Tone Bjørnson Aanderaa

Avholdt
Svangerskap, amming, barn
21 Mai, 2013 09:30 - 21 Mai, 2013 10:30
Er det farlig å spise lavkarbo under svangerskap og amming?
Vår flinke helsesøster svarer på alle dine spørsmål!
De offisielle anbefalingene i Norge til gravide er å ta tilskudd av folat og vitamin D. Alle som planlegger å bli gravid eller allerede er det må komme raskest mulig igang med å spise folat 400 mikrogram siden dette er med på å forebygge ryggmargsbrokk hos fosteret.
Hva mener om kosttilskudd til gravide og ammende?
Når du sier sushi kan trygt spises da lurer jeg på om de med laks i. Stor sett salma laks som er brukt. Er den behandlet nok til at det da er trygt å spise som gravid?
Hvordan bør man spisser når man ammer? Skal man spise mer fet?
Er ketose farlig for fosteret?
Hvor mye karbohydrater skal jeg spise under graviditet?
vi har bestemt oss for å prøve å bli gravide igjen. Ved forrige graviditet spiste jeg helt feil, hadde mye plager og var helt ute å kjørte følelsesmessig. Jeg la på meg 20 kg, noe som også økte med dårlig kosthold i permisjonstiden. Jeg har nå spist lavkarbo siden september 2012, med noen små og store sprekker. Men har tatt av 11 kg. Jeg har insulinresistens og har fått beskjed om å ligge under 20 gr karbohydrater for å kunne gå ned i vekt. Hvor mye bør jeg ligge på under graviditeten? Og når jeg ammer? Er det noen «nedre» grense i disse periodene?
Takk for svar!
En av de er da spekemat som jeg spiser en del av på lav karbo..
Har du noen anbefalinger av det du kan gjerne erstatter sånne matvarer vi bør unngå mens vi er gravid.
Har nå forstått at det er mulig;) så da lurte jeg på hva er en trygg område å ligge på med karbo i graviditeten. Er nok bare 4 uker på vei men kunne tenkt meg å ha det rette utgangspunktet denne gangen;)
Hva kan jeg gjøre når jeg får ekstremt sug på karbohydrater under graviditet?
Nå har det seg slik at jeg er under utredning for habituell abort, men det jeg har lagt merke til hver gang jeg blir gravid, er at jeg får utrolig sterk dragning mot karbohydrater. Sist var jeg også offshore på jobb, og da fikk jeg vann i munnen av å se poteter, pasta, saft, kaker og slikt. Og for eks pasta er jeg ikke noe glad i. Og siden de andre matvarene var med karbohydrater så dro jeg det ditt henn at det er karbohydatene kroppen ville ha.
Jeg har en liten nevø på 7 mnd, som er frisk og fin men har vært plaget med gulping (mye) egentlig hele sitt korte liv. Han har fått morsmelkerstatning fra han var noen dager gammel og har de siste månedene også fått div kjøpe-barnemat (nestle f.eks).
Erfarte selv da jeg gikk fra et "normalt sunt kosthold" til lchf at problemer med halsbrann og sure oppstøt raskt forsvant.
har du noen erfaringer med dette i forhold til små barn, og eventuelt forslag til mat man kan lage selv?