Johnny Laupsa-Borge
Avholdt Innmat helt generelt
4 Desember, 2013 18:00 - 4 Desember, 2013 19:00
Hvilke helsefordeler gir innmat? Og synes du det er vanskelig å bruke og tilberede denne maten? Johnny kan gi deg noen av svarene.
4 Desember, 2013 16:27Hei - jeg fikk talg fra lam (forsto det slik at lo rundt hjertet til lammet?) og lurer på hva den best kan brukes til. Har du noen gode ideer? Gjerne i sammenheng med jul og noen retter som man ikke spiser til daglig.
3 Desember, 2013 13:30Hei Johnny - litt på siden her, men har du anledning så setter jeg pris på dine tanker. Noen påstår at jeg er egoistisk som lever på et lavkarbokosthold. De mener at det ikke er nok av "slik mat" til alle. Jeg mener at jeg spiser veldig sosialt! Vi kaster ikke et gram mat, spiser fettet på kjøttet og nå også innmat. Vi spiser ikke mer kjøtt enn andre, kanskje tvert imot. Tror faktisk vi spiser mindre, for vi bruker fett og trenger derfor ikke så ofte mat, og heller ikke så mye. I tillegg spiser vi aller helst kortreist mat som har spist gress ikke soya fra Brasil... Grønnsaker spiser vi selvfølgelig masse av, og de kunne vi blitt flinkere og tilpasset sesong kanskje. Hva er dine tanker, håper på litt støtte for mine argumenter som du skjønner;-)
4 Desember, 2013 10:42Hei.
Jeg har perioder hvor jeg bare MÅ ha karbo... I tillegg er jeg svært glad i å bruke fete produkter som meierismør, fløte, seterrømme etc. i matlaging.

Spørsmålet mitt er; går det ann å kombinere, ha dager med mye karbohydrater i kosten, og andre dager med mye fett, (evt. dager med BÅDE mye karbo OG fett) så lenge man holder seg til de antall kalorier jeg har fått utdelt her på Lavkarboklubben, og fortsatt gå ned i vekt?

Takk for svar!
3 Desember, 2013 13:18Er all innmat fra alle dyr og fisk bra, eller er det noen kjøreregler vi bør ha i bakhodet? Setter pris på svar, er veldig skeptisk, men det er vel fordi jeg ikke vet nok...
3 Desember, 2013 13:14hvor kjøper man egentlig innmat, og hvordan vet man at det er god kvalitet?
3 Desember, 2013 12:57Synes ofte lever blir litt tørt, har du noen gode råd? Husker min mor lagde verdens beste levergryte med skikkelig deilig og fet fløtesaus.
3 Desember, 2013 12:55Kan du være så snill å dele din enkleste og beste kraft/kraftsuppe med oss? Setter pris på dine hemmeligheter.
3 Desember, 2013 12:44Hvilken innmat liker du best?
Hvor ofte spiser du det?
Hvor handler du det?
Takk for at du deler din kunnskap med oss!
3 Desember, 2013 12:43Hei Johnny. Takk for morsom artikkel. Jeg elsker lever, men er det greit å spise for eksempel okselever til middag/lunsj et par ganger i uken eller er det noen grunn til at man ikke skal gjøre det? Er den leveren jeg finner i frysedisken ok? Noen sier jeg må vanne ut leveren med vann tilsatt eddik før den brukes - er det noe i det? Gleder meg til svar;-)
2 Desember, 2013 18:20Hei! Jeg bruker litt innmat, det er godt også er det vel en del jern i det? Men noe jeg alltid har lurt på, hva er det egentlig i lungemos? Og har du noen tips til tilberedning?
1 Desember, 2013 12:30Hei. Jeg har virkelig problemer med innmat. Husker med gru barndommens levergryter. Det ligger nok litt i psyken og, at jeg synes det er "vemmelig". Spørsmål 1. Hvilken levertype er mildest? 2. Hva består lever av? Er det slik at innmat lagrer såkalte giftstoffer og tungmetaller? Skulle gjerne kommet over skepsisen min og begynne å bruke innmat igjen. Men mat som blodpudding og blodklubb kommer jeg aldri til å bruke. Har du tips på gode oppskrifter?
28 November, 2013 13:56Hei

Selv om jeg er glad i innmat så spiser jeg alt for lite av det. Nå liker jeg ikke nyrer, men er glad i lever. Men jeg syns det begynner å bli mindre og mindre innmat i butikken, og veldig lite å velge i mellom. Da jeg var liten husker jeg mamma kjøpte poser med innmat av høner/kyllinger, hals, kross osv. Men sånt har jeg ikke sett på mange år. Mitt spørsmål går vel på om du tips på butikker eller slaktere i oslo omeng hvor jeg kan få tak i innmat?

Takk
24 November, 2013 19:28Då eg var liten laget min mor ofte lever i en tykk saus med fløte/brunost osv som var knallgodt å mose potetene i.

Prøvde å lage noe lignende the lowcarbway med JBKM , men det ble noe blodig suppegreier som ikke var fristende, så gav opp.... Hva er fremgangsmåte egentlig for at det skal kokes greit?

Og hva vil du anbefale "for å mose til sausen"? Og alternativ til tyttebærsyltetøy?
© Lavkarboklubben AS
Dietika ASDr.Hexebergs klinikk