Erik Hexeberg
Avholdt Generelle spørsmål
8 August, 2013 15:00 - 8 August, 2013 16:00
Har du noe du lurer på om lavkarbokosthold? Er det noe i kostholdsdebatten som opptar deg? Det er lov å spørre om alt du lurer på - så skal jeg svare så godt jeg kan!
6 August, 2013 22:20Hei igjen,
I forhold til mitt forsøk på å bare spise lettsaltet torsk i fire dager lurer jeg på en ting til:

Det er så mange som sverger til faste i disse tider. Har lest en del om det. Jeg har diabetes 1 og jeg har behov for å spise for å stagge blodsukrene mine og holde diabetesen i sjakk. Ser at jeg klarer helt fint å spise 0 gram karber i fire dager, ha rolige spinningtimer og ha god energi.
Tenker du at det kan virke gunstig for meg å innføre en slik ren fiskedag hver uke, som en "mild form for en slags faste"?
6 August, 2013 22:37Takk for fine sider! Jeg har vært plaget med hetetokter i 7 år ifb med overgangsalderen. Lavkarbo lindret noe, men jeg fikk av og til kramper i føttene om natta. Begynte med magnesium, og hetetokter er omtrent helt borte! Kommentarer?
6 August, 2013 16:05Her forleden falt jeg for fristelsen til å spise en is, en sandwich. Tidligere og senere samme dagen spiste jeg fettrik, riktig LCHF mat. Så mot slutten av dagen i kostdagboken at energiprosenten for karbohydrater dalte ettersom jeg spiste mer fett, men korboinnholdet for dagen ble på 11%, protein på 9% og fett på 77%. Har det noe for seg å fylle på med rikelig fett samme dag etterpå en slik bommert?
6 August, 2013 09:21Jeg lurer på om det er forskning i gang i Norge på lavkarbo. V hører stadig kritikerne si at det kan være farlig. Hadde vært deilig å slå i bordet med en forskningsrapport.
5 August, 2013 22:20Har blitt oppfordret av en av norges gode syklister med hensyn til en vektnedgangsboost nå etter sommerkiloene som har lagt seg på. Denne syklisten holder seg til lavkarbo i hverdagen og har selv fått oppskriften i far en personlig trener..

Den består av 400g lettsaltet torsk fordelt på dagens måltider i fire dager. Altså tilnærmet 0 karber og bare penslet med olivenolje før tilberedning.

Regner med å drikke farris for ikke å bli for slapp! :)

Wish me luck!

Jeg har handlet inn og laget ferdig maten til i morgen. Skal klare fire dager!
Som du skjønner er jeg veldig spent på hva du tenker om dette.
5 August, 2013 15:24Hei
Jeg har en venninne som har gått på easylife, mener å huske det er shakes inntil 2 måneder (600kcal/dag) deretter over på tallerkenmodel (myndighetenes kostholdsråd). Hun har nå gått ned 12-15 kilo men har også fått veldig tynt hår. Hun spiser ikke fisk, tar ikke tilskudd så jeg anbefalte henne vitamin D + omega 3. Burde hun ta et vitamin B tilskudd?

Nevnte at hun burde ta en legetime, sjekke at alle verdier er ok. Har du noen tips/råd? Hva kommer dette hårtapet av? Jeg prøver å få henne til å spise naturlig lavkarbokost istedenfor måltidserstattere men etter at hun nå har gått opp 3 kg sverger hun til shakes og mener at det er det som fungerer! Jeg vet ikke hva som må til, kanskje må hun miste hele håret før hun skjønner at noe er kraftig unormalt med den dietten......
På forhånd, takk for svar.
5 August, 2013 14:36Hei Erik. har du noen kommentar til dette med lavkarbo og jernmangel? http://www.vektklubb.no/artikkel/lavkarbo-kan-gi-jernmangel-21110415
5 August, 2013 12:27Jeg er for tiden veldig matlei, men har funnet en "meny" som funker noenlunde ok. Den gir meg ca 1100 kcal pr dag; 20% karbohydrater, 20% protein og resten fett. Dette inkluderer en del egg, grov leverpostei, rent kjøtt, litt grønnsaker og noen rugsprø. Hvordan er denne fordelingen mtp å gå ned i vekt? Jeg har en del kilo for mye (sikkert et sted mellom 10 og 20), så jeg ønsker å holde meg til maks 1200 kcal pr dag. Trener moderat styrketrening og kondisjonstrening 2 ganger pr uke.
4 August, 2013 12:28Jeg var uheldig og ble matforgiftet forrige helg av fisk. Det jeg reagerte på da var at det eneste jeg klarte å få i meg da og som fristet var usunne ting, brus, is, potetgull. Forstår jo at kroppen vil ha salt for å binde vannet. Men det som overrasket meg var at jeg ikke klarte å fortsette å spise lavkarbo. Lukte sansen ble veldig forsterket og nesten alt luktet grusomt.
Ser jo at det også er en reaksjon fra kroppen for å holde meg unna mat som ikke er bra for kroppen, men det forsterket at jeg ikke klarte å spise lavkarbo. Nå håper jeg selvsagt på å ikke bli matforgiftet igjen, men har du noen tips for oss som ønsker å leve lavkarbo og som er så uheldig å bli matforgiftet?

