Erik Hexeberg
Avholdt
Generelle spørsmål
8 August, 2013 15:00 - 8 August, 2013 16:00
Har du noe du lurer på om lavkarbokosthold? Er det noe i kostholdsdebatten som opptar deg? Det er lov å spørre om alt du lurer på - så skal jeg svare så godt jeg kan!
I forhold til mitt forsøk på å bare spise lettsaltet torsk i fire dager lurer jeg på en ting til:
Det er så mange som sverger til faste i disse tider. Har lest en del om det. Jeg har diabetes 1 og jeg har behov for å spise for å stagge blodsukrene mine og holde diabetesen i sjakk. Ser at jeg klarer helt fint å spise 0 gram karber i fire dager, ha rolige spinningtimer og ha god energi.
Tenker du at det kan virke gunstig for meg å innføre en slik ren fiskedag hver uke, som en "mild form for en slags faste"?
Takk for fine sider! Jeg har vært plaget med hetetokter i 7 år ifb med overgangsalderen. Lavkarbo lindret noe, men jeg fikk av og til kramper i føttene om natta. Begynte med magnesium, og hetetokter er omtrent helt borte! Kommentarer?
Her forleden falt jeg for fristelsen til å spise en is, en sandwich. Tidligere og senere samme dagen spiste jeg fettrik, riktig LCHF mat. Så mot slutten av dagen i kostdagboken at energiprosenten for karbohydrater dalte ettersom jeg spiste mer fett, men korboinnholdet for dagen ble på 11%, protein på 9% og fett på 77%. Har det noe for seg å fylle på med rikelig fett samme dag etterpå en slik bommert?
Jeg lurer på om det er forskning i gang i Norge på lavkarbo. V hører stadig kritikerne si at det kan være farlig. Hadde vært deilig å slå i bordet med en forskningsrapport.
Den består av 400g lettsaltet torsk fordelt på dagens måltider i fire dager. Altså tilnærmet 0 karber og bare penslet med olivenolje før tilberedning.
Regner med å drikke farris for ikke å bli for slapp! :)
Wish me luck!
Jeg har handlet inn og laget ferdig maten til i morgen. Skal klare fire dager!
Som du skjønner er jeg veldig spent på hva du tenker om dette.
Jeg har en venninne som har gått på easylife, mener å huske det er shakes inntil 2 måneder (600kcal/dag) deretter over på tallerkenmodel (myndighetenes kostholdsråd). Hun har nå gått ned 12-15 kilo men har også fått veldig tynt hår. Hun spiser ikke fisk, tar ikke tilskudd så jeg anbefalte henne vitamin D + omega 3. Burde hun ta et vitamin B tilskudd?
Nevnte at hun burde ta en legetime, sjekke at alle verdier er ok. Har du noen tips/råd? Hva kommer dette hårtapet av? Jeg prøver å få henne til å spise naturlig lavkarbokost istedenfor måltidserstattere men etter at hun nå har gått opp 3 kg sverger hun til shakes og mener at det er det som fungerer! Jeg vet ikke hva som må til, kanskje må hun miste hele håret før hun skjønner at noe er kraftig unormalt med den dietten......
På forhånd, takk for svar.
Hei Erik. har du noen kommentar til dette med lavkarbo og jernmangel? http://www.vektklubb.no/artikkel/lavkarbo-kan-gi-jernmangel-21110415
Jeg er for tiden veldig matlei, men har funnet en "meny" som funker noenlunde ok. Den gir meg ca 1100 kcal pr dag; 20% karbohydrater, 20% protein og resten fett. Dette inkluderer en del egg, grov leverpostei, rent kjøtt, litt grønnsaker og noen rugsprø. Hvordan er denne fordelingen mtp å gå ned i vekt? Jeg har en del kilo for mye (sikkert et sted mellom 10 og 20), så jeg ønsker å holde meg til maks 1200 kcal pr dag. Trener moderat styrketrening og kondisjonstrening 2 ganger pr uke.
Ser jo at det også er en reaksjon fra kroppen for å holde meg unna mat som ikke er bra for kroppen, men det forsterket at jeg ikke klarte å spise lavkarbo. Nå håper jeg selvsagt på å ikke bli matforgiftet igjen, men har du noen tips for oss som ønsker å leve lavkarbo og som er så uheldig å bli matforgiftet?
ps magen min tåler meieriprodukter og mel.
Hva er de beste tipsene du vil gi til noen som har lekk tarm (LGS) som har lyst til å bli raskest mulig frisk?
Lever på streng lavkarbo til vanlig, men har en tendens til å "skli ut" når jeg er på ferie!
