, og likevel kan stå helt stille-og faktisk gå opp litt fra uke til uke. Men det jeg lurer på er; er det bedre å bruker laktosefri kremfløte kontra vanlig kremfløte for meg med insulinresistens, med tanke på vektreduksjon? Ser at det står på kartongen at melkesukkeret er tatt bort ifra den laktosefrie. (men det er mulig erstattet med annen type "sukker" siden det er 3.0 g karbo i denne, kontra 2.9 g karbo i den vanlige kremfløten.) Hva mener du? Bør jeg kutte ut fløten på sikt kanskje??? Takker for svar!
(https://www.facebook.com/pages/SKUMPINNER/191984020879223)
Utfra hva jeg leste var det 75% maismel, 25% hirse og vann.
Er det jeg som er blitt helt anti-karbo som reagerer kjempenegativt på dette produktet? For da jeg i harnisk fortalte dette til mine småbarnsvenninner ble superivrige og ville vite hvor jeg hadde sett det, for de hadde hørt så mye positivt om det.
I en tidligere nettmøte skrev Sofie noe om at kalde poteter ikke påvirket blodsukkeret på samme måte som varme. Vil det samme da gjelde f.eks chips?
Dame (38)
jeg har spørsmål ang. sukkerfrie produkter. Jeg kjøper Fribol produkter på apoteket fordi disse er sukkerfrie, og er også anmerket med lite-til-ingen-karbs. På den måten kan også jeg nyte litt "sukkertøy og godteri" :)
Men, så ser jeg på f.eks. Repsil, tyggegummi, samt andre typer drops/produkter som også er sukkerfrie, men hvor det likevel er høyt innhold av karbs. Hvorfor er det sånn? Og kan man likevel spise det? Tenker på f.eks. Sukrin hvor det også er høyt innhold av karbs men som likevel er helt trygt... Finnes det en enkel oversikt over hva slags produkter (med søtning, dog uten sukker) som til tross for høyt innhold av karbs likevel kan nytes??
På forhånd takk! :)
Hei, jeg har nylig lagt om til lavkarbokosthold/livsstil. Alt ser ut til å gå bra, og jeg trives med maten. Har ikke hatt det helt store vekttapet ennå, men har forstått det slik at det tar lengre tid før kroppen kommer i vektnedgangsmodus hvis man har vært jojoslanker, slik jeg har vært. Som sagt trives jeg med maten, men jeg er ikke glad i fet fisk! Jeg kan spise røkt laks/ørret og litt peppermakrell som pålegg eller i salat, og jeg spiser kveite, men jeg kan ikke fordra sild og makrell som middag og oppdrettslaksen frister ikke meg som er vant med villaks fra da jeg var barn. Nå tar jeg Omega 3-tilskudd i form av selolje for helsens skyld, men vil det være problematisk i forhold til kostholdet at jeg ikke spiser fet fisk? Kan legge til at jeg spiser mye torsk og sei, og ferskvannsrøye og ørret når jeg får tak i det.
Hei, og takk for flott klubb som er til utrolig stor hjelp for meg og min familie med fedmeproblemer og PCOS. Jeg har ikke et spørsmål til deg denne gangen, men vil gjerne komme med en oppfordring. Etter at min datter har tatt matvareintoleransetest hos dere ser vi hvor vanskelig og tidkrevende det kan være å finne passende oppskrifter. Vi håper derfor at dere vil legge inn flere filter i oppskriftsbasen deres slik at vi lettere kan finne oppskrifter f.eks. uten melk, hvete og mandler. Ønsker igjen å takke for den gode hjelpen dere yter, og ønsker dere alle en fortsatt god sommer;-)
Hadde et hjerteinfarkt ii slutten av mai, og fikk beskjed å " slutte med Hexeberg tullet". Det har jeg nektet ,for når jeg fikk listen med hva jeg skulle spise,så verket jeg i hele kroppen og magen gikk i stå.
Derfor har jeg selv lagt meg på ca50 karbo pr dag.
Men det kanogså bli dager med 26,5 karbo, 67,8 protein og 122 fett. 1487 kalorier
Er dette galt av meg? En av turnuslegene ved SUS var ikke enig med å gi meg en liste med nøkkelhull og Vita Hjertegod produkter?
