Tine Berg-Hansen
Avholdt Hverdagsmat
15 Oktober, 2013 14:00 - 15 Oktober, 2013 15:00
Trenger du noen tips i hverdagen?
15 Oktober, 2013 13:05Hei! Sliter litt med å variere maten. Av og til blir det lavkarbo, av og til ordinær middagsmat og da prøver jeg å unngå mye karbo mens mannen min som er slank får spise alt. Laget vårruller (i ovnen) forrige uke og det var helt nydelig men så var det filodeigen.... Den er jo laget av hvetemel, men så sier jeg til meg selv at den jo er så tynn at det ikke kan ha så mye å si. Men det er klart at det er lureri!!! Har du noe tips hva jeg kunne erstatte filodeigen med som blir like krispigt. Samme gjelder jo piroger . Det er også så lettvint å legge i fryseren men så fullt av karbo. Har sett oppskrifter på vårruller med et salatblad el. noe lign. ist.for filodeig men det blir jo ikke detsamme.Hilsen Henriksdotter
15 Oktober, 2013 12:44I Dagbladet.no gjengir avisen en undersøkelse på "slankebarer" som Bra mat.no har fått utført.
Fra et lavkarbokosthold - kan du anbefale noen av disse - og / eller eventuelt andre lignende produkter ?
15 Oktober, 2013 09:37Spørsmål fra medlem:
Det forholdsvis nye knekkebrødet som har kommet i fra Sigdal bakeri:
helsprøtt knekkebrød i tre ulike varianter. Jeg liker best det med
gresskarkjerner for det knaser skikkelig.
Regner dere dette for å være et sunt knekkebrød?
12 Oktober, 2013 10:26Eg har lyst å begynne å bruke mer bønner og linser, som en variant til blomkålpure osv. Bli litt mer fancy og spennende. Har du noen tips til hvilken type jeg skal velge? Både i forhold til lettvinthet i hverdagen, men også næringsmessig.
15 Oktober, 2013 09:43Er på prøve uten melkeprodukter i 2 mnd. Hva med soya melk og andre produkter som ikke er fra ku?
12 Oktober, 2013 11:43Hva er enklest å ha på lavkarbobrød for å komme opp i minst 20 % protein om dagen?? Noe enkelt og lettvint for hverdager er travle!!
14 Oktober, 2013 16:02Kanskje ikke riktig person å spørre, men kan jo prøve ;)
For jeg har opplevd nå da jeg ble flink igjen (før ferien) at etter ca 1 uke så får jeg enormt sug etter sukker eller karbohydrater. Jeg har da spist maks 20 karbohydrater om dagen, så har vært veldig streng. Men tidligere så kan jeg ikke si at jeg har opplevd sånt søtsug, for normalt sett forsvinner det etter dag 3-4. Tanken min går ditt om jeg kanskje har spist for lite fett, at det kan slå ut med at jeg får så karbohydrat sug.
Skal få testet ut det selv snart, må bare komme på rett kjør igjen etter ferien ;) Men kan være greit å få en bekreftelse hvis det er slik, for da skal jeg i det minste øke fettandelen hvis dette suget kommer igjen. For akkurat når jeg opplevde dette så registrerte jeg ikke mine måltider.

Takk! :)
14 Oktober, 2013 19:49Hva er optimal daglig fordeling i kosten (%) av henholdsvis karbohydrater, proteiner og fett ?
Hvis betydning : Mann, 57 år, 105 kg.
8 Oktober, 2013 14:42Hei :)

Jeg har diabetes type 1, altså insulinbehandlet og jeg er godt regulert. Ser at blodsukkeret mitt øker om jeg velger å sove litt lenger i helgene. Våkner til samme tid som i ukedgene, står opp, måler blodsukkeret mitt og setter basalinsulinen min før jeg tusler i seng igjen.
Opplever at blodsukkeret stiger før jeg velger å stå opp for dagen. Har lest at diabetikere bør spise frokost så tidlig som mulig. Ville det vært positivt for meg om jeg tok en ss tran, som jeg tar hver morgen, med det samme jeg står opp for så å utsette frokosten til etter dusj ov. ?
Spørsmålet mitt er altså om en ss tran kan ansees som frokost på sløve dager, - eller må det ordentlig mat til?
10 Oktober, 2013 20:47Hei. Jeg har hørt at lavkarbo kan hjelpe på irritabel tarm(oppblåst og urolig mage) stemmer det?
© Lavkarboklubben AS
Dietika ASDr.Hexebergs klinikk