Erik Hexeberg

Avholdt
Generelle spørsmål
18 November, 2013 18:00 - 18 November, 2013 19:00
Er det noe du lurer på om lavkarbokosthold og helse? Ingen spørsmål er for enkle. Still dine spørsmål allerede I dag!
Hei, jeg har etter 4 år på LCHF prøvet meg uten melkeprodukter i snart 8 uker. Vekten går plutselig nedover igjen, og det føles bra. Hva slags mangler kan jeg få ved å spise lite melkeprodukter?
29/6 (nettmøte) Alat 56 Nå 43
HDL 1,0. Nå 1,2
LDL 3,1. Nå 3,3
Bruker Ezetrol 10mg og Plavix 75mg.
S- TSH 41
S- KOL 5,3
S-Fri T4 17
S-FriT3. 3,9
Er jeg på rett veg? Trenger jeg å komme til Sandvika ?
Men så sprekker jeg ,og då er det som om mage, leddene alt gjør opprør. Har fått beskjed av min lege att jeg har en "sart" mave, og mulig intoleranse not hvetemel.
Men spørsmålet mitt er; Kan kostholdet virke inn på kroppen så negativt ?
Jeg er også opptatt av vitaminer og mineraler i kosten.
Trenger vi kosttilskudd i tillegg til å variere mye i kvilke typer grønnsaker vi spiser?
Tar tran og er veldig fornøyd med det. Kroppen min liker fett og jeg er blitt en fettforbrenner. Presterer godt på trening men kroppen min minsker ikke i kilo. Jeg har som diabetiker i snart 40 år sprøytet kroppen min mer enn full av insulin og tenker at det er dette jeg traffes for nå. Lever veldig bra men undres over at kroppen ikke vil samarbeide til tross for høy kroppsvekt. Er 170 høy og veier i overkant av 84 kilo.
Du skev en gang til meg at du mente grunnen til at jeg ikke gikk ned mer en min insulinresistent. Jeg slo meg veldig til ro med det, - det hjalp psyken min i å tanke positivt :) Men tenker du at denne resistenten påvirker kroppen min livet ut, eller har du tro på at den vil endres til det positive over tid? Jeg er i overkant av 50 år.
Har nå forsøkt lavkarbo siden september. Var til konsultasjon hos Sofie i september. Blodprøver viser høy insulinresistens. Har kuttet ut alle former for bær i kosten spiser kun litt paprika og tomater i tillegg til grønsaker. Likevel rikker ikke vektnålen seg. Er det noe jeg gjør feil? eller er det bare noe vanskelig når man er 50 + Har også snakket med ernæringsfysiolog hos dere. Har i den anledning også redusert litt i proteininntaket. Blir ganske oppgitt over meg selv over at jeg ikke får fart på fettforbrenningen. Kan det ha med den noe forhøyede insulinresistensen å gjøre??
Har fått svar på Immunologiskw analyser.
Hva betyr de?
Latex RA test <12. Ref. Omr. 0 - 25 enhet IU/ ml
Anti -CCP. 2 Ref. ,< 20 ". " Units
Anti-RF IgM 10.*. ref. 0 - 6 Units grenseverdi
Antinukleære antistoff
ANA ( Elisa) 0,1. Ref. Omr. <1,0
Anti-n DNA( IF-teknikk). < 10 Ref. Omr< 10
Min lege antydet at jeg har fått leddgikt .?
Jeg lurer på hvorvidt hormoner påvirker vektoppgang når man går på lavkarbo. Har gått på lavkarbo i flere år nå og hatt en konstant fin vekt uansett hvor mye jeg spiste. Etter å ha sluttet med p-ring for noen måneder siden har jeg lagt på meg noen kilo - uten å ha forandret spisevanene.
Er dette noe du har hørt om før? Hvordan kan det forklares og er det noe man kan gjøre for å stoppe vektoppgang? Er allerede på streng lavkarbokost (ca. 20 - 25 kh om dagen).
Takk for svar!
Og det er faktisk sant. Hvilke argumenter har jeg å stille opp med? Har et par kollegaer som kan sin kjemi med fettbindinger og får stadig høre hvor farlig det mettede fettet er.
Jeg spiser kun mettet fett knyttet til dyret i sin naturlige form i tillegg til cocosa og smør.
Hjelp meg med argumenter, for jeg har glemt hvorfor det mettede fettet også kan være sunt! ;-)
Hvordan dekkes næringsinnholdet i melkeprodukter, når man prøver seg uten i en periode?
Siden sist, så har jeg valgt å ikke følge" hjertespesialistene" med fettfri kost og Vita Hjertegod. Har også byttet allmenlege som støtter meg i mine valg. Holder meg til 40 -50 karbo pr dag, har hatt kurset Frisk med Lavkarbo 100 opskrifter. Var 90 kg i beg , av mai. 160 m, høy. Nå 12 kg, lettere.
Har diagnose fra før FM og IBS. Har sluttet med hvetemel. Må jeg slutte med korn?( baker Sofies proteinbrød) Har hatt en del " bobling" hjertebank når jeg inntar mat. Problem med kald arm og fot med prikking, tretthet, nummenhet, har behov for sjokolade. min lege sier at alle prøver er fine. Har jeg svingende blodsukker?Min lege vet ikke så mye om dette? Hva tror du?