Skal til kontroll med nye blodprøver i august og er veldig spent på resultat.
Skal oppholde meg i vårt hus i Alicante i to måneder og tar en tur og ser på El Marcat hvordan dere har fått det.
Har vært på kurs med Gunn - Karin her i Rogaland . Har alle bøker og blir overbevist at jeg er på rett vei?
God sommer fra Rogaland
jeg har levd på lavkarbo siden august 2012, altså snart et år, og trives veldig godt med dette kostholdet - vekten går riktig vei (saktere nå enn i begynnelsen, men det er helt greit), og det viste seg i januar i år at dette kostholdet også hadde særdeles positiv innvirkning på vårdepresjonen min på den måten at den uteble *hurra*!
Men det jeg lurer på er om lavkarbokost kan påvirke kroppen hormonelt på noe vis, på den måten at menstruasjonen blir uregelmessig og kommer helt ut av kontroll?? Dette begynte i liten skala i perioden da jeg la om til lavkarbo, og jeg opplevde en del mellomblødninger, men det har på en måte eskalert slik at jeg flere ganger nå har opplevd å ha mens i tre uker og pause i bare en uke (dette er så klart fryktelig irriterende og slitsomt). Fastlegen min mener at lavkarbo`en er "den skyldige" i dette, men har henvist meg videre til gynekolog (det er bare så frustrerende å på vente på innkallelsen). Og, jeg vil jo ikke slutte med lavkarbo!!!
Jeg mener likevel det kanskje er flere faktorer som kan være "skyldige" - jeg bruker f.eks. p-piller, og måtte i en periode bruke et annet merke enn de jeg brukte til vanlig (de to merkene ble sagt å skulle være "identiske"). Min mor mener kanskje det allerede kan være overgangsalder som er på tur, da både hun og hennes mor opplevde dette i tidlig alder (midten av 30 til 40...og jeg er nå 38).
Så, hva mener du? Er det lavkarbo`en som er "skyldig"? Og hva gjør jeg??
sånne små funderinger man gjør seg.... Har nettopp gått en ganske lang fjelltur og *noen* hadde glemt igjen den lekre LC matpakken på disken, samt vi droppet frokosten siden vi planla å spise frokost på fjellet, sånn at at jeg ble gående "fastende" i 6-7 timer på vann og rumlende mage. Bortsett fra den rumlende magen, så var jo formen super. Ingen slapphet eller "sur og gretten".
Om dette nå hadde skjedd med en "vanlig" dame som spiser "vanlig kosthold", ville ikke det blitt en ganske guffen tur for henne? ville hun ha blitt "pigg" igjen etter etpar timer og kroppen begynt å "gå på fett" eller blitt bare mer og mer uvel pga lavt blodsukker?
Oliven og avokado liker jeg ikke. Hvilken type mat inneholder det man skulle ha mest av.. var det Omega3, eller omega 6?
Vekta går selvsagt opp nokså umiddelbart, men spørsmålet mitt er dette: Er det mest vann som lagres eller er det fett som må forbrennes igjen? Er rett tilbake på streng lavkarbo dagen etter, og kjenner ikke noe spes søtsug etter en slik utskeielse.
Slik var mine prøver: LDL 3,1 HDL 1,0 CRP 3,8 S-kolestrol 5
Glyko Hb 6,2 S Alat 56 S gluk 6,6
Kan jeg fortsette med lavkarbo med 50 g?
Tidligere nettmøter
Kolesterol
Diabetes type 2
Generelle spørsmål om mat og helse
Generelle spørsmål om mat og helse
Matintoleranser
Migrene
Generelle spørsmål
Generelle spørsmål om mat og helse
Generelle spørsmål om mat og helse
Spørsmål om diabetes type 1 og 2
Generelle spørsmål
Generelle spørsmål
Generelle spørsmål
Generelle spørsmål
Det franske paradoks
Diabetes
Generelle spørsmål om mat og helse
Generelle spørsmål
Spørsmål om diabetes type 1 og 2