Artikler

Søk
I all enkelhet Ekte, næringsrik hjemmelaget mat i moderate mengder – mest mulig økologisk og vilt. I all hovedsak Planter og dyr Ernæringsfysiolog Tine Berg-Hansen Publisert: 24.Mars 2014 Paleo... les mer
Alle foreldre ønsker å gi barna den beste starten man kan gi dem. Mange er opptatt av at de skal sove godt i en trygg seng, vi setter på den beste babycallen slik at de ikke blir liggende å gråte, vi kjøper den tryggeste... les mer
Ernæringsfysiolog Tine Berg-Hansen 26.April 2012 Det er det viktig å huske på at vi definerer et lavkarbokosthold som et kosthold bestående av <130 gram KH pr dag, ikke 0 gram KH. Barn, som voksne, bør få... les mer
VISSTE DU AT viltkjøtt er noe av det mest næringsrike vi kan spise? Den næringsmessige sammensetningen i kjøtt bestemmes i stor grad av forets sammensetning - viltkjøtt inneholder spesielt mye omega-3-fettsyrer og kommer... les mer
Hvilken omega 3 skal vi velge? Er det nok å innta alfalinolensyre for å dekke totalbehovet for omega 3? Vil den konverteres i kroppen til langkjedet omega 3: EPA og DHA? Her gir vi noen synspunkter på problemstillingen, inkludert... les mer
NÅR MAN PLANLEGGER SVANGERSKAPET ELLER ER GRAVID Mors kosthold spiller en viktig rolle fra før unnfangelsen, i svangerskapet, i fødsel og i barseltiden. HelsesøsterTone Bjørnson Aanderaa Publisert: 15.Mai... les mer
Lavkarbo i full fart Det er ikke til å komme fra – til tross for gode rutiner med planlegging av ukemenyer og velprovianterte kjøleskap hender det også for de mest drevne av oss at vi må ty til mat i all hast… ... les mer
Mange av våre medlemmer er flinke til å støtte andre ved å aktivt stille gode spørsmål på nettmøter og være aktive på forum. Vi har spurt to av disse "inspiratorene" Bente1 og LenaK om... les mer
Supermat for folk på farten – vi gir deg matpakken! Det MÅ ikke være brødskiver i matpakken for at det skal kvalifisere som matpakke. Grunnforståelsen og hemmeligheten bak Supermatpakken skulle inngå som del... les mer
Mange gleder seg over en siste smak av vinter i fjellet mens den siste snøen smelter i lavlandet… Ernæringsfysiolog Tine Berg-Hansen Publisert: 16.Mars 2013 Ivrige båteiere er i gang med båtpussen,... les mer
Helsedirektoratet anbefaler oss å spise 5 om dagen. På variert lavkarbokost kan du på enkelt vis få i deg minst 6 om dagen! Illustrasjonene under viser eksempler på dette, og inkluderer til og med en kost med så lite... les mer
foto: Matprat.no Det er noe deilig sjarmerende over hjemmelaget julegodt. Sjokoladen drypper kanskje litt, nøttepynten henger på snei eller konfekten har litt ujevne kanter her og der, men det smaker så godt! Vi er tilbøyelige... les mer
Planlegging av hverdagen I en travel hverdag kan det være lurt å planlegge måltidene litt. Aller helst anbefaler vi at du setter opp en ukesplan med hensyn til middager, da sparer du både tid og penger ved å kunne gjøre... les mer
Vær ikke redd for å bruke naturlige fettkilder som olivenolje, oliven, fløte, rømme, fete oster ol. Men husk, at hvis du øker fettinntaket, må du redusere på inntaket av karbohydrater og du trenger mindre porsjoner. Mine... les mer
Lett tilgjengelig Kostdagboken er alltid lett tilgjengelig fra hovedmenyen Du kan føre dagbok for å lære mer om eget kosthold Du kan sjekke næringsinnhold i enkeltmatvarer, oppskrifter og måltider Du kan planlegge... les mer
Hva menes med lavkarbokost, hvorfor er det gunstig å følge en lavkarbodiett, og hvordan gjør jeg det i så fall? Det er mange spørsmål som knytter seg til lavkarbo og lavkarbodiett. Uvitenhet, avisoppslag i “krigstyper”... les mer
Selskapslivet kan by på visse utfordringer. Dersom du spiser lavkarbokost på grunn av overvekt og/eller sykdommer, bør du imidlertid ikke gjøre noen særlig unntak selv når du er i selskap. Hva gjør jeg... les mer
Våre tips Salat: Grønnsaker og kylling, kjøtt, reker, tunfisk, ost, egg, oliven ol. Olje- eller rømmedressing. Middagsrester: Rester fra middagen utgjør en enkel lunsj som kan medbringes... les mer
Tips til mellommåltid / snacks Middagsrester Et par osteskiver, evt med litt skinke og rød paprika Egg: Eggerøre/røkelaks, omelett, kokt egg eller et par speilegg. Husk grønnsaker. ... les mer
Gå til innkjøp av deilige naturlige råvarer. Det kan være lurt å planlegge både frokost, lunsj og middag for en uke av gangen i begynnelsen. Planlegg uken og gjør en skikkelig ukeshandling, da sparer du både... les mer
Våre tips Ubearbeidede proteinkilder: Bruk mest mulig ferske eller frosne ubearbeidede matvarer av kjøtt, fisk, skalldyr og fugl. Begrens bruken av fiskeboller, fiskepinner, fiskekaker, pølser, kjøttboller,... les mer
Vi anbefaler at du spiser mest mulig naturlig og minst mulig bearbeidet mat. Ved å lage maten fra bunnen av blir du mye bedre ernært og unngår mange usunne tilsetningsstoffer. Vi har satt opp en kort oversikt over hvilke matvarer vi... les mer
Kutt ut brus og andre søte drikker. Drikk heller vann, farris eller vann med sitron. Kutt ut sukker, kaker, boller, søte sjokolader, godteri og lignende. Vanlig sukker kan erstattes med litt tørket frukt eller... les mer
Korn ble introdusert i Norge for 6000 år siden og poteten for 250 år siden. Før det levde vi som jegere og sankere og spiste det vi fant i naturen. Jegere og sankere i ulike deler av verden er blitt grundig undersøkt helt opp... les mer
Ettersom de fleste av oss spiser relativt store menger karbohydrater i form av stivelse, sukker og søtsaker, vil noen oppleve abstinenslignende symptomer dersom de går direkte over på et lavkarbokosthold. Symptomene kan komme i form... les mer
Med en balansert lavkarbodiett mener vi en diett med normal mengde proteiner, rikelig med fett fra naturlige kilder og en liten mengde karbohydrater hovedsakelig fra grønnsaker, nøtter, frø, bær og usøtede meieriprodukter.... les mer
© Lavkarboklubben AS
Dietika ASDr.Hexebergs klinikk