Har hatt ett kaloriinntak på ca 15- 1600 kalorier til dagen. Til frokost (kl 07) drikker jeg kaffe m 2 ss matfløte og en ss kokosfett - cocosa. Til lunch (kl 11) litt variabelt, men som oftest noe egg (ca 2 stk) med fett i form av mye stekesmør + fløte i en omelett, eller rømme og majo (Hellmanns) i en eggesalat. Av og til spiser jeg to tynne skiver av brødet fra Funksjonell mat, med masse smør + pålegg, noen ganger m godt med fett, andre ganger mindre f.eks kokt skinke. Likevel føler jeg sult ca i 14 tiden. Noen ganger døyves den med litt ost eller en halv håndfull nøtter. Middag kl 16 - 17 av kjøtt eller fisk ca 150 g, og grønnsaker. Rikelig med fett til steking (smør/oliven olje), noen ganger fløte/ creme fraiche til sauser. Ost til gratinering. Jeg føler meg sulten igjen i 20 tiden!, og spiser da noe tilsvarende det jeg spiser til lunch. Dette blir tre hovedmåltider + frokostkaffien, og i alle fall 15-1600 kalorier. Jeg blir god og mett en god stund på maten jeg spiser, og unngår søthunger og den stadige lysten på mat. Når jeg har ført dagbok her inne har fettprosenten vært mellom 75 - 83 %, og noe særlig høyere er det vanskelig å komme synes jeg. Dersom jeg skal spise enda mer fett, sprenger jeg jo fullstendig kalorianbefalingene for å kunne gå ned i vekt. Jeg får ikke dette helt til å stemme, og lurer på om jeg har misforstått noe likevel.... Heidi
Hei. I vår familie spiser vi voksne LCHF (beg. får ca 4 år siden). Vår eldste datter spiser ikke LCHF som oss (spiser brød, pasta og ris, liker ikke poteter) men spiser mindre karbohydrater enn hva flere jevnaldrende. Hun var hos legen og det ble påvist fastende blodsukker på 6, men langtidsblodsukkeret var helt flott! Har hørt at det er normalt at fastende blodsukker er litt høyere når vi spiser mat med mindre karbohydrater, Stemmer dette?
Har gevinst på mage/tarm av lavkarbo, men når slutter magen å være treg? Eller er det naturlig at det går en dag eller to imellom hver tømming? Har ingen andre symptomer :-)
Det sies at man må spise mer proteiner for å bygge muskler, men jeg syntes selv jeg spiser ganske mye av sorten allerede. Gresk yoghurt eller 1 knekkebrød med 2-3 skiver skinke/ost til frokost, varm mat (fisk eller kjøtt fra kantinen) eller salatbar med skinke/kylling til lunsj, og til middag har jeg enten en porsjon med kylling/kjøtt evt 2 porsjoner/fileter med fisk. Tar meg evt en Atkinsbar "i farta" dersom jeg ikke får meg middag før sent på kveld. Føler ikke selv at jeg får lite mat/proteiner i meg, men "alle" maser jo om proteintilskudd for å bygge muskler...
Jeg liker smaken av olivenolje og har begynt å bruke ca 0,5 l god økologisk olivenolje i uka (i tillegg til endel cocosa). Jeg har stigende blodsukker utover formiddagen og starter dagen med 2-3 spiseskjeer hjemmelaget majones basert på olivenolje og eggeplommer. Jeg ser at det hjelper, men det går på bekostning av mettet fett. Er det ok å bruke så mye olivenolje?
Hei. Oppslag i Dagens næringsliv på nett i dag. Dramatisk økning i hjerteinfarkt hos unge under 45 samtidig som salg av fløte smør og annet fett har steget. Lege Kjell Retterstøl. Vet han ikke er så lavkarbo vennlig. Men lurer på en ting. Har to gutter, 15 og 20 år. Han på 15 bor hjemme. Han vil spise brød, og bruker da helfet melk, ost og så klart smør. Han spiser som oftest vår middag, les uten potet pasta eller ris. Han drikker sjelden brus. Begge guttene har adoptert de helfete produktene, men det er ikke helt lavkarbo ellers. Vet vi om noe om at det kan være farlig å kombinere relativt høy andel fett med relativt høy andel karbo? Blir forøvrig KJEMPEFRUSTRERT av at Dagens Næringsliv gir spalteplass til udokumenterte påstander.
Tidligere nettmøter
Kolesterol
Diabetes type 2
Generelle spørsmål om mat og helse
Generelle spørsmål om mat og helse
Matintoleranser
Migrene
Generelle spørsmål
Generelle spørsmål om mat og helse
Generelle spørsmål om mat og helse
Spørsmål om diabetes type 1 og 2
Generelle spørsmål
Generelle spørsmål
Generelle spørsmål
Generelle spørsmål
Det franske paradoks
Diabetes
Generelle spørsmål om mat og helse
Generelle spørsmål
Spørsmål om diabetes type 1 og 2