Tine Berg-Hansen
Avholdt Kom i gang med lavkarbo
16 Mai, 2012 17:00 - 16 Mai, 2012 18:00
Du kan allerede nå stille meg spørsmål om temaet "Kom i gang med lavkarbo". Jeg vil besvare spørsmålene i nettmøtet.
16 Mai, 2012 17:56Kommer man i sparemodus når man spiser lchf.? Tenker jo da at kroppen har lært seg å forbrenne fett og vil bruke av lagret fett hvis man spiser for lite(kalorier).
Synes det er vanskelig å komme noe særlig over 12-1400 kalorier per dag... Burde spise 1600 visstnok...
16 Mai, 2012 17:39Hei og takk for svar. Da har jeg ett spørsmål til: Hvor mye protein mener du er "normale mengder" og hvor mye lavere enn dette bør mitt inntak være?
Kan legge til at jeg ikke har sjekket blodverdiene enda (har vært på lavkarbo i 4 uker), men føler meg jo friskere nå, enn da jeg gikk på ketogent kosthold, selv om formen ikke er "på topp". Har til nå gått ned 4 kg, og spiser (max) 150 gram kjøtt, daglig. Er det en grei mengde, tror du? Er det andre ting jeg må være obs på mht nyrefunkjsonen. Har fått beskjed av ernæringsfysiolog om å være forsiktig med melkeprodukter, men kunne spise litt av det.
16 Mai, 2012 15:39hei,
Har du noe forslag til hva jeg kan bruke som alternativ til Bakepro? blir brukt i endel oppskrifter - men jeg har ikke fått tak i det noen steder.
16 Mai, 2012 15:38Et spørsmål til:hvis dårlig matlyst..stopper det forbrenningen om jeg da spiser for lite?Ligger da under anbefalt kalorianbefaling.
16 Mai, 2012 15:35Hei.
Jeg syns det er kjempevanskelig men er positv til lavkarbo.Jeg lurer litt på om det er noen enkle tips på hvordan jeg skal få til dette best mulig.To måltider pr dag,eller 3 eller 4..mange ulike meninger om det.Hva med oss ferskinger?Ellers så syns jeg det er kjempeflott med en klubb som dette:-))

Ann-Helen
16 Mai, 2012 14:19Hei:)
Jeg er en dame på 37 år og veier 92 kg og høyde 170 cm. Trivselsvekt er rundt 72-75 kg. Håper å kunne gå ned i vekt med lavkarbo.
Har endel spørsmål og lurer på om du kan hjelpe meg:

1: Kan jeg spise så mye jeg vil, bare det er fet mat?(Lavkarbo)
2: Må jeg trimme mere enn det jeg gjør til vanlig ( Ca 1-3 turer i uka, tilsammen 20km?
3: Hvordan går det hvis jeg skeier ut på lørdagskveld med hjemmelaget pizza (med hvetemel) og potetgull?

Hilsen Josefina :)
16 Mai, 2012 09:08Hei,
Jeg sliter litt med å gå ned i vekt. Kan det være jeg spiser for lite fett og for mye proteiner?
16 Mai, 2012 06:31Jeg har akkurat kommet i gang....prøvd meg frem ca to uker. Syns allerede nå at jeg føler meg "lettere" i kroppen...og er mer opplagt.
Men...jeg er i overgangsalderen, har vært der mange år....og har følt at "hetetoktene" har begynt å gi seg!
Og nå denne uken jeg har syns at de har blusset opp igjen.....og det jeg lurer på om det er noe samenheng der?
Eller hvorfor skjer det?
Blir glad og takknemlig hvis det fins en forklaring!
16 Mai, 2012 00:17Hei. Jeg har kronisk nyresvikt og lurer da på om lavkarbokosthold kan forverre nyrefunksjonen? Jeg prøver å unngå for mye kjøtt og melkeprodukter, og spiser mest mulig grønnsaker. Har tidligere vært på ketogent kosthold, og gikk da ned over 20 kg. Men i løpet av de 6-8 mnd steg kreatininen fra rundt 250 til over 500. Nå ligger den et sted mellom 450 og 500,
Prøver å holde inntaket av karb. til oppunder 70 gram for dagen, men sliter med å få i meg nok kalorier.
14 Mai, 2012 23:04Jeg savner en kort innføring i bruk av lavkarboklubben - særlig kostdagbok, målsetting etc - Vennlig hilsen
Mettej
14 Mai, 2012 20:06Hva steker du maten i olje eller smør??
14 Mai, 2012 17:18Hei. Har holdt på med lavkarbo i eit år og har eit tips til sida om å få til ein oversikt over sunne produkter som ein kan bruke i eit lavkarbokosthold. Det er så mykje å velgje mellom og ein må sjekke innholdslister heile tida. Kjekt om ein kan få nokre tips på kva som er sundt å velgje.. Kva produkt som inneholder sunnere ingredisenser enn andre.
14 Mai, 2012 13:12Spiser jeg riktig i forhold til hva "reglene" sier ifm Lavkarbo?
Jeg startet med Lavkarbo for ca 5 uker siden. Forsøker så godt jeg kan, spiser frokost med brød jeg har bakt etter oppskrift (S.Hexeberg bok) ev Fedon lavkarbo hos Baker Hansen.
Har 1 skive til frokost og 1 el. 2 til lunsj, kommer an på hva jeg har som pålegg. Spiser ikke smør for det har jeg aldri gjort. Av pålegg har jeg stort sett egg eller brie m/paprika, røkelaks, kokt skinke og kanskje noe majones.
Middag har vi bestilt fra Norsk Senter for Riktig Ernæring AS - lavkarbomeny. Vi lager bl.a. lasagne etter oppskrift fra Lena Beatrice (lavkarbo) og fiskeretter.
Er jeg sulten på kvelden har jeg tatt litt brie ev 1 brødskive eller kanskje tyrkisk yoghurt med litt bær. Har spist litt bringebær, blåbær og jordbær de siste ukene. Noen ganger med litt pisket krem til hvis det har vært til dessert på søndag.
Tar omega 3 samt vitaminer og mineraler hver dag.
Er dette galt?
13 Mai, 2012 21:52Hei!
Jeg har pcos, og starter nå på lavkarbo for første gang. Hva er det viktigste og starte med?
Hvordan kan lavkarbo hjelpe meg?

