Asgeir Ruud - Gjesteekspert
Avholdt Nettmøte om søtstoff
21 August, 2012 17:00 - 21 August, 2012 18:00
Har du problemer med å orientere deg i jungelen av søtstoff? Nå har du sjansen til å stille dine spørsmål til en med bred erfaring! Still dine spørsmål til Asgeir allerede nå!
21 August, 2012 16:44Hva ville du anbefalt som lørdagskosedrikk av Pepsi Max, Olden Boble eller hjemmelaget lemonade med vann, presset sitron og 1 drøy teskje Tagatesse?
21 August, 2012 16:39Om jeg bruker Tagatesse, må jeg da regne med de karbohydratene som er der? Pleier å ta en teskje Tagatesse på gresk yoghurt/bær.
21 August, 2012 15:58Har et spørsmål til! Hvordan er det å spise lavkarbo bars , ala atkinsbars når en spiser lavkarbo? Spesielt når man går på ketolyse? Nettokarber ér jo ikke så mange, rundt 2gr per bar.
16 August, 2012 18:48Hva type erstatning for sukker har best likhet med sukker og gir omtrent samme smak???
15 August, 2012 05:28Får søtsug av stevia. Trodde stevia ikke skulle påvirke blodsukkeret? Søtsuget blir ikke trigget av sukrin, og andre søtstoff bruker jeg ikke.
Kan du forklare årsaken?

Hilsen Inger Synnøvedatter
21 August, 2012 16:36Gir Pepsi Max blodsukkerstigning?
21 August, 2012 16:08Hei
mange ulike meninger om ligt brus.har du noen tips? Bør man holde seg helt unna eller kan man unne seg det en gang imellom?

Ann-Helen
15 August, 2012 08:19Fruktose, Stevia, Tagasse, Sukrin... Hva er forskjellen, hva anbefales og hvordan vite mengden i forhold til vanlig sukker?
14 August, 2012 22:12Hei,
jeg har kjøpt en pose Sukrin Melis fordi jeg skal prøve en oppskrift her inne som det skal være sukrin melis i...men da jeg leste på posen så så jeg at det er 100gr karbohydrater pr 100gr sukrin melis....men, leste også at sukrin melis ikke påvirker blodsukkeret, og det er jo bra.

Det jeg lurer på da er følgende: er dette å regne som "snille" karbohydrater sånn at man kan bruke sukrin melis som søtning av og til???

En annen ting er at dersom jeg fører opp 1ss sukrin melis i kostdagboken så ansees dette som 0gr karbohydrater, hvordan går det an?

På forhånd takk for svar :)
14 August, 2012 19:21Kan du gi en enkel innføring i hvilke søtstoff som anbefales brukt til hva?
15 August, 2012 20:11Hvilke kunstige søtstoff bør man unngå? Tenker da på ferdig-mat som er kunstig søtet.
21 August, 2012 07:24Hei.
Ja det hadde vært kjekt å få forklart litt rundt de forskjellige søtstoffene.
Jeg har skapet fullt av diverse varianter; sukrin, sukrin melis, stevia ,og tagatesse. Jeg skulle gjerne kunne klart meg med ett slag. I de fleste oppskriftene fra Lavkarboklubben er det brukt sukrin, men jeg liker dårlig den kaldsmaken alt får.
Er sukrin helsemessig bedre enn andre produkter? Er der noen produkter en bør holde seg unna?

Har tenkt å lage saft av Svartsurbær (Aroniabær) senere i høst. Er det noe søtningsstoff som egner seg bedre enn andre til det?
Spent på svar!
20 August, 2012 22:11Hei!

Jeg var i Danmark i sommer og kjøpte bl.a. flytende stevia. Hva er det best å bruke til? Kjøpte ogå pulver, som jeg tenker er ok til baking samt suketter som jeg tenker er best i varm drikke.
Mvh Lise
15 August, 2012 20:07Jeg får mye luft i magen av kunstige søtstoff. Er det forskjell på de ulike søtstoffene i forhold til gassdannelse?
15 August, 2012 20:10Bør man unngå søtstoffet maltitol, som etter det jeg har skjønt er et sukkeralkohol basert på hvete?
15 August, 2012 20:13Er det noen av søtstoffene som ikke egner til oppvarming (baking etc.)?
16 August, 2012 00:20Hei. Hva er Tagatose? Vennlig hilsen Kari Gunn
19 August, 2012 10:56Hei! Jeg lurer på om Splenda kan brukes som en del av lavkarbokosthold eller om jeg skal holde meg til Sukrin/ Sukrinmelis?
20 August, 2012 16:51Hei!
Jeg har bestilt en del sjokolader fra sukkerfritt.no. Dette er sjokolader som inneholder maltitol og har kun opp mot 8gr karb/100gr. Hvordan er det å spise (små mengder) av disse, feks i helg, når man går på ketolyse, men likevel holder seg under 20 gr/dag? Vil dette stoppe opp forbrenningen eller føre til lavere vekttap?
Takk for svar!
20 August, 2012 16:53Lurer bare på hvor søtt sukrin er i forhold til vanlig sukker? Jeg lagde syltetøy og hadde i halvparten av det jeg vanligvis bruker av sukker, og likevel ble det dobbelt så søtt... Har lest at det er ca samme søte smaken som sukker.
© Lavkarboklubben AS
Dietika ASDr.Hexebergs klinikk