Birthe Storaker
Avholdt Frokost og lunsj
18 Juni, 2013 14:00 - 18 Juni, 2013 15:00
Med lang erfaring innen lavkarbo og en familie med glutenintoleranse har Birthe etterhvert mange spennende og ikke minst nyttige tips til både frokost og lunsj - Enten du er på farten i ferien, hjemme eller på besøk hos noen deler Birthe gjerne siner erfaringer. Still dine spørsmål allerede idag!
15 Juni, 2013 19:31Heia jeg er type 1 diabetiker og burde ha mat om morgenen har nå gått på lavkarbo i 3 år men orke ikke mye mat om morgenen når jeg står opp. har du tips hva jeg kan gjør for å finne matlysten tilbake igjen om morgenen.
14 Juni, 2013 17:11Hei! Jeg er så frustrert fordi jeg kjenner på kroppen at den liker lavkarbo, men så er jeg sukkeravhengig og svært sensitiv for karbo. Jeg blir så deppa av både mye og av lite karbo. Dermed er jeg av og på, og det tapper meg for energi. Vekten står selvfølgelig stille når jeg svinger slik. Legen tenker helst på smertene i knærne (artrose og slitasje), at betennelsen har godt av lavkarbo. Av og til vil jeg gi opp, tar meg en høykarbo periode og så blir jeg så trøtt at jeg mobiliserer til på nytt å prøve lavkarbo. Blir i så godt humør av kake og kaffi at jeg sier ja - takk og glemmer helt at jeg har begynt op lavkarbo. Er det håp ??? Bor alene og synes det er et problem å ha folk på besøk. Uff, mye klaging dette , men jeg er ganske fortvilet. Har flere diagnoser som vil ha godt av lavkarbo.... 70% sjokolade tar jeg hver gang jeg drikker kaffi... hvis jeg ikke har noe søtere.Ferien må jeg bare få overstått .... Kan jeg ha mer karbo og gå ned i vekt ?? Vil det bare pirre søtbehovet mitt ??
18 Juni, 2013 12:27Ekte majones!
I frokost som lunsj er det vel helt ok med litt majones. Majones er så "mye". Ekte og lett. De forskjellige produsentene opererer med forskjellige oljer - soya-/raps-/ og solsikkeolje. De har ulike innhold av fett. I "majonestester" på nettet, er dette delt inn i mettet , enumettet og flerumettet fett, samt prosenter av andel mettet fett.
Nevnte tester opererer gjerne med terningkast, men en sekser er kanskje ikke en sekser i "vårt" kostholds-miljø ?
Så fra et lavkarbo-ståsted; hva skal jeg se etter / velge ?

Nivået av karbohydrater er også forskjellig, men det sier vel seg selv(?)

18 Juni, 2013 09:57Jeg spiser en frokost jeg "elsker". Tyrkisk Yougurt med frøblanding (solsikke,lin,sesam,gresskar,soyaflak,kokosmasse) og litt knuste hassel og valnøtter. Så bruker jeg litt bringebær og soyamelk (uten sukker). Deilig. I helgene spiser vi lavkarboknekkebrød med ost eller kjøttpålegg, egg. Høres dette ok ut?
16 Juni, 2013 19:04Hei!
Har du noen tips til mellom måltid evt. bar når du er på farten?
16 Juni, 2013 15:15Hei! Vil gjerne ha tips om raske, greie frokoster og lunsjer for både meg selv (som er rund og god) og mannen min (som er nokså tynn) men som tror at brød og gryn er det beste man kan spise og som han spiser mye av. P.g.a. kreft i familien tror jeg lavkarbo kan være det sundeste vi kan spise, men føler selv det er et ork å finne på raske,gode forslag til frokost og lunsj. Med brød er det jo så greit at det går på noen få minutter å lage noe i forkant, mens lavkarbo koster litt mer anstrengelse og kreativitet.Vi er ikke så glad i lavkarbobrød. Mvh Henriksdatter
13 Juni, 2013 00:46Hei, jeg er allergisk mot mandler og hasselnøtter. (Usikker på valnøtter) Hva kan jeg erstatte dette med i diverse knekkebrød og lavkarbobrødoppskrifter? Spiser glutenfritt.
© Lavkarboklubben AS
Dietika ASDr.Hexebergs klinikk