Hilsen Rebella donna
13 Mai, 2012 17:37Og her sitter jeg....og vil komme i gang med både lavkarbo og trening!
Ikke lett å begynne....masse utregning på karbohyderater....hvor mye kan jeg spise....men, vil så gjerne!
Hvor og hva begynner jeg med?
10 Mai, 2012 11:40Jeg har så smått begynt med et lavkarbo-kosthold på et nokså amatørmessig nivå. I løpet av et lite halvår har jeg tatt av 5 kg, men så har det stoppet litt opp for meg.
I morgen (11.05) vil jeg ta opp spørdmålet om å gå på en Very Low Calory Diet for å komme videre. Jeg trenger å miste ganske mange kilo ganske fort.
Jeg ble brystkreftoperert for et år siden, går på antiøstrogen nå, men er ellers friskmeldt. Etter op. hadde jeg en del komplikasjoner med såret, så jeg var ikke hel før i januar d.å. - hvorpå jeg brakk benet på ferie for å feire begivenheten... Nå er jeg på vei tilbake til livet, venter bare på at et ribben også skal gro skikkelig. Blodtrykket var høyt tidligere, det har falt betraktelig. Nyrene mine har det ikke helt godt. Har fått beskjed om å være forsiktig med salt og andre natrium-kilder, har ellers litt forhøyet urinsyre i blodet. Jeg har en brokk på magen jeg gjerne skulle bli kvitt, men jeg må bli litt mindre før noen vil ta i denslags.
Jeg trenger i første rekke opplysninger om VLCD, og om hvor jeg får kjøpt diverse pulver o.a., såfremt legen min sier OK.
Jeg er stadig håpefull m.h.t muligheten for å komme lenger ned. Det har tatt ganske mange år å komme opp i nåværende tonnasje.
Med håpefull hilsen
"tina"
16 Mai, 2012 12:51Først må jeg få takke for en flott Lavkarboklubb som er et godt suplement for å holde motivasjonen oppe! Mange flotte ivrige mennesker, både eksperter og brukere av siden! :)

Hva er det som gjør at noen ikke opplever vektnedgang med melkeprodukter selv om man passer på både karber og kalorier?

Det samme gjelder nøtter. Selv om jeg passer den totale kalorimengen og kerbohydratmengden min hver dag opplever jeg stagnasjon av valnøtter (som er den eneste nøtten jeg tåler nå i bjørkepollensesongen). Hvorfor skjer dette?
9 Mai, 2012 17:36Hvor er de uomtvistelige bevisene på at mettet fett er farlig?
5 Mai, 2012 22:10Hei

Jeg skal ned i vekt, rundt 25 kg.
Men sliter med hvor mye mat jeg skal spise, er ganske sikker på at jeg spiser for lite, ligger på 1200 kcal. Og vekten går ikke ned. Jeg er nøye med å holde karbohydrater på rundt 5-10 % Er 158 høy , veier 90,8 kg trener lett 2-3 ganger i uken. Så lurer på hvorledes en dags meny vil se ut for meg
30 April, 2012 19:11Jeg ønsker vektreduksjon, men står stille. Er 54 år, trener moderat og har fått "vite" her i lavkarboklubben at mitt daglig kaloriinntak skal ligge på ca 1600. Jeg spiser 3 måltider pr dag, ligger på ca 20-30 KH pr dag. Når jeg legger inn matvarer jeg spiser i "mine måltider", kommer jeg ikke opp i mer enn ca 1000 kalorier pr dag. Orker rett og slett ikke å spise mere. Hva skal jeg gjøre for å gå ned i vekt? Spiser jeg for lite? Ønsker å gå ned 8-10 kg. Er ellers fornøyd med hvordan kroppen reagerer på lavkarbo med god fordøyelse, mindre tarmgass og jevnt blodsukker. :)
© Lavkarboklubben AS
Dietika ASDr.Hexebergs klinikk