Har fått med meg at fisk inneholder omega 3 som er gunstig fett, men lurer litt på om det stiller seg anderledes når det er oppdretts fisk, eks laks som er foret med fiskefor av ymse innhold. Har oppdrettsfisk fortsatt omega 3? Vill laks er bedre har jeg hørt, men dyrt og ikke så lett å få tak i alltid. Spiser oppdretts laks 1-2 ganger i uka.
Kan en kjøpe kryddene og lage sine egne piller med vegetabliske gelantin kapsler? Er det like godt?
Hva kan være farene med et lavkarbokosthold? Hvilke symptomer indikerer at man burde øke karbohydratinntaket?
Hei! Jeg er en kvinne i begynnelsen av 40-årene, normalvektig og relativ sprek. Gluten- og melkeallergi, men dette er intet problem (spiser lavkarbo siden 2 år og lager maten vanligvis fra bunnen av). Jeg vil påstår at jeg spiser ganske så mye (sunn) fett og sikkert mer kalorier enn "er vanlig regnskap" tilsier, men så lenge jeg holder meg til 30 - 40 Kh om dagen, går jeg ikke opp i vekt og føler meg vel på alle vis. Nå til spørsmålet mitt: Jeg har aldri drukket mye alkohol, men har i det siste blitt glad i tørr hvitvin. Det blir aldri mer enn ett eller maks. to glass om gangen, men reaksjonene er ganske så sterke. Våkner om natten noen timer etter jeg har drukket vin, er svimmel og hjertet raser, i tillegg til at jeg føler meg "full" av bare ett glass vin. Jeg har lest en del om at man reagerer sterkere på alkohol på lavkarbo (og at fettforbrenningen stopper opp), men har du hørt om flere som reagerer så sterkt? Hvordan kan reaksjonene evt. forklares?
Har fått S - urinsyre på433
Jeg er 79 kg nå og har gått ned 7 kilo fra mai - slutten av juli. Håper å kommer til 70kg tilslutt
Kan urinsyren komme av proteinrik mat,fete sauser eller overvekt ?
Bruker
+albyl e samen med plavix 75mg og Ezeterol 10
Jeg har gått på lavkarbo i årevis og har fått mange helsegevinster. I tillegg sluttet jeg (for 8 mdr siden) helt med meieriprodukter, i håp om vektnedgang. Jeg har fått enda bedre helse av det. Jeg er konsekvent og jeg lager ghee, men er litt opptatt av kalsium. Kan jeg stole på at behovet dekkes via kosten eller er tilskudd å anbefale? Hvilke næringsmidler spesielt rike på kalsium?
Det sies at kolestrolet og liknende blir bedre på lavkarbo, men hvis man har fått plakk i blodårene, vil de også reverseres?
Leste vel en gang i VOF-"vitenskap og fornuft" tror jeg det var eller om det var på nett et sted, husker ikke helt. Men da hadde det blitt forsket på dette plakket. Og da fant de ganske mange forskjellige innkapslede virus og bakterier. Noe som også kan gi en forklaring på hvorfor mange får infarkt når de blir forkjølet.
Jeg forsto også ut i fra den artikkelen at dette plakket/avleiringene muligens kommer og går ut i fra infeksjoner man har i kroppen.
Stemmer dette? Eller har plakket/avleiringene kommet for å bli hvis man først har fått det.
Jeg har prøvd med 20 karbo, men jeg trives best med litt mer.
Jeg liker å ta et glass rødvin, men blir det litt mer, så begynner kroppen å reagere med verk. Slik er det også med Farris og kullsyren.
Skal ha ny blodprøve hos NY fastlege, så det skal bli gøy om denne snakker om " Hexeberg tullet" .
Jeg føler selv at dette kostholdet er det beste.
I 70 årene skulle alle bare spise fettfattig, alt fett på brød og kotteletter skulle bort.
Hvordan får en måle triglyserider pr telefon?
Hils Sofie er så glad for Lavkarbo klubben. Fint å kontrollere måltider. Takk
Tidligere nettmøter
Kolesterol
Diabetes type 2
Generelle spørsmål om mat og helse
Generelle spørsmål om mat og helse
Matintoleranser
Migrene
Generelle spørsmål
Generelle spørsmål om mat og helse
Generelle spørsmål om mat og helse
Spørsmål om diabetes type 1 og 2
Generelle spørsmål
Generelle spørsmål
Generelle spørsmål
Generelle spørsmål
Det franske paradoks
Diabetes
Generelle spørsmål om mat og helse
Generelle spørsmål
Spørsmål om diabetes type 1 og 2