ps magen min tåler meieriprodukter og mel.
4 August, 2013 12:07Hva er de beste tipsene du vil gi til noen som har lekk tarm (LGS) som har lyst til å bli raskest mulig frisk?
3 August, 2013 18:49Når man er på ferie er det ikke alltid like lett å spise lavkarbo. Dersom kroppen til vanlig er innstilt på fettforbrenning og man jevnt over er i ketose, men spiser "vanlig" i en ferieuke, hvor lang tid trenger da kroppen på å finne tilbake til fettforbrenning og ketose?
Lever på streng lavkarbo til vanlig, men har en tendens til å "skli ut" når jeg er på ferie!
2 August, 2013 20:30Har fått med meg at fisk inneholder omega 3 som er gunstig fett, men lurer litt på om det stiller seg anderledes når det er oppdretts fisk, eks laks som er foret med fiskefor av ymse innhold. Har oppdrettsfisk fortsatt omega 3? Vill laks er bedre har jeg hørt, men dyrt og ikke så lett å få tak i alltid. Spiser oppdretts laks 1-2 ganger i uka.
2 August, 2013 19:30Å kjøpe gurkemeie kapsler og ingefær kapsler er kostbart i Norge.
Kan en kjøpe kryddene og lage sine egne piller med vegetabliske gelantin kapsler? Er det like godt?
1 August, 2013 08:19Hva kan være farene med et lavkarbokosthold? Hvilke symptomer indikerer at man burde øke karbohydratinntaket?
30 Juli, 2013 12:33Hei! Jeg er en kvinne i begynnelsen av 40-årene, normalvektig og relativ sprek. Gluten- og melkeallergi, men dette er intet problem (spiser lavkarbo siden 2 år og lager maten vanligvis fra bunnen av). Jeg vil påstår at jeg spiser ganske så mye (sunn) fett og sikkert mer kalorier enn "er vanlig regnskap" tilsier, men så lenge jeg holder meg til 30 - 40 Kh om dagen, går jeg ikke opp i vekt og føler meg vel på alle vis. Nå til spørsmålet mitt: Jeg har aldri drukket mye alkohol, men har i det siste blitt glad i tørr hvitvin. Det blir aldri mer enn ett eller maks. to glass om gangen, men reaksjonene er ganske så sterke. Våkner om natten noen timer etter jeg har drukket vin, er svimmel og hjertet raser, i tillegg til at jeg føler meg "full" av bare ett glass vin. Jeg har lest en del om at man reagerer sterkere på alkohol på lavkarbo (og at fettforbrenningen stopper opp), men har du hørt om flere som reagerer så sterkt? Hvordan kan reaksjonene evt. forklares?
29 Juli, 2013 09:33Det er flere som har hus i Spania. Vi lurer på om det vil bli dagseminar i spania? Krydder som gurkemeie, er det samme å kjøpe krydder i Spania og legge pulver i gelantinkapsler? Har det samme virkning som de dyre som vi kjøper i Norge til kr. 400 ?
Har fått S - urinsyre på433
Jeg er 79 kg nå og har gått ned 7 kilo fra mai - slutten av juli. Håper å kommer til 70kg tilslutt
Kan urinsyren komme av proteinrik mat,fete sauser eller overvekt ?

Bruker
+albyl e samen med plavix 75mg og Ezeterol 10
28 Juli, 2013 14:29Jeg har gått på lavkarbo i årevis og har fått mange helsegevinster. I tillegg sluttet jeg (for 8 mdr siden) helt med meieriprodukter, i håp om vektnedgang. Jeg har fått enda bedre helse av det. Jeg er konsekvent og jeg lager ghee, men er litt opptatt av kalsium. Kan jeg stole på at behovet dekkes via kosten eller er tilskudd å anbefale? Hvilke næringsmidler spesielt rike på kalsium?
28 Juli, 2013 12:43Hei

Det sies at kolestrolet og liknende blir bedre på lavkarbo, men hvis man har fått plakk i blodårene, vil de også reverseres?

Leste vel en gang i VOF-"vitenskap og fornuft" tror jeg det var eller om det var på nett et sted, husker ikke helt. Men da hadde det blitt forsket på dette plakket. Og da fant de ganske mange forskjellige innkapslede virus og bakterier. Noe som også kan gi en forklaring på hvorfor mange får infarkt når de blir forkjølet.
Jeg forsto også ut i fra den artikkelen at dette plakket/avleiringene muligens kommer og går ut i fra infeksjoner man har i kroppen.

Stemmer dette? Eller har plakket/avleiringene kommet for å bli hvis man først har fått det.
28 Juli, 2013 08:42Takk for råd i forrige nettmøte.
Jeg har prøvd med 20 karbo, men jeg trives best med litt mer.
Jeg liker å ta et glass rødvin, men blir det litt mer, så begynner kroppen å reagere med verk. Slik er det også med Farris og kullsyren.
Skal ha ny blodprøve hos NY fastlege, så det skal bli gøy om denne snakker om " Hexeberg tullet" .
Jeg føler selv at dette kostholdet er det beste.
I 70 årene skulle alle bare spise fettfattig, alt fett på brød og kotteletter skulle bort.
Hvordan får en måle triglyserider pr telefon?
Hils Sofie er så glad for Lavkarbo klubben. Fint å kontrollere måltider. Takk
© Lavkarboklubben AS
Dietika ASDr.Hexebergs klinikk