Tone Bjørnson Aanderaa
Avholdt Stabilt blodsukker - den beste starten på livet!
19 Februar, 2013 12:00 - 19 Februar, 2013 13:00
Hvordan kan vi legge til rette for at våre barn får ren naturlig mat med rett sammensetning fra starten av? Hva vil et stabilt blodsukker si?
19 Februar, 2013 09:24Hei!
Jeg gikk over til lavkarbo i januar og sliter nå med dårlig samvittighet ovenfor min datter på 9 som spiser som før.
Middagen er ikke noe problem, jeg koker grønnsaker og lager salat, noe hun spiser ved siden av poteter og saus. Varierer med kjøtt og fisk.
Men frokost og niste er stort sett alltid brødmat. Har forsøkt med salat til niste, men ser at hun ikke rekker å spise opp alt.
Så har jeg lurt på om jeg kan "dempe" karboopptaket ved å ha proteinrikt/fettrikt pålegg på brødskiva? Eller vil det totale karboinntaket likevel bli for høyt?
På hennes skole spiser de lunch kl 10. Dvs at når hun er ferdig på skolen kl 14 er hun kjempesulten og sliten. Hva kan jeg sende med til skolemat som gjør at hun holder hele dagen? Trenger tips til mat som frister en ung jente. Hun er ikke redd for å prøve noe nytt, men vil heller ikke skille seg ut (pålegg som lukter er ikke ok).
19 Februar, 2013 06:22Jeg er ikke et barn lenger, men jeg spør allikevel...

Jeg har diabetes 1 og behandles med insulin.
Jeg har slitt litt med det såkalte morgenfenomenet, - med at blodsukkeret stiger relativt raskt på morgenen. Jeg leste et sted at det ble anbefalt diabetikere å spise frokost for å unngå dette. Mitt spørsmål blir: om jeg bare tar en ss tran og setter insulin. Vil det være en for dårlig frokost såfremt det holder meg mett frem til lunch?

17 Februar, 2013 19:47Er det det samme om jeg bruker natreen eller sukkrin som søt stoff? Jeg foretrekker natreen da jeg synes sukkrin har en mye mer kunstig søt smak.
15 Februar, 2013 21:26Hei
Jeg har en 13 år gammel sønn som har både cøliaki, melkeprotein og soyaallergi siden han var noen få år gammel. Han sliter med store mage- og tarmproblemer når han får i seg noen av disse stoffer, og passer derfor selv på å unngå dem mest mulig. Utfordringen min er nok at han "ikke liker" å prøve nye smaker og holder seg tilsvarende til noen få matvarer (glutenfri brød og pasta, spekemat, kjøtt, fisk og noen få grønnsaker). Jeg selv spiser lavkarbo og prøver kontinuerlig å fa han til å smake, prøve osv, men uten særlig suksess. Jeg er ganske bekymret for at han ikke få i seg nok næringsstoffer, selv om han er normalvektig. Men nå begynner jeg å være enda mer bekymret for at jeg overdriver dette og bare oppnår det motsatte, dvs. at han bare bli "sta" i forhold til mat - og det vil jeg selvsagt unngå. Han er tross alt en ungdom som selvsagt har sine egne meninger og rett til å bestemme selv over sin kropp.Vi har enes om at han tar hver dag en spiseskei med Vital Greens, selv om han ikke liker det i det hele tatt. Men har du en bedre ide eller noen generelle råd? På forhånd takk for svar!
14 Februar, 2013 21:09Hei. Enig i at barn sitt kosthold bør være mest mulig ren mat og minst mulig juice, brus, bakverk, snop mv i hverdagen. Også fornuftig å finne "sunt" godteri. Men, barn bør vel ha over 100 gr. karbo, dvs. ikke strikt. Lege og blogger Peter Attia mener strikt lavkarbo kan føre til at et barn ikke vokser så mye som de skal. Forøvrig enig i det med stabilt blodsukker. Har tenåringer (gutter). Vanskelig å nå frem men eldstemann har redusert på boller og brus. Det er jeg glad for!
14 Februar, 2013 20:25Har sett noe som heter Mirakler noodle, shirataki rot? Guten fri og søyle free.

Vet du noe om disse?
© Lavkarboklubben AS
Dietika ASDr.Hexebergs klinikk