Anna Haug - Gjesteekspert
Avholdt Si meg hva den du spiser spiser!
12 Mars, 2013 10:00 - 12 Mars, 2013 11:00
Hva spiser vi egentlig og hvordan påvirker maten oss? Still dine spørsmål om hvordan maten til maten vi spiser påvirker oss. Er det mat man bør styre unna pga hva de fores med?
11 Mars, 2013 14:43Hei
Hva er forskjellen på fór til storfe og gris/kylling? Bør vi velge storfe fremfor gris og kylling fordi kjøttet inneholder mer omega 3/mindre omega 6? Hva blir storfe foret med og hva med økologisk storfe, noe forskjell i foring her eventuelt hva. På forhånd takk:)
11 Mars, 2013 14:44Hvordan er det med antibiotika gitt til dyr, hvordan påvirker det oss som spiser dyr gitt antibiotika?
11 Mars, 2013 21:11Hei!
Her hvor vi bor er det vanskelig å få tak i økologisk mat, men hva betyr egentlig økologisk mat. Betyr det at dyret har fått naturlig for? Er grønnsakene produsert i naturlige omgivelser og modnet på røttene? Eller er økologisk bare et moteord som ikke betyr noe for hva som serveres?

Hva er forskjell på en gris som fores med fabrikkfremstilt mat og en sau som beiter ute på åpen mark?

Takknemlig for svar.
11 Mars, 2013 13:14Hei - mitt siste spørsmål er det samme som du stiller innledningsvis: Er det mat som vi bør styre unna? Hvor stor er for eks. forskjell om man spiser egge fra frittgående høs, økologiske egg eller vanlige egg? Noe kjøtt som man vet er vanligvis full med hormoner e.l.? Er det alltid best å kjøpe økologisk, eller finnes det noen produkter der det ikke er så viktig?
11 Mars, 2013 08:53Hei!
Jeg er opptatt av hva dyrene har spist slik at jeg ikke blir forgiftet. Er det slik at kylling i Norge er dårlig i så henseende? Etter hva jeg har hørt blir de foret med mais/soya, noe som ikke er bra i forhold til Omega6, det blir for mye. Kan du nevne hvilke dyr det er trygt å spise! Jeg begynte på lavkarbo i januat, men er vel så opptatt av ren mat.
10 Mars, 2013 20:53Dette er jeg opptatt av, men finner det vanskelig å finne utav ved innkjøp så lenge det ikke står på kaninen hva dyret er foret med.
Føler heller ikke at økologisk gir meg noen trygghet, for hva spiser de.?
VILT er greit, men ikke alltid lett og få tak i
11 Mars, 2013 08:56Hei igjen!
Er plaget med kramper i beinet/foten hver natt. Har hørt at jeg da må spise magnesium i en kjempedose. Trygt? Men så har jeg også lest at på lavkarbo kan man bli lav på salter og at det er årsaken. Tips tilnå bli kvitt krampene på en naturlig måte?
Jeg trener 2-3 ganger i uka, inkl en time Yoga
6 Mars, 2013 20:02Hei

Jeg vil gjerne kjøpe så godt kjøtt som mulig, men sliter med å finne både produsenter og produkter. Er den eneste veien til bedre kjøtt å kjøpe rådyr økologiks kjøtt i små deler på Meny eller har du noen anbefalinger, nettsider eller tips hvor man kan bestille større mengder (flere kilo om gangen) økologisk kjøtt (for eks. storfe, vilt og kylling)? Setter også pris på informasjon om det finnes forskjell mellom kjøtt i utgangspunktet, for eks. at svinekjøtt alltid er mer belastet enn storfe, kylling vanligvis bedre enn xxx, osv. På forhånd takk!
6 Mars, 2013 12:27Hei. Har forstått det sånn at blant annet fordeling av omega 6 og omega 3 i egg, kjøtt og andre animalske produkter er avhengig av foret. Norsk lam og vilt er vel det sunneste. Vi skal snart i gang med litt drift på min bardomsgård. Blant annet høner til eget evt. nær familie. Mitt spørsmål er: Hva er det naturlige for for høner? Gleder meg til å få egg av høy kvalitet.
Tidligere nettmøter
Si meg hva den du spiser spiser!
© Lavkarboklubben AS
Dietika ASDr.Hexebergs klinikk