Tine Berg-Hansen
Avholdt Idealvekt
23 April, 2014 10:00 - 23 April, 2014 11:00
Har du noen spørsmål om vektnedgang, trenger du hjelp til å komme i mål eller trenger du rett og slett bare litt ny inspisasjon? Still dine spørsmål til Tine allerede idag.
22 April, 2014 10:41Hei! Så falt jeg for et rundstykke, en bolle og to små sjokoladeegg i påsken, etter 6 uker med lchf -diett. Er det slik at hvis man har gått på lchf en stund skal det veldig lite til før man går opp de kiloene man evnt. har mistet i løpet av den tiden man har gått på lchf? Blir man spesielt følsom for karbohydrater når man har prøvd å holde seg unna dem en stund? Selv har jeg ikke gått ned noe vesentlig (muligens 500 gr i løpet av denne periode, vekt ca 90 kg, alder 68) så det er klart at man lurer på om dette egentlig "lønner seg" eller om det hadde vært like greit å begynne med brød igjen.( Men samtidig vet jeg jo at dette er det beste for meg. )Betyr det i så fall at jeg vil gå opp flere kilo bare for at jeg tidligere har gått på lchf -diett? Av og til lurer jeg på om en tradisjonell diett med færre kalorier hadde vært mer effektiv....Men da er man jo sulten hele tiden og det vet jeg ikke om jeg orker. Takknemlig for litt inspirasjon! Hilsen Henriksdotter
18 April, 2014 00:39Hei,
jeg lurer på dette med at kroppen kan gå i sparemodus. Leser på nettet både at det er reelt, og noe kroppen går inn i ved lavt kcal-inntak, og at det er en myte. Hva stemmer her? Jeg ligger ofte litt lavt i kcal-inntak (rundt 1000 pr dag), og føler jeg må det for å få vektnedgang. Føler meg bra og spiser noe som kanskje kan kalles "kalori-redusert lavkarbo", med mye og god mat (magert kjøtt, fisk, masse grønnsaker og litt meieriprodukter), og går ikke sulten. En venn har påpekt at jeg må slutte med dette, siden jeg kommer til å ødelegge forbrenningen min på så lavt kaloriinntak. Det skal også sies her at jeg har mye fett å ta av, minst 20 kg for mye.
22 April, 2014 19:37Hei der:-)

jeg har vært i kontakt med klinikken, og avventer
neste tlf konsultasjon i midten av mai. da starter forhåpentligvis veien videre mot et lettere og betre liv.
jeg veier 120 kg,179 høy, så har noe å jobbe med.

dette er mulig noe på utsiden av d som er temaet
ditt i dag, men jeg stiller nå spørsmålene likevel.

når man går over på LK og evnt må kutte helt
melke/melkeprodukter, hva gjør en for å dekke
kalsiumbehovet? for kalsium er viktig har jeg forstått?

bruker d vitamin tilskudd, skulle d være unødvendig over tid på LK?
er d lurt i en overgang å øke saltinntaket?
noen gode tips der?
har har hørt at farris er gode saker, men sliter med refluks, så kullsyre er ikke helt greia for meg.

Proteinbehov, stemmer d at jeg som er rundt 120 kg,
da trenger en rundt 600 gr kjøtt/fisk osv hver dag?

så lurte jeg på, når jeg har vært i kontakt med klinikken, om du kan være med å skreddersy en kostholdsplan sammen m meg?

jeg trenger hjelp til dette, sånn at jeg kommer i gang, og får dekket behovene for mineral, vitaminer osv.

med ønske om en fin dag:-)

mvh

jada
19 April, 2014 11:12Jeg spist lavkarbo i årevis, Har fått veldig mange helsegevinster, men har ikke klart å gå ned i vekt. Skulle gjerne gått ned 20 kg. Kosten er melke- og glutenfri. Det daglige inntaket ser for tiden slik ut:
2 dl hjemmelaget majones (eggeplommer og olivenolje) fordelt på måltidene, 1-2 posjoner grønnsaker (over bakken), 50 gr protein, en håndfull mandler evt en skive lavkarbobrød, litt smør/cocosa og kosttilskudd. Avokado, kokosmelk og bær en gang iblant. Men jeg drikker mye kaffe, koffeinfri traktekaffe, ca 1 liter om dagen. Jeg må være veldig sparsom med karbohydratene pga blodsukkeret. Kan du se noe her som hindrer vektnedgang?
Kvinne, 68 år.
17 April, 2014 12:06Jeg har hatt diabetes 1 i 36 år o har i lange perioder satt veldig mye insulin for å holde lave blodsukkerverdier tross stort inntak av sukker. Har nå definert meg som sukkeravhengig og går på kurs hos Tone i Semsa :)

jeg har siden 2009 levd på minst mulig karber, ikke over 15g pr. dag da dette har gjort at jeg trenger å sette inst mulig insulin samt opprettholde gode blodsukkerverdier.
Veier fremdeles 10 klo mer enn jeg ønsker og vekten rikker seg ikke.

Spiste i går en hel pose med turmiks....måtte selvfølgelig sette mye mer insulin, også gjennom natten for å våkne med godt blodsukker til frokosti dag.

Men, - jeg har vært så varm i natt. Fikke tanker om at forbrenningen økte ved høyere inntak av karber.

Har lurt på om jeg har satt forbrenningen min veldig ned ved å ha levd på så lite karber over tid.

Hva tenker du om antall karber i døgnet og insulindoser sa opp mot vekt?

Jeg har god energi til harde treningsøkter og vil nødig gå opp i vekt.
16 April, 2014 17:43Hei. Jeg har i flere år slitt med de fleste symptomer på lavt stoffskifte. Har vært hos leger som tar de vanlige prøvene og konkluderer med at selv om jeg har alle tegn på dette, så viser blodprøvene at jeg er innenfor de normale verdiene. De vil derfor ikke gi meg levaxin eller annen medisin mot lavt stoffskifte. Kan jeg selv regulere stoffskifftet på lavkarbo slik at det vil normaliseres av seg selv? Jeg har levd på lavkarbo (streng) og likevel gått usedvanlig lite ned i vekt... Har i tillegg da lagt på ca 1300 kcal pr dag uten at jeg har gått ned noe. Jeg vet at folk med lavt stoffskifte har problemer med å gå ned i vekt pga dette. Men uten medisiner ol, hva kan JEG selv gjøre med dette? Jeg er mange og tjue kg overvektig, og trenger desperat å få av meg de ekstra kiloene, grunnet flere ting. Hva kan du anbefale meg å gjøre? Takk for svar!
10 April, 2014 11:55-Har tatt av 35 kg. med en selvlaget mix av Fedon Lindberg/Hexeberg sine kostholdsråd.
Nå er jeg kjempefornøyd med vekt og ikke minst radikalt forandret helsetilstand, men jeg fortsetter å ta av...samtidig er jeg er livredd for å få igjen suget etter karbohydrater som jeg var så plaget av tidligere.
Hva gjør jeg, hva er lurt å innføre i kosten?
Spiser allerede en del belgfrukter, litt Fedonbrød og litt frukt/bær daglig.
14 April, 2014 18:27Hei - spiser lavkarbo siden 2 år nå og var til tider forundret over hvor mange kalorier jeg kunne spise uten å legge på meg, så lenge jeg holdt meg til ca 20-25 kh. Har melke- og glutenintoleranse og sliter fortsatt med magentrøbbel til tross for at jeg kutter absolutt alt med melk og gluten ut. Er ellers 42 år og normalvektig, prøver vanligvis å trene 2 - 3 ganger i uken. Min idealvekt er 62 kg (176 cm) og det er den jeg også trives best med.
I det siste har jeg begynt å legge på meg noen kilo, hovedsakelig rundt magen, men vet ikke helt hvorfor. Føler meg tungt i kroppen og klarer ikke å komme skikkelig i gang igjen med treningen etter en to måneder lang infeksjonssykdom, og det kan selvsagt være en grunn for vektoppgangen. Men mistenker egentlig mer at det er noe jeg spiser eller drikker, selv om jeg ikke spiser mer enn tidligere. Ut fra din erfaring - hva kan være den mest opplagte grunnen: alderen/hormonelle forandringer etter hvert, et lite glass tørr hvitvin to til tre kvelder i uka, opptil 40 kh/dagen, nøtter i nu og ne eller for høye doser med vitamintilskudd? Er klar over at alle disse faktorer kan ha noe å si (kanskje ikke den siste), men sliter med å forstå mekanismene her. Vil veldig gjerne tilbake til idealvekten - hva ville du prøve å unngå først? Takk for svar!
10 April, 2014 08:20Hei Tine! Jeg har hørt hele veien at folk fyker ned i vekt om de har mye å ta av om de holder seg i ketose. Jeg spiser under 20 karbohydrat for dag, ca 80 % fett, ca 20 % protein, har hørt om man spiser for mye så omgjør det seg til at forbrenningen stopper? Jeg er normalt aktiv, småbarnsmor å mye husarbeid. Men føler uansett at 7 kg på 3 mnd er lite, når jeg har vært så streng. Spiser jeg feil megde fett i forhold til min vekt eller må jeg av den sjeldne teller kalorier oppi alt dette? Vanskelig få i seg nok fett om man må telle kaloriene :( Er 103.8 kg nå, på mine 160 cm høyde. Tusen hjertelig takk på forhånd for svar.
14 April, 2014 10:05Hei.
Kanskje ikke helt rette forum for mitt spørsmål, men prøver meg likevel, da du er ernæringsfysiolog.

Vi prøver å få barn. Min mann har vært i USA og i den anledning kjøpt med seg D3 vitamin i større doser enn man får her til lands. Han kjøpte etter mitt forespørsel Vitamin D3 på 5000 IE. Dette da jeg følger lavkarbobloggere som Jan-Øyvind Logen, Kostdoktorn og Lavkarbo-pappa som alle anbefaler et såpass høyt inntak av D3 vitamin ved en graviditet. Problemet mitt er at på boksen med vitamin D3 fra USA, står det skrevet med store svarte bokstaver: Advarsel: Må ikke tas av gravide eller ammende. Hvordan kan dette ha seg? Er det farlig/skadelig for fosteret at jeg inntar så store doser under en eventuell graviditeten? Håper på en oppklaring fra deg, da de aller fleste leger følger råd fra Helsedirektoratet-og sannsynligvis ikke anbefaler så store doser vitamin D3 til noen. Takker for svar.
22 April, 2014 10:53Et spørsmål til: Hvor mye er en måleskje steviosa? Har kjøpt Steviosa "sukker" men det ligger ingen måleskje sammen i pakningen og i mange oppskrifter bruker man måleskje. I oppskrifter med kokosmelk lurer jeg på om man skal bruke både den stivnede delen av kokosmelken og vannet eller hvordan det forholder seg? Hvis man skal erstatte vanlig kald melk med kokosmelk , er det mulig å få kokosmelken kald uten at den skiller seg i fettdel og vann?Hilsen Henriksdotter
15 April, 2014 08:14Hvor mye protein pr dag er optimalt for en aktiv person på knapt 70 kg?
© Lavkarboklubben AS
Dietika ASDr.Hexebergs